gusiarz
19:19, 28 maj 2014
Magdziu - jeśli te donice mają trochę cieniście to dobrze
... posadziłabym paprocie, wśród nich np. bodziszki lub orliki... może jakąś funkię plus buksiki... w kulki lub kwadraty. Możesz tę niższą bardziej kawdratową rabatę wysadzić jednoronie np. carexami - one zdobią nawet zimą. Na tył rabaty którąś z hortek w ilości dwóch, trzech sztuk. Nie wiem czy pomogłam... czy namieszałam... Skoro mają być światełka to te carexy niech będą zwiewne... by wieczorem fajnie sie tam siediało przy falującej trawce... uwielbiam cieniste ogrody 
Ja do siebie na pewno w tym roku posadzę hortki na rabatę podwyższoną... w dwóch miejscach będą i jeszcze jedno ich powtórzenie na rabacie bliżej przodu domu.

Ja do siebie na pewno w tym roku posadzę hortki na rabatę podwyższoną... w dwóch miejscach będą i jeszcze jedno ich powtórzenie na rabacie bliżej przodu domu.