Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

kasiek 12:52, 28 paź 2018

No wiedziałam - wczoraj goście piali z zachwytu m.in na widok łabędzia z Twojej klamociarni I chyba naprawdę musze zastanowic się nad zmianą pracy - zamówienie za zamówieniem mi idzie
Mala_Mi 15:59, 28 paź 2018

abiko napisał(a)
Kasia na niebieskości Cię bieże?)

Niebieski to kolor Kasi i Igusi... dla mnie to niebieska dziewczyna
jolanka 18:39, 28 paź 2018

Baaaardzo podoba mi się przemalowaną komoda Super wygląda. Możesz Kasiu podać dokładnie, bom laik patentowany zupełnie, jakie to farby? I jak się robi te przecierki.
Katkak 08:01, 29 paź 2018

Mala_Mi napisał(a)

Niebieski to kolor Kasi i Igusi... dla mnie to niebieska dziewczyna

zgadza się, lubię niebieski
Katkak 08:05, 29 paź 2018

jolanka napisał(a)
Baaaardzo podoba mi się przemalowaną komoda Super wygląda. Możesz Kasiu podać dokładnie, bom laik patentowany zupełnie, jakie to farby? I jak się robi te przecierki.

Jolanko kochana, to łatwe jak konstrukcja cepa tylko trzeba się przełamać . Najpierw przecierasz powierzchnię szlifierką lub papierem ściernym (nie jakoś bardzo, trochę żeby zmatowić, mocniej na kantach. Te przecierki robię farbami akrylowymi za pomocą gąbki, takiej zwykłej do naczyń. Nabieram troszkę farby na gąbkę, nadmiar odciskam na kartonie i rozcieram na meblu aż do uzyskania zadowalającego efektu. A te niebieskości zrobione są farbą kredową. Tu już zwyczajnie malowałam pędzlem i tyle. Ot i cała filozofia . Plus jest też taki, że na przecierkach mniej widać kurz .
kasiek 20:51, 29 paź 2018

Katkak napisał(a)

Jolanko kochana, to łatwe jak konstrukcja cepa tylko trzeba się przełamać . Najpierw przecierasz powierzchnię szlifierką lub papierem ściernym (nie jakoś bardzo, trochę żeby zmatowić, mocniej na kantach. Te przecierki robię farbami akrylowymi za pomocą gąbki, takiej zwykłej do naczyń. Nabieram troszkę farby na gąbkę, nadmiar odciskam na kartonie i rozcieram na meblu aż do uzyskania zadowalającego efektu. A te niebieskości zrobione są farbą kredową. Tu już zwyczajnie malowałam pędzlem i tyle. Ot i cała filozofia . Plus jest też taki, że na przecierkach mniej widać kurz .

Oddaje Ci palme pierwszeństwa w przecierkach - jesteś rewelacyjna
Katkak 20:53, 29 paź 2018

kasiek napisał(a)

Oddaje Ci palme pierwszeństwa w przecierkach - jesteś rewelacyjna

Przecierka to pikuś w porównaniu do Twoich umiejętności Kochana
mira 22:34, 29 paź 2018

Katkak napisał(a)
obiecane piwonie dla Miry. Przyłapałam się na tym, że bardzo mało zdjęć im robię

Dziękuję - cudowny szpaler
może i ja się takiego doczekam bo zrobiłam taki rządek
Kasia na te murki zmieszczą Ci się powojniki

nie martw się Mają - przyjedzie pewnie na rzodkiewkę z nowego warzywnika
Katkak 08:06, 01 lis 2018

Udało mi się rozmnożyć rośliny sposobem, którego dotąd nie próbowałam. Tym razem padło na krzewuszkę Wings of fire. Do wody dodałam trochę ukorzeniacza i już
Katkak 08:07, 01 lis 2018

Tu widać jeszcze małe korzonki. Cały proces trwał ok 2 tygodnie.