Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

hanka_andrus 19:47, 29 lut 2016

A jak wygląda stary krzew aroniowy? I jak z owocowaniem? Bo może warto by było podmiankę zrobić. Ale jeżeli ze starego pnia masz dość owoców, to te młode wykopałabym. Bo one chyba są z korzenia i osłabiają rodzicielkę.

Zrób zdjęcie całości i zbliżenia na koronę -matkę.
bogumila 19:53, 29 lut 2016

Katkak napisał(a)
To zdjęcie pędów mojej aronii. Trzeba ją przyciąć bo się za bardzo rozłazi. Tylko które pędy przyciąć? Te stare? Czy te takie chude patyki? Pojęcia nie mam, jeszcze mój tata ją sadził. Czasem kusi mnie by się jej pozbyć, ale tylko czasem .
Na pewno te chudziutkie pędy...wycinam z dojrzałymi owocami i jednocześnie prześwietlam,skracam...ale moja prowadzona w formie drzewka - szczepiona na jarzębinie.Ma już swoje latka...ok 30 i nadal taka odmładzana owocuje bardzo obficie.Pozdrawiam.
Flower1 20:22, 29 lut 2016

Witam Kasiu ,dziekuje za dobra rade odnosnie Ambrowca ,czy Kroton to jakis sklep czy szkolka?sory ale jestem jakas nieobyta widze ze u Ciebie praca wre ,u nas jeszcze zimno chyba za szybko zeby dzialac ale podobno idzie ocieplenie..jestem strasznym zmarzluchem.
Katkak 20:41, 29 lut 2016

hanka_andrus napisał(a)
A jak wygląda stary krzew aroniowy? I jak z owocowaniem? Bo może warto by było podmiankę zrobić. Ale jeżeli ze starego pnia masz dość owoców, to te młode wykopałabym. Bo one chyba są z korzenia i osłabiają rodzicielkę.

Zrób zdjęcie całości i zbliżenia na koronę -matkę.

Haniu z owocowaniem jest całkiem nieźle, choć wydaje mi się, że w zeszłym roku miała troszkę więcej owoców. Dzięki za radę. Zupełnie nie wiem jak dba się o takie owocowe krzewy .
Katkak 20:42, 29 lut 2016

Flower1 napisał(a)
Witam Kasiu ,dziekuje za dobra rade odnosnie Ambrowca ,czy Kroton to jakis sklep czy szkolka?sory ale jestem jakas nieobyta widze ze u Ciebie praca wre ,u nas jeszcze zimno chyba za szybko zeby dzialac ale podobno idzie ocieplenie..jestem strasznym zmarzluchem.

Madziu nie ma sprawy. Wysłałam Ci linka na priv. Daj znać czy Ci się podoba . Pozdrawiam .
Katkak 20:43, 29 lut 2016

bogumila_bienko napisał(a)
Na pewno te chudziutkie pędy...wycinam z dojrzałymi owocami i jednocześnie prześwietlam,skracam...ale moja prowadzona w formie drzewka - szczepiona na jarzębinie.Ma już swoje latka...ok 30 i nadal taka odmładzana owocuje bardzo obficie.Pozdrawiam.

Bogusiu bardzo, bardzo dziękuję .
Katkak 20:45, 29 lut 2016

Anda napisał(a)
Napracowałaś się widzę To będzie oczko wodne?

Jeszcze małe pytanie: czy to możliwe, żeby orliki wymarzły? Miałam takie ładne odmianowe i jakoś ich nie widać. Te nieodmianowe już wychodzą.

Ewciu tak, tam będzie oczko wodne. Ja mam takie zwykłe nebieskie to nigdy nie wymarzły i sieją się jak głupie. Natomiast z odmianowymi dopiero zaczynam przygodę - mam tycie siewki w doniczkach i zobaczymy co mi z nich wyjdzie. Trochę nasion wysypałam też na rabacie, może wyrosną . Przykro mi, że nie umiem pomóc. Ale wiem kto może . Agata z Ogrodu naturalnego pachnącego lasem ma sporo odmianowych orlików więc zapytaj JEj. Zresztą nasionka mam właśnie od niej .
Anda 21:04, 29 lut 2016

Tez dostałam od niej nasionka. Złota dziewczyna Tylko czekają jeszcze na mnie w PL. Jak przyjadę na święta to je wezmę i dopiero wtedy będę mogła siać.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Katkak 18:22, 01 mar 2016

Anda napisał(a)
Tez dostałam od niej nasionka. Złota dziewczyna Tylko czekają jeszcze na mnie w PL. Jak przyjadę na święta to je wezmę i dopiero wtedy będę mogła siać.

Będziemy miały orlikowo
Katkak 18:27, 01 mar 2016

Cudownie czerwone pączki jarząbu (czy jarzębu?) Flanrock

hurrraaaa!!! Wykiełkowała mi jeżówka z nasion od Ewci

budzi się wilczomlecz złocisty od Kasi i Agani