Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 19:11, 13 lut 2017

alinak napisał(a)
Kasia,
To ty już jakieś oznaki wiosny masz,a ja bezskutecznie dzisiaj szukałam.
U nas taki ziąb, że bez czapki mimo słoneczka nie było szans. Zima na całego.
Jakiaś fajna odmiana paproci ,że zielona mimo zimy.
Mam ich dużo ,ale oprócz języcznika zwyczajnego i Cristata oraz Zanokcicy to wszystkie obsychają na zimę.

Alinko tych oznak wiosny u mnie jak na lekarstwo. Na zanokcicę poluję, póki co bezskutecznie. Uwielbiam paprocie wszelkiej maści i rodzaju. Mam tez takie zwykłe, leśne.
Katkak 19:12, 13 lut 2017

Nallar napisał(a)
Mam nadzieję że zdrówko wraca....

Ewciu między sobotą, a dziś jest niebo, a ziemia, ale jeszcze ciut kaprawa jestem. Mam nadzieję wylizać się bez L4 .
Katkak 19:16, 13 lut 2017

Dorota123 napisał(a)
Pomysł jak zwykle świetny, właśnie myślałam o sadzeniu róż w duże donice. Brakuje mi 2 jasnych może skuszę się na Twój pomysł i okleję duże wiadra po tynku beżowymi płytkami. Kleisz na silikon?
Dorciu, Ula najpierw pojemnik potraktowałam papierem ściernym, potem trzeba pomalować gruntem podtynkowym lub czymś w tym rodzaju. Ja używam kleju polimerowego. Jutro obfocę.
Katkak 19:22, 13 lut 2017

w ogrodzie marazm i nuda, więc znowu ptaszki
Anda 19:22, 13 lut 2017

Donice się bardzo ciekawie zapowiadają Ty jesteś jak zawsze kreatywna Tylko nie zapomnij o dziurkach w dnie dla odpływu wody.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Katkak 19:25, 13 lut 2017

Katkak 19:26, 13 lut 2017

Anda napisał(a)
Donice się bardzo ciekawie zapowiadają Ty jesteś jak zawsze kreatywna Tylko nie zapomnij o dziurkach w dnie dla odpływu wody.

Tak jest Ewciu, będę pamiętać .
sylwia_slomc... 21:39, 14 lut 2017

Kasia jak zdrówko? Pewnie z doniczką działasz bo Cię nigdzie nie widaćNo chyba, że siedzisz w pracy
malgorzata_s... 22:17, 14 lut 2017

Przyszłam na serduszka walentynkowe Nic? Bo u mnie te od Ciebie dzisiaj świętują
Katkak 22:35, 14 lut 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kasia jak zdrówko? Pewnie z doniczką działasz bo Cię nigdzie nie widaćNo chyba, że siedzisz w pracy

Sylwuś a więc tak: byłam w pracy, prościutko po pracy zdążyłam jeszcze z dzieciakami do przychodni, bo mi się poprzeziębiały. Wreszcie zasnęły, a my świętujemy sobie dzień zakochanych .