Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 20:49, 16 maj 2018

Anusia napisał(a)
Pięknie Kasiu. Nivaki no to jest cudo. A i altana dostanie nową 'podłogę'. Super!

Dzięki Aniu, uskrzydlasz
Katkak 20:53, 16 maj 2018

Sylwuś buziaki, zobacz jakie naparstnice

i na koniec zmartwienie - coś się stało z moimi berberysami. Wypściły nowe przyrosty, ale coś niedobrego się z nimi dzieje, jakby się nie rozwijały. Szkodnika żadnego tam nie dostrzegłam. Pomóżcie proszę.
Bogdzia 20:53, 16 maj 2018

Jejku jakie cudne masz piwonie.Bajeczne. Krzys może powoli ale ta robota dokładnosci wymaga więc niech sie nie spieszy, będzie pieknie.
Katkak 20:56, 16 maj 2018

Bogdzia napisał(a)
Jejku jakie cudne masz piwonie.Bajeczne. Krzys może powoli ale ta robota dokładnosci wymaga więc niech sie nie spieszy, będzie pieknie.

Widzisz Bożenko, piwonie akurat nie są mi szczególnie bliskie, więc szaleją, a na berberysach mi zależy, to jakieś cholerstwo je złapało . Powoli, ale do przodu .
Nallar 21:11, 16 maj 2018

Jak takich pięknych piwonii można nie kochać, Kasiu....
Z berberysem nie pomogę.
Katkak 21:28, 16 maj 2018

Nallar napisał(a)
Jak takich pięknych piwonii można nie kochać, Kasiu....
Z berberysem nie pomogę.

A lubić nie wystarczy?
sylwia_slomc... 21:37, 16 maj 2018

Katkak napisał(a)
Sylwuś buziaki, zobacz jakie naparstnice

i na koniec zmartwienie - coś się stało z moimi berberysami. Wypściły nowe przyrosty, ale coś niedobrego się z nimi dzieje, jakby się nie rozwijały. Szkodnika żadnego tam nie dostrzegłam. Pomóżcie proszę.

Słonko ja bym je potraktowała na grzyba profilaktycznie. U mnie jak się tak działo w pierwszym roku jeszcze przed O.. to zaschły mi całe gałązki i musiałam obciąć prawie na zero, dopiero potem opryskałam i odrosło, od kikutka
A jak coś to wiesz, ze znawcą jest Walerek Mazan.
Śliczny berberys strasznie go szkoda
sylwia_slomc... 21:39, 16 maj 2018

Pamiętasz jakie wysokie miałam zawsze naparstnice...prawie mojego wzrostu, w tym sezonie przez tą suszę sięgają mi do kolan

No i miałam Violi wysłać , a nawet ukopać nie mam jak bo łopaty nie wbiję. Wczoraj złamaliśmy kij od noża do kantów, a dziś eM ułamał grackę
Mala_Mi 08:04, 17 maj 2018

Woda w ogrodzie to życie wiec i białe damy masz.

Berberys proponuję obciąć do zdrowego i podlec previcurem, topsinem. O ile nie ma żadnych robali.
Monia81 08:09, 17 maj 2018

Katkak napisał(a)

Kasiu a ta zielona ściana to co to, jakiś bluszcz, czy cosik innego i czy szybko rośnie, mam siatkę od sąsiadki przy kwaśnej z rodkami z tyłu bym sobie cosik chciała puścić na nią
Placyk pod altanką robi się piękny, pochwal eMusia gdzieś Ty upchnęła taką ilość rh, warzywniaczek fajniusi, a tak w ogóle to cały ten Wasz zakątek pikny jest, ale to wiesz buziaczki