Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 19:18, 06 lut 2015

Nallar napisał(a)

Z ceną nie jest tak tragicznie, choć tani nie jest.
http://www.futuregardens.pl/swierk-klujacy-iseli-fastigiate-picea-pungens.html

No to się uspokoiłam. Szczerze mówiąc chętnie kupiłabym większe licząc się z tym, że będą droższe. Ale ponieważ potrzebne mi są tylko dwa więc mogę się szarpnąć
AgataBC 22:05, 06 lut 2015

Kasiu obejrzałam odcinek Mai o tym ogrodzie z drzwiami Bardzo w naszym stylu prawda ?? nie widziałam tego wcześniej więc dziękuję za cynk
AgataBC 22:10, 06 lut 2015

Katkak napisał(a)

Kasiu to cały ogródek?? a gdzie jest ta część z drzewem kulkowym? Próbuję sobie całość wyobrazić
czy ta planowana prawa część ma już wytyczone granice rabaty?
Katkak 22:20, 06 lut 2015

Tak, odcinek Mai z drzwiami też bardzo mi się podoba i można znaleźć w nim sporo inspiracji. Ogród jest większy niż na zdjęciu, a raczej dłuższy . Drzewo kulkowe jest wcześniej, dlatego nie widać go na zdjęciu. Zresztą to jest zdjęcie z 2011r, a wtedy to drzewo jeszcze nie istniało. A może inaczej - istniało, tylko nie było jeszcze drzewem kulkowym, a umierającą brzoskwinią. To zdjęcie dobrze obrazuje jak mój ogród jest wąski.
AgataBC 22:27, 06 lut 2015

Można zastosować różne zabiegi iluzyjne i nie będzie wydawał się długi i wąski chociaż to nie byłoby aż tak proste bo macie tam podjazd. Jak będzie wiosna to wrzuć aktualne zdjęcia z tego miejsca
Katkak 22:33, 06 lut 2015

Agatka to zdjęcie jeż mocno nieaktualne. Po prawej stronie nie ma już tych drzew owocowych. Na końcu po lewej jest moja ukochana rabata z trawami i hortensjami, o której tu nawet ptaki nie śpiewały. Nie ma też starej wierzby, która rosła na samym końcu. Przed garażem po prawej stronie jest za to niewielki warzywnik. A magnolia, która na zdjęciu na tle garażu była jeszcze malutka, jest teraz całkiem spora. A podjazd dopiero zrobimy (kiedyś, ten rok raczej odpada, bo kasa ). Wtedy przed podjazdem (będzie z jakiejś kostki. Marzy mi się granitowa, ale z uwagi na koszty pewnie zostaniemy przy jakiejś betonowej) posadzę jakieś rośliny żeby odgrodzić się od widoku i przechodniów za ogrodzeniem. Ale jestem otwarta na wszelkie sugestie. A najlepiej przyjedź po prostu do mnie
AgataBC 22:50, 06 lut 2015

Lewą stronę troszkę kojarzę..

czyli podjazd/kostka będzie tylko do garażu? czy aż do domu? czy będzie ta alejka długa tak przedzielona i przez środek trawa? a niee z tego co piszesz to odgrodzisz roślinami, żeby nie było widać bramy i tego co za nią tak ?

A te szopki sąsiadów to są po prawej stronie ?
Katkak 23:05, 06 lut 2015

Tak Podjazd będzie się kończył prawie równo z garażem i wtedy przed podjazdem dosadzę rośliny żeby się odgrodzić od tego co za bramą. Szopy sąsiadów niestety stoją i żadne orkany im nie straszne (niestety). Ale po tej stronie gdzie one są, czyli po prawej chcę żywopłot mieszany. Rysuneczek jest chyba gdzieś ze dwie strony wcześniej.
Nallar 12:14, 07 lut 2015

Zdjęcia wstawione, tylko szczere komentarze przyjmuję
Nallar 17:57, 07 lut 2015

Rameczki widziałam, kopara opada, muszę kupić koniecznie ten "spękacz". Pomysł na wiszące żarówy bardzo mi się podoba. Z ostatniej 40W zrobiłam bałwanka, muszę go tylko wysłać do fotografa
Szukaj teraz pomysłu na coś z energooszczędnych