Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

sylwia_slomc... 15:33, 23 sie 2015

Ale, jak patrzę to właśnie tak widzę połączenie tych roślin

A gdzie tiarella i jasnota plamista?
Mala_Mi 15:35, 23 sie 2015

By nie było za różowo..to co ja bym zmieniła w Twoim ogrodzie..

1. Wykopała nadmiar małych zwykłych świerków.. i zastąpiła je czymś ładniejszym i szlachetniejszym. I tak jak urosną będą za wielkie na ten ogród.

2. Przystrzygła bukszpany w idealne kule.... aż mnie łapy świerzbiły do tego. To piękne, ogromne bukszpany... po prostu przepiękne .... jakbym coś miała kraść z twego ogrodu to w pierwszej kolejności bukszpany..

Popieram Twoje plany odnośnie cienistych zakątków.. aż się prosi zrobić ścieżki spacerowe.. z małego ogrodu zrobi się wieki ogród pełen niespodzianek. Ale tak by dało się spacerować.. aż mi oczka grały do tego co tam będzie.. podjęłaś bardzo dobą decyzję.. to będzie hicior w Twoim ogrodzie.. tak jak zajefajne lustro... lustro jest rewelacyjne. Altana na końcu też dobry pomysł... papużki też się cieszą z tego... Fotek papużek nie mam.. a takie śliczne

Mam nadzieję, że mi wybaczysz moje uwagi...
Wejście do dzikich zakątków ... takie komnaty tajemnic... rewelka..

Mala_Mi 15:41, 23 sie 2015

Nie pamiętam czy wstawiałam.. ogromne bukszpany, Sylwia przy nich jak krasnoludek w krainie czarów..

Ławeczka z widokiem na ogród i boskie floksy, ależ zapach...

I lusterko..

Mala_Mi 15:42, 23 sie 2015

I najfajniejsze w ogrodzie to ogrodniczka.. pełna uśmiechu, dowcipu, i wogle baba z jajem.. .... kocham Cię Kasiu... jesteś super... a mówią ,że jak zgrabna i ładna to zaraz głupia..
Masz w sobie wszytko Inteligencje, urodę .. i ogromne pokłądy pozytywnej energii, dużo dystansu do siebie i świata. tak trzymaj..

Nietuzinkowy ogród i nietuzinkowa ogrodniczka.. czego chcieć więcej
sylwia_slomc... 16:20, 23 sie 2015

Aniu niczego - duet idealny
Mala_Mi 17:17, 23 sie 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Aniu niczego - duet idealny

Nio.. i zapomniałam napisać, że jeszcze pracowita
18:05, 23 sie 2015

Ania tak sie rozpisała ....że hej ...wydaje się być pod dużym wrażeniem ogrodu Kasi...

ciekawe czy już myśli u siebie leśne zakątki tworzyć?...choć namiastkę klimatu w Aleji Konstancji już ma

ale muszę się zgodzić z tymi świerkami to ma rację ...himalajek bym wiecej posadzila albo sosnę ościstą - bardzo mi się spodobała.

tak więc Kasia się podleczy i zaczyna zimowe rewolucje - ma juz w tym praktykę
Iggia 19:46, 23 sie 2015

Kasia super spotkanie i żałuję, że nie mogłam na nim być
Zdjęcia Twojego ogrodu oczami uczestniczek spotkania - super widać, ze przednia zabawa była
Mala_Mi 20:59, 23 sie 2015

eee_taam napisał(a)

Ania tak sie rozpisała ....że hej ...wydaje się być pod dużym wrażeniem ogrodu Kasi...

ciekawe czy już myśli u siebie leśne zakątki tworzyć?...choć namiastkę klimatu w Aleji Konstancji już ma

ale muszę się zgodzić z tymi świerkami to ma rację ...himalajek bym wiecej posadzila albo sosnę ościstą - bardzo mi się spodobała.

tak więc Kasia się podleczy i zaczyna zimowe rewolucje - ma już w tym praktykę

Jestem pod wrażeniem, bo to taki inny ogród..z duszą...

A myśląc o świerkach miałam w rozumie to, że one zawsze będą brzydkie..świerk potrzebuje słońca, a to cieniste zakątki..
kasiek 21:05, 23 sie 2015

eee_taam napisał(a)
czytam że Bogdzie chcecie wiosną odwiedzić ... i jej ogród zobaczyć...też bym chętnie w maju na Rh i azalie zawitała

ale termin to bliżej wiosny trzeba wymyśleć....ciekawe co na to Bogdzia jak grupa południowa w takiej masie do niej zawita

Myślę że od Niej trzeba zacząć, czy sie zgodzi w maju/czerwcu na nasze odwiedziny Zapytać mozna, najwyżej jej watek zostanie do oglądania