Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

kasiek 21:52, 23 sie 2015

Katkak napisał(a)
Kasiula... jesteś wspaniała. Po prostu. Więcej nie powiem, bo mnie zatkało. Moje Kofanie.

No bez przesady, czasem mam swoje 5 minut
kasiek 21:54, 23 sie 2015

Mala_Mi napisał(a)

Nio.. i zapomniałam napisać, że jeszcze pracowita

O - to na pewno zaprzeczać nie będę ale dodam że czasem upata jak osioł i głucha jak pień na głos rozsądku
kasiek 22:01, 23 sie 2015

eee_taam napisał(a)

Ania tak sie rozpisała ....że hej ...wydaje się być pod dużym wrażeniem ogrodu Kasi...

ciekawe czy już myśli u siebie leśne zakątki tworzyć?...choć namiastkę klimatu w Aleji Konstancji już ma

ale muszę się zgodzić z tymi świerkami to ma rację ...himalajek bym wiecej posadzila albo sosnę ościstą - bardzo mi się spodobała.

tak więc Kasia się podleczy i zaczyna zimowe rewolucje - ma juz w tym praktykę

No to dopiero byłoby uznanie
Aleja faktycznie jest cudowna i daje ten wspaniały cień latem... U mnie drzewa starsze i po ich okrzesaniu robią się fajne tunele. U Ani tez juz drzewa spore.

Co do drzewek juz pisałam wyzej, ale w życiu nic nie jest pewne
A do zimy to nie doczekam, jak tylko będę w pełni sił (myslę że za 4-5 dni) to się biore za robotę. Na razie basen, masaże i dużo odpoczynku.
kasiek 22:05, 23 sie 2015

Iggia napisał(a)
Kasia super spotkanie i żałuję, że nie mogłam na nim być
Zdjęcia Twojego ogrodu oczami uczestniczek spotkania - super widać, ze przednia zabawa była

Nie było ostatnie, więc nic straconego
U mnie za często i za dużo się nie da - za mało miejsca - teraz razem ze mną było 15 osób (w tym 3 dzieci i 1 nastolatek)i altana pękała w szwach
Mala_Mi 22:33, 23 sie 2015

kasiek napisał(a)

A w głowie odwieczna pustynia tyle tego piachu leci

Leżę.. kwiczę..... ale chyba przesadzasz

I tak to jest z prezentami...... dartego najbardziej lubię prezenty te od siebie
sylwia_slomc... 22:55, 23 sie 2015

kasiek napisał(a)

No matko, aleś mnie podsumowała, czy się rumienić czy dziękować
Miłość odwzajemniam, bo tak jak Ty kocham ludzi z dystansem do siebie i świata, takich powinni klonowac (bogini zaraz Cię zamienimy rolami
Wypadki mnie przeorały, głupotę wybiły, nauczyły pokory i optymizmu. A uroda? Cud że coś zostało po tej masakrze z drutem kolczastym na twarzy gdzie połowę skóry mi zdarło, ja jej w każdym bądź razie nie pomagam

Mam pewna ideologię i sie jej trzymam - dla człowieka najbardziej destrukcyjne są: pieniadze, sława i uroda - to filary ludzkiej próżności, słabości i wrogiej rywalizacji. Te punkty nigdy nie powinny byc celem samym w sobie, a nawet jeżeli się je ma, to trzeba umieć je wykorzystać. I nigdy nie mogą zdominować osobowości.

Pisałam kiedys taki wiersz, to nie miejsce na takie rzeczy ale pasuje do tego co wcześniej mówiłam, dużo wyjaśnia...

RACHUNEK

Życie to droga, długa i kręta
pełna wybojów świętość przeklęta.

Życie to próba, pokaz słabości
walka o wolność własnej godności.

Szukając błądzisz, gnasz na przód, upadasz
i wciąż od nowa swą dole układasz,

I nagle padasz, bez tchu, bez siły
w oddali widać zarys mogiły.

Czas się zatrzymać, spojrzeć za siebie
Swe ziemskie życie rozliczyć w Niebie.

Ważne pytanie - Czym było życie?
Czyżby dążeniem by być na szczycie?

No to dotarłeś, na szczyt, do Nieba
lecz nie zdobyłeś tego co trzeba.

Władza, pieniądze i powodzenie
sława, majątek - tu nie są w cenie.

Pokaż kim jesteś, bez ziemskich wartości
czy tylko zlepkiem mięsa i kości?

Gdzie Boża Iskra którą dostałeś?
Czy ją zgubiłeś? Czy zapomniałeś?

I nic nie mówisz? Pochylasz głowę,
a przecież w Niebie miejsce gotowe.

Wracaj na Ziemię, odszukaj Iskrę
wtedy na nowo Anioły przyślę.

I razem ze Mną, znów zaczniesz życie
nie tam na dole, lecz tu na szczycie.

Ja swoją Iskrę chyba znalazłam, teraz staram się ją dobrze wykorzystać

Nawet się domyślam kiedy stworzyłaś ten wiersz, znowu mamy coś wspólnego, też był okres w moim życiu gdy pisałam dużo, potem trochę malowałam, potem był decoupage tak jak druga Kasia, teraz realizuję się remontowo ogrodowo.............czyli ....mamy wiele wspólnego Też ciągle coś tworzę i realizuję artystyczną duszę. Cieszę się, że pomysł z tują Ci się spodobał, ale faktycznie drabina strażacka by się przydała hi hi
sylwia_slomc... 23:00, 23 sie 2015

kasiek napisał(a)

O - to na pewno zaprzeczać nie będę ale dodam że czasem upata jak osioł i głucha jak pień na głos rozsądku

Ha ha jak my wszystkie ha ha, większość kobiet tak ma
waldek727 23:02, 23 sie 2015

Mala_Mi napisał(a)
Kontrola budowlana zrobiona.. domek zrobiony solidnie
I fajnie się komponuje do ogrodu
Tylko zjeżdżalnia nie pod mój rozmiar

Za krótka?
08:32, 24 sie 2015
jestem pod wrażeniem ...wiersza ...najbardziej

mowę mi odjeło ...idę dalej.
kasiek 10:34, 25 sie 2015

Mala_Mi napisał(a)

Leżę.. kwiczę..... ale chyba przesadzasz

I tak to jest z prezentami...... dartego najbardziej lubię prezenty te od siebie

Ja juz sie wzięłam na sposób i chrzanie niespodzianki - sugeruje co chciałaby dostać i tyle - nawet nie wiesz jak nieraz wychodzi dobrze - i ludzie nie zastanawiają się co dać a i ja się cieszę