Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Jag_58 10:35, 19 lip 2014

Katkak napisał(a)

Tego biało-żółtrgo łubina kupiłam dziś na ryneczku. A obok mój najładniejszy hibiskus - samosiejka .

Kasiu piękny kolor i łubinu i hibiskusa zobacz u Ciebie i samosiejki cudnej urody pozdrawiam lecę sprzątać domostwo ,bo nie mogę odejść od kompa ,uzależnienie czy cóś
Katkak 10:37, 19 lip 2014

Jag_58 napisał(a)

Kasiu piękny kolor i łubinu i hibiskusa zobacz u Ciebie i samosiejki cudnej urody pozdrawiam lecę sprzątać domostwo ,bo nie mogę odejść od kompa ,uzależnienie czy cóś

Ja co do sprzątania mam taki system, że sprzątam po troszku, wszystkiego na raz by mi się nie chciało . Sieją się u mnie te hibiskusy jak wściekłe i zazwyczaj je wyrywam. Tego też miałam wyrwać, bo zasiał się w takiej ciasnocie, ale jak zakwitł to już się w nim zakochałam na amen .
Katkak 10:48, 19 lip 2014

Wreszcie uprzątnęliśmy ten skrawek ( no dobra, emuś) . Wcześniej był tu piach potrzebny do czegoś tam, potem kopa ziemi, aż wreszcie zrobiło się czysto i miejsce na roślinki. Obok jest rabata pod orzechem. Ucięta tak śmiesznie, od linijki, bo wcześniej w ziemi były wbite deski, które niby ten piach ogarniały. Z drugiej strony rząd tuj, a trochę przed nimi cis. Tak się zastanawiam co by tam dać. Może by tak zamiast tuj coś liściastego? A może jakąś pergolę z pnączem? Ale to temat na jesień, bo zamierzamy dość mocno orzecha ciachnąć, a nie chciałabym żeby podczas tej operacji coś się poniszczyło, więc na razie nie będziemy nic tam sadzić. Ale jak macie pomysły będę bardzo wdzięczna .
iwonaal 11:12, 19 lip 2014

A może miskanty i byliny. Oszczędzaj się Kasiu. A kiedy szczęśliwe rozwiązanie?
Katkak 12:20, 19 lip 2014

iwonaal napisał(a)
A może miskanty i byliny. Oszczędzaj się Kasiu. A kiedy szczęśliwe rozwiązanie?

Oszczędzam się Iwonka, oszczędzam. Teraz w ogródku praktycznie nic nie robię, emuś mnie wyręcza. Byliny ma pewno tam będą, bo ta rabatka pod orzechem musi mieć jakąś kontynuację, ale jeśli coś wyższego, to co?
Sabina76 13:20, 19 lip 2014

Jestem z rewizytą Widzę, że zrobiłaś Kasiu odkłady z Bobo, więc za Twoim przykładem też spróbuję. Kamieni u mnie dostatek
Katkak 13:49, 19 lip 2014

Sabina76 napisał(a)
Jestem z rewizytą Widzę, że zrobiłaś Kasiu odkłady z Bobo, więc za Twoim przykładem też spróbuję. Kamieni u mnie dostatek

Niech się horcie rozmnażają . Pozdrawiam .
malgorzata_s... 13:53, 19 lip 2014

No no ale Krzyś działa Roznosi go Kasiu a może tam bordową pęcherznicę Koloru mi tam brak
stempka 16:36, 19 lip 2014

Katkak napisał(a)

Wreszcie uprzątnęliśmy ten skrawek ( no dobra, emuś) . Wcześniej był tu piach potrzebny do czegoś tam, potem kopa ziemi, aż wreszcie zrobiło się czysto i miejsce na roślinki. Obok jest rabata pod orzechem. Ucięta tak śmiesznie, od linijki, bo wcześniej w ziemi były wbite deski, które niby ten piach ogarniały. Z drugiej strony rząd tuj, a trochę przed nimi cis. Tak się zastanawiam co by tam dać. Może by tak zamiast tuj coś liściastego? A może jakąś pergolę z pnączem? Ale to temat na jesień, bo zamierzamy dość mocno orzecha ciachnąć, a nie chciałabym żeby podczas tej operacji coś się poniszczyło, więc na razie nie będziemy nic tam sadzić. Ale jak macie pomysły będę bardzo wdzięczna .

Widzę, ze nie tylko u Nas takie porządki nastapiły. Łączę się w działaniu z wami. U mnie piękna pergola powstała. Ale zanim, trzeba było rozłożyć skrzynię z piaskiem, uprzatnąć stare cegły i zaimprowizowane miejsce na żurawki. Sporo pracy było, ale widzę, ze i u Was nie mało, skor trzeba było posprzatać jakieś ogrodzenie i piasek. Polecam pergolę.
Katkak 20:14, 19 lip 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
No no ale Krzyś działa Roznosi go Kasiu a może tam bordową pęcherznicę Koloru mi tam brak

Pęcherznica się potem chyba taki wielki krzaczur robi Gosiaczku, a ja myślałam raczej o jakimś drzewku, a pod spodem pojechać dalej z tą rabatką "orzechową". A może np jakiś klon Flamingo (czy jak mu tam), taki na pniu szczepiony i pod nim te funkiowo-paprotkowe klimaty... Sama Krzyśka nie poznaję . Widzi, że ja już palcem nie kiwnę więc mi robi takie niespodzianki . Buziak Gosiaczku i daj znać co myślisz o tym moim pomyśle (ten klon akurat to taki luźny pomysł, ale tak sobie o czymś liściastym pomyślałam, żeby tę tujową monotonię przełamać. Sama nie wiem czy to dobry pomysł. A może jakiś dereń... Krzysiowi się jadalny zamarzył (dereniówka chodzi Mu pogłowie, o co )