Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 22:42, 10 wrz 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kasieńka ślicznie dziękuję za całą masę komplementów
Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę tej kawusi porankiem w ogródeczku
Nie dość, że kawy nie mogę to do ogrodu daleko
Pięknie dopieściłaś przed ogródek......i on wcale nie taki mały
Sporo upchłaś
Strzyżesz hibka, a ja gdzieś czytałam, że cięcie może je uśmiercić.......hm kwitnie po takim cięciu???

Ani się obejrzysz i także będziesz piła kawkę (inkę) w ogrodzie . Nie myśl sobie, że często ta sztuka mi się udaje . Wiesz co sobie pomyślałam? Że w przedogródku posadzę jeszcze tułacza pstrego (Włóczykija, pamiętasz? . Fajnie zadarni i przy okazji ciut kolorku wprowadzi . A komplementy w pełni zasłużone .
Katkak 23:34, 10 wrz 2016

A, o hibku zapomniałam napisać. W tym roku kwitł pierwszy raz - zaraz odpowiem dlaczego. To jest samosiejka. Gdy wyrósł dostatecznie wysoko zaczęłam go formować w kulkę i przez tamten sezon ciachałam go na okrągło, żeby się zagęścił. W tym roku kwitł po raz pierwszy i ładnie.
sylwia_slomc... 23:53, 10 wrz 2016

Katkak napisał(a)

Ani się obejrzysz i także będziesz piła kawkę (inkę) w ogrodzie . Nie myśl sobie, że często ta sztuka mi się udaje . Wiesz co sobie pomyślałam? Że w przedogródku posadzę jeszcze tułacza pstrego (Włóczykija, pamiętasz? . Fajnie zadarni i przy okazji ciut kolorku wprowadzi . A komplementy w pełni zasłużone .

A nie zacznie łykać trawek i jeżówek bo on tak dość wysoko wypuszcza pędy, ale śliczny jest to fakt.
Dostałam kiedys od elisabeth, ale babcia przy zbieraniu liści wyrwała i wywaliła ech, a tydzień temu starszy syniu plewił rabatę za drewutnią i wyplewił mi trzy kopytniki, a tak się cieszyłam bo Kondzio mi podarował i się przyjęły....twierdzi, że nie wyrwał z korzeniami więc mam nadzieję, że wypuszczą jeszcze

Kasia a masz kopytnika? Bo on śliczny
sylwia_slomc... 23:55, 10 wrz 2016

Katkak napisał(a)
A, o hibku zapomniałam napisać. W tym roku kwitł pierwszy raz - zaraz odpowiem dlaczego. To jest samosiejka. Gdy wyrósł dostatecznie wysoko zaczęłam go formować w kulkę i przez tamten sezon ciachałam go na okrągło, żeby się zagęścił. W tym roku kwitł po raz pierwszy i ładnie.

Dobrze wiedzieć bo w podwórku mam dwa i też w przyszłości trzeba będzie przyciachać
Anda 08:29, 11 wrz 2016

Piekne widoki masz Szkoda, że na klonie kolejna uschnięte gałąź Jeszcze nigdzie nie widziałam hibiskusa w kulce Musi wyglądać zjawiskowo jak kwitnie. Moje przycinam zawsze wiosną, żeby się ładnie zagęściły.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
ryska 08:39, 11 wrz 2016

Kasiu lubię oglądać te Twoje zakamarki ustrojone ozdobami. Ten świecznik biały z ptaszkami niezwykle urokliwy. I paprocie też lubisz tak jak ja Miłej niedzieli
Katkak 09:14, 11 wrz 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

A nie zacznie łykać trawek i jeżówek bo on tak dość wysoko wypuszcza pędy, ale śliczny jest to fakt.
Dostałam kiedys od elisabeth, ale babcia przy zbieraniu liści wyrwała i wywaliła ech, a tydzień temu starszy syniu plewił rabatę za drewutnią i wyplewił mi trzy kopytniki, a tak się cieszyłam bo Kondzio mi podarował i się przyjęły....twierdzi, że nie wyrwał z korzeniami więc mam nadzieję, że wypuszczą jeszcze

Kasia a masz kopytnika? Bo on śliczny

śliczny jest, więc zaryzykuję. Kopytnika nie mam.
Katkak 09:15, 11 wrz 2016

Anda napisał(a)
Piekne widoki masz Szkoda, że na klonie kolejna uschnięte gałąź Jeszcze nigdzie nie widziałam hibiskusa w kulce Musi wyglądać zjawiskowo jak kwitnie. Moje przycinam zawsze wiosną, żeby się ładnie zagęściły.

Ewcia jak kwitnie to akurat wyglada tak sobie, bo te gałęzie takie rozczochrane ma, takie długie baciki.
Anda 09:25, 11 wrz 2016

Katkak napisał(a)

Ewcia jak kwitnie to akurat wyglada tak sobie, bo te gałęzie takie rozczochrane ma, takie długie baciki.

No niestety, trochę poczochraniec jest Ja tnę w kulkę małą weigelie przed domem, ale też mi to nie wychodzi, bo baciki w każdą stronę po cięciu puszcza
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
kasiek 09:44, 11 wrz 2016

Klona wspólczuje, u mnie też tak schną gałęzie... ech szkoda gadać, już tyle klonów straciłam...
Sliczne fotusie, robisz wspaniale ujęcia a do tego moje ukochane trawy i budzące się słoneczko to juz bajka