Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 08:43, 11 kwi 2020

Ake muszę jakoś smagliczki dorwać, bo za ich zapach dałabym się pokroić.
kasiek 09:20, 11 kwi 2020

Katkak napisał(a)
A co tam u Was? Mam nadzieję, że wszyscy jesteście zdrowi. Mi biegania brakuje bardzo. Kiedyś odważyłam się zrobić 7 km wokół domu dosłownie, ale nie chcę ludzi wkurzać. Jak nie wolno to nie wolno. Ćwiczę w domu i choć nie cierpię fitnessów wszelkiej maści to wmawiam sobie, że lubię i ćwiczę, bo co poradzić. Przynajmniej wzmocnię kręgosłup i brzuch, a to ważne przy bieganiu . Staram się myśleć pozytywnie i mówię sobie, że z każdym dniem jesteśmy bliżej końca epidemii. Przecież nic nie jest wieczne, koronawirus też do cholery, prawda?

Kasiu jak fajnie że jesteś
My sie śmiejemy do Naszej Starszej że ta to ma szczęście - ledwo 18 stkę skończyła i nabyła wszelkie prawa - to z tych praw z powodu wirusa korzystać nie może
Piekne masz skimie, moje bardziej blade, będę musiała zasilić.
Ja bratki nabyłam w biedrze podczas normalnych zakupów, gdziej je trzeba w końcu robić.
Waclaw 10:00, 11 kwi 2020

pięknie się ogląda wiosnę u Ciebie
sylwia_slomc... 15:13, 11 kwi 2020

Katkak napisał(a)
Strasznie mnie korci, żeby przechowane przez zimę kwiaty balkonowe wytargać już na zewnątrz, tylko nie za wcześnie jeszcze? Jak myślicie? Mam pelaśki, komarowce, ipomee i coś z bordowymi liśćmi.

Jeszcze przyszły tydzień minusy nocami
Katkak 08:54, 13 kwi 2020

kasiek napisał(a)

Kasiu jak fajnie że jesteś
My sie śmiejemy do Naszej Starszej że ta to ma szczęście - ledwo 18 stkę skończyła i nabyła wszelkie prawa - to z tych praw z powodu wirusa korzystać nie może
Piekne masz skimie, moje bardziej blade, będę musiała zasilić.
Ja bratki nabyłam w biedrze podczas normalnych zakupów, gdziej je trzeba w końcu robić.

Kasiulek dowiedziałam się, że tuż za Dębicą są tunele z wiatami, więc tam sobie skoczę coś kupić. Muszę mieć smagliczkę nadmorską bo kocham jej zapach. Niech się Oliwka nie martwi, jeszcze się odkuje ze wszelkimi przywilejami pełnoletności
Lustro od Słomci dałam w inne miejsce. Teraz odbija głównie trawę, ale jak hortki i byliny ruszą będzie ładniejsze odbicie

poidełko kupione 5 lat temu u Kapiasów przerdzewiało, ale żal mi było wyrzucić, bo tr ptaszki takie śliczne, więc jest teraz tak wykorzystywane

a to poidełko z kija do miotły, zakrętki od słoika i naczynia
Katkak 08:58, 13 kwi 2020

Waclaw napisał(a)
pięknie się ogląda wiosnę u Ciebie

Dzięki Wacuś. To mój ciemiernik samosiejka

tulipki cieszą. Jeszcze nie wszystkie się rozwinęły
Katkak 09:03, 13 kwi 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)

Jeszcze przyszły tydzień minusy nocami

Sykwuś nie wytrzymałam i wysadziłam wszystko co miałam. Najwyżej będę chować, albo przykrywać.
pelaśka i ipomea rozmnożone z roślin matecznych. Pelaśkę - mamę dostałam od Miry. Czyż nie jest fantastyczna? Kwitnie na taki łososiowy kolor, ale taki jarzeniowy, bomba

tr przetrzymałam przez zimę w domu. Są takie wymięte, ale jak kupię nawóz i będę zasilać to staną na nogi

no i wytarabaniłam z piwnicy mój kwietnik z palety. A w nim posadzone też to co przechowałam, albo rozmnożyłam
Katkak 09:08, 13 kwi 2020

warzywnik też już przygotowany na siewy. Póki co mam wysianą sałatę i rzodkiewkę. We wt. wysiewam marchewkę, pietruszkę i buraki ćwikłowe. No i jeszcze oczywiście nasturcję na brzegi skrzyń. Aksamitki rosną na parapecie i czekają na posadzenie, ale niech jeszcze ciut zmężnieją

Pissardi cieszy oko
W tej metalowej balii w warzywniku rok temu miałam rukiew wodną. W tym roku planuję tę balię przeznaczyć na wodę do podlewania (będę miała już dwie do tego celu), a rukiew posadzę w mniejszej balijce.
Katkak 09:12, 13 kwi 2020

W piwnicy znalazłam taki "skarb". Taka metalowa skrzynia. Przerdzewiała i nadgryziona mocno zębem czasu, ale dla mnie jest po prostu piękna. Uwielbiam takie przedmioty. Na niej stoi donica z hostą. Jak liście się rozwinął będzie fajnie wyglądać.

ma takie fajne uchwyty po bokach. Jak dla mnie cudeńko

i takie wieczko

a tak zaaranżowałam całość . Jeszcze mało zielono, bo roślinki się budzą
Katkak 09:17, 13 kwi 2020

muszę zrobić fotkę po zmroku, kiedy świecą się światełka i lampion

poustawiałam jeszcze takie kawałki luster, które miałam nagromadzone. Drugie jest za tym czymś wiklinowym, ale słabo je widać. Stwierdziłam, że jak mają leżeć kolejny rok w piwnicy, to niech sobie będą na zewnątrz. Odbicie będzie ładniejsze gdy wszystko bujnie.