Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Nallar 21:39, 18 mar 2016

Katkak napisał(a)

Zdjęcie jest zarąbiście wiosenne.
Pokazywałaś już świnkę?

Bogdzia 21:46, 18 mar 2016

Fajne zdjecia wróbelkom porobiłas. Jak to miło że korzystają z Twoich trawek.Fajnie Ci wychodzi fotografowanie ptaków , ciekawe sceny pokazujesz.
Katkak 21:48, 18 mar 2016

Ewciu proszę bardzo, to nasz Maksiu
Katkak 21:50, 18 mar 2016

Bogdzia napisał(a)
Fajne zdjecia wróbelkom porobiłas. Jak to miło że korzystają z Twoich trawek.Fajnie Ci wychodzi fotografowanie ptaków , ciekawe sceny pokazujesz.

Dzięki Bożenko. Zdjęcia robię przez okno. Mam widok na starusieńką, wysłużoną i nie napiękniejszą już gruszę, na której toczy się bujne ptasie życie towarzyskie. I to właśnie powód dla którego powstrzymuję się przed jej wycięciem. W dodatku jest na niej budka lęgowa, w której mieszkają sikorki . Muszę sobie wreszcie sprawić atlas ptaków polskich , bo umiem rozpoznawać dwa na krzyż .
Nallar 22:00, 18 mar 2016

Ale numer, jest tak umaszczony jak moja samiczka miała na imię Bibuła.
Nie widać dupci Maksia ale nasza miała rudą.
Kurcze, muszę odszukać zdjęcia(wersja papierowa) naszej rozrabiary. Skubana zawsze wywracała do góry dnem miseczkę z piciem.
Z wiekiem przestawała tolerować pieszczoty i strasznie nie lubiła obcinania pazurków, ale sama chętnie obgryzała pazurki naszej suce.
Uwielbiała zagrzebywać się w sianku.
To wdzięczne zwierzątko, i wiem że będzie mu z wami dobrze.
Napia 22:23, 18 mar 2016

Ale kwiatów już u Ciebie
Fajnie popatrzeć na paszki, gdy budują gniazdo
Kwiaty i ptaki to już prawdziwa wiosna.
hanka_andrus 22:28, 18 mar 2016

Zwierzątka w domu moim były różne od papug i kanarków, po świnki i szczurki z myszami. O akwarium nie mówię, ale też było. Teraz został tylko ogoniasty spacerowicz, ale już się starzeje 17-ty rok z nami.
Miło wspominam, ale już więcej nic nie chcę.
Katkak 22:47, 18 mar 2016

Nallar napisał(a)
Ale numer, jest tak umaszczony jak moja samiczka miała na imię Bibuła.
Nie widać dupci Maksia ale nasza miała rudą.
Kurcze, muszę odszukać zdjęcia(wersja papierowa) naszej rozrabiary. Skubana zawsze wywracała do góry dnem miseczkę z piciem.
Z wiekiem przestawała tolerować pieszczoty i strasznie nie lubiła obcinania pazurków, ale sama chętnie obgryzała pazurki naszej suce.
Uwielbiała zagrzebywać się w sianku.
To wdzięczne zwierzątko, i wiem że będzie mu z wami dobrze.

Ewciu jutro zrobię zdjęcie Maksiowi w całej okazałości to porównasz z Bibułą . Jako dziecko miałam bardzo dużo różnych zwierzaków, ale świnki jakoś nigdy. Nie przypuszczałam, że to takie kochane zwierzątko. I nie śmierdzi, co też jest dla mnie zaskoczeniem, bo jakoś wydawało mi się, że od nich śmierdzi. Fajny jest i super dźwięki wydaje .
Katkak 22:49, 18 mar 2016

Napia napisał(a)
Ale kwiatów już u Ciebie
Fajnie popatrzeć na paszki, gdy budują gniazdo
Kwiaty i ptaki to już prawdziwa wiosna.

Aguś najbardziej nie mogę się doczekać aż rozwiną się takie paskowane krokusiki . W niektórych miejscach chyba za głęboko posadziłam bo dopiero kiełki pokazują. Aguś będę Ci zadawać dużo pytań dotyczących róż jeśli pozwolisz, bo to będzie mój pierwszy rok z różami (nie licząc jednejw weteranki co rośnie przy garażu ).
Katkak 22:53, 18 mar 2016

hanka_andrus napisał(a)
Zwierzątka w domu moim były różne od papug i kanarków, po świnki i szczurki z myszami. O akwarium nie mówię, ale też było. Teraz został tylko ogoniasty spacerowicz, ale już się starzeje 17-ty rok z nami.
Miło wspominam, ale już więcej nic nie chcę.

Haniu ja też od dzieciaka za zwierzakami przepadam i zawsze coś rodzicom do domu przywlokłam. Ale nikt nie pobije mojego kuzyna, który marzył o psie, ale ponieważ mama mu nie pozwalała wziął się na sposób. Na Dzień Matki przytargał jakiegoś kundla spod śmietnika i podarował mamie. Ciocia nie miała serca się go pozbyć i tak został . Dodam, że kuzyn przed wręczeniem prezentu wcześniej wykąpał się razem z nim w wannie . Na marginesie dodam, że strasznie wredne i agresywne to było psisko, więc prezent średnio trafiony .