Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Kuklik 23:58, 04 lut 2015

Kasiulka, nie wiem jak to możliwe że dopiero teraz do Ciebie dotarłam, obejrzałam narazie tylko kilka pierwszych zdjęć z ogrodu, ale....tak! To jest to co lubię Absolutnie moje klimaty Jakbym ogrodowiskową siostrę znalazła ( zresztą posiadam ciemnowłosą siostrę Kasię, więc wszystko pasuje)
Nie wiem co prawda jak przebrnę przez 600 stron, ale do wiosny jeszcze daleko jestem bardzo ciekawa ogrodu koleżanki z fun clubu Zbyszkowego brzozowego płotka
Karol99 20:30, 05 lut 2015

Kasiu, doczytałem o twoim żywopłocie. Ja bym posadził te świerki kłujące. U mnie w okolicy rośnie baaardzo dużo i naprawdę wszystkie zdrowe.
Mysza 20:42, 05 lut 2015

Kasiu ja też już wyczekuję wiosny.Szafirki mi wyłażą,hm.
Nie mogę się doczekać sadzenia roślinek

I co z tym płotem?
Katkak 21:53, 05 lut 2015

Kuklik napisał(a)
Kasiulka, nie wiem jak to możliwe że dopiero teraz do Ciebie dotarłam, obejrzałam narazie tylko kilka pierwszych zdjęć z ogrodu, ale....tak! To jest to co lubię Absolutnie moje klimaty Jakbym ogrodowiskową siostrę znalazła ( zresztą posiadam ciemnowłosą siostrę Kasię, więc wszystko pasuje)
Nie wiem co prawda jak przebrnę przez 600 stron, ale do wiosny jeszcze daleko jestem bardzo ciekawa ogrodu koleżanki z fun clubu Zbyszkowego brzozowego płotka

Witam więc ogrodowiskową siostrę . Ja też jeszcze u Ciebie nie byłam, ale z przyjemnością to nadrobię . Wpadaj jak najczęściej
Katkak 21:56, 05 lut 2015

Karol99 napisał(a)
Kasiu, doczytałem o twoim żywopłocie. Ja bym posadził te świerki kłujące. U mnie w okolicy rośnie baaardzo dużo i naprawdę wszystkie zdrowe.

Hej Karolek, fajnie, że zaglądasz . Mnie się te świerki bardzo podobają, ale one wielkie rosną, a mój ogródek długi i wąski. Sama już nie wiem co robić. Zbyszek podpowiedział mi jeszcze takie drzewka: jodła kalifirnijska Compacta, świerk Blue Diamond, albo świerk Bruns. Muszę sobie dopiero wygooglować te drzewka, bo nazwy nic mi niestety nie mówią. A co sądzisz ogólnie o pomyśle na taki żywopłot? Może być?
Katkak 21:57, 05 lut 2015

Mysza napisał(a)
Kasiu ja też już wyczekuję wiosny.Szafirki mi wyłażą,hm.
Nie mogę się doczekać sadzenia roślinek

I co z tym płotem?

Mi wyszły czosnki. Też już bym do szkółki uderzyła. Ale już niedługo. Została ostatnia prosta . Z jakim płotem?
Karol99 21:57, 05 lut 2015

A żywopłot ma szczelnie zasłaniać?
Katkak 22:02, 05 lut 2015

Karol99 napisał(a)
A żywopłot ma szczelnie zasłaniać?

Z tej strony, z której ma być mogę akurat pozwolić sobie na dziury jakie będą zimą, gdy z liściastych opadną liście, jeśli to masz na myśli. Ważne żeby zasłaniał nas wiosną i latem, wtedy gdy najwięcej się przebywa w ogrodzie. Na szczelnej zasłonie zależy mi z drugiej strony ogrodu, ale tam od kilku lat rosną thuje. Pustawo jest jeszcze pod orzechem, ale z tym już dam sobie jakoś radę .
Karol99 22:06, 05 lut 2015

Bo z tym świerkiem jest tak, że kiedyś może zrzucić gałęzie i wtedy będzie wszystko na nowo odkryte:/
Katkak 22:14, 05 lut 2015

Karol99 napisał(a)
Bo z tym świerkiem jest tak, że kiedyś może zrzucić gałęzie i wtedy będzie wszystko na nowo odkryte:/

No właśnie, a TAKIEJ dziury bym nie chciała