Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Magdalena25 09:49, 04 lip 2014

Z tymi mężami to tak już jest, gadają, marudzą, ale jak już się zrobi jakąś rabatkę, to im się podoba Mój też marudził, że kupuję roślinki i potem stoją w donicach i marnieją, bo ciągle mi się koncepcja zmienia. A ja mu na to, że w szkółkach przecież też w donicach stoją, a ja przecież o nie dbam i podlewam codziennie I teraz już nie marudzi
Katkak 10:16, 04 lip 2014

Groszek pachnący lada chwila ukaże się w pełnej krasie. A małe kosy wciąż na garnuszku rodziców. Myślałam, że jakoś szybciej schodzi odchowanie takich piskląt, a okazuje się, że to trwa i trwa...
Nallar 10:23, 04 lip 2014

Katkak napisał(a)

Czy to nasze maleństwo???
Katkak 11:00, 04 lip 2014

Nallar napisał(a)

Czy to nasze maleństwo???

Nie Ewuś, to moja już kilkuletnia hortka, która jesienią została przeprowadzona z przed ogródka (gdzie miała już strasznie ciasno) na rabatę pod sosnami. Wprawdzie będzie kwitła, ale od dołu wcale nie ma liści, jest łysa jak kolano. Na wiosnę ciachnę ją nisko przy ziemi, może się obudzi do życia.
elzbieta_g 11:03, 04 lip 2014

Katkak napisał(a)

To prawda, ja w szkółkach i CO chyba każdą kwotę byłabym w stanie przepuścić . Pozdrawiam

witaj w klubie
jak mi M czasem zostawi auto to i skarbonkę ograniczy bo wie , że auto + ja = szkółka
buziaki
Katkak 11:06, 04 lip 2014

elzbieta_g napisał(a)

witaj w klubie
jak mi M czasem zostawi auto to i skarbonkę ograniczy bo wie , że auto + ja = szkółka
buziaki

To mój może spać spokojnie bo ja nie zmotoryzowana . Ale na rynek dodreptam i przeważnie coś przytargam . Mój Emuś do zakupów nie jest zły, ale hm.... karmnika jeszcze się nie doczekałam, a meble robią się od kwietnia... Tak więc sama rozumiesz . No ale nie narzekam bo w tej właśnie chwili maluje deski do mebli, więc jest nadzieja, że do grudnia będą .
Katkak 11:23, 04 lip 2014

Wiadomość wysłana
Zuzula 11:41, 04 lip 2014

A ja myślałam, że pachnący groszek już dawno powinien kwitnąć, tylko mój się zbuntował i kiśnie pod bzem.

Znaczy nadzieja jest.

Hortka urocza.

Katkak 22:08, 04 lip 2014

Dokupiłam dziś tę żurawkę "żarówkę" i wzięłam jeszcze rh. Żurawka prezentuje się tak - ma za zadanie rozświetlić nieco cienisty kącik. A rh jutro zostanie posadzony na rabacie z sosnami, w tym właśnie miejscu gdzie stoi. Trochę go słonko w tej szkółce skatowało, ale mam nadzieję, że się pozbiera.
Katkak 22:08, 04 lip 2014

Zuzula napisał(a)
A ja myślałam, że pachnący groszek już dawno powinien kwitnąć, tylko mój się zbuntował i kiśnie pod bzem.

Znaczy nadzieja jest.

Hortka urocza.

Groszki usprawiedliwione