Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Bogdzia 22:19, 10 mar 2015

Pierwsza azalia pięknie się rozrasta i bedzie szerszym krzakiem, absolutnie nie wycinaj. Druga jest z małych azali i to od Ciebie zależy czy dasz jej urosnac do ok 60-70 cm (choc nie wiem jaki to gatunek bo moze byc i więcej) czy chcesz by była mała. Jesli ma byc mała to skróc po kwitnieniu ale od razu jak tylko przekwitnie.Jesli zostawisz tak jak jest to listki z czasem wyrosna ale bedzie gubic liscie od dołu gdzie nie dochodzi swiatło.
Katkak 22:27, 10 mar 2015

Bogdzia napisał(a)
Pierwsza azalia pięknie się rozrasta i bedzie szerszym krzakiem, absolutnie nie wycinaj. Druga jest z małych azali i to od Ciebie zależy czy dasz jej urosnac do ok 60-70 cm (choc nie wiem jaki to gatunek bo moze byc i więcej) czy chcesz by była mała. Jesli ma byc mała to skróc po kwitnieniu ale od razu jak tylko przekwitnie.Jesli zostawisz tak jak jest to listki z czasem wyrosna ale bedzie gubic liscie od dołu gdzie nie dochodzi swiatło.

Bogdziu po pierwsze bardzo chcę Ci podziękować, że jesteś taka kochana i nie dość, że odpisujesz, to w dodatku tak szybko . To ciesze się, że ta pierwsza się rozrasta ładnie. Ta druga nazywa się "Marilee". Ale jeśli ma gubić liście od dołu, to chyba lepiej przyciąć ją po kwitnieniu. Jeszcze raz dziękuje Bogdziu .
Katkak 22:30, 10 mar 2015

MagdalenaK8 napisał(a)
No przyleciałam oglądnąć prezent ...CUDOWNY jest.
Brawo dla M że taki kochany. Kwiatuszek malutki dla kwiatuszka śliczny
wiosnę piękną u Ciebie widzę w postaci ranników i innych cudności.
Chce się żyć...
Pozdrawiam wiosennie

Madziulka em kochany, najprawdziwsza prawda . Cieszy mi się pyszczysko do każdego kwiatuszka i budzącej się do życia roślinki . Wiosna ma w sobie taką siłę pozytywnego nastrajania, że aż człowiek skrzydeł dostaje . Pozdrawiam Cię mój Madziasku
jola54 12:10, 11 mar 2015

Kasieńko! pozdrawiam wiosennie i serdecznie!
MagdalenaK8 19:01, 11 mar 2015

Katkak napisał(a)

Madziulka em kochany, najprawdziwsza prawda . Cieszy mi się pyszczysko do każdego kwiatuszka i budzącej się do życia roślinki . Wiosna ma w sobie taką siłę pozytywnego nastrajania, że aż człowiek skrzydeł dostaje . Pozdrawiam Cię mój Madziasku

Oj mi się też mordziątko śmieje ...ale nikt jeszcze nie powiedział do mnie tak ładnie . Też Cię kofam .
Oj jednak ta wiosna działa ....
Ściskam
Katkak 20:38, 11 mar 2015

Robię taką kulę do ogrodu. Od jednej cioci dostałam trochę szklanych pastylek przezroczysto-niebieskich, od drugiej zielonych i tak sobie kombinuję. Niestety w połowie ich brakło, więc jaka kula będzie tego nie wiem, bo nie mam pojęcia jakie pastylki uda mi się dokupić .
Katkak 20:39, 11 mar 2015

jola54 napisał(a)
Kasieńko! pozdrawiam wiosennie i serdecznie!

Joleczko miło Cię widzieć. Ściskam wiosennie, choć dziś dość chłodnawo .
Katkak 20:40, 11 mar 2015

MagdalenaK8 napisał(a)

Oj mi się też mordziątko śmieje ...ale nikt jeszcze nie powiedział do mnie tak ładnie . Też Cię kofam .
Oj jednak ta wiosna działa ....
Ściskam

Kofam . Wiosna jak nic
elzbieta_g 20:43, 11 mar 2015

pozdrawiam Kasię...niesamowitą artystkę ( o tobie piszę jakby nie było jasne)
zaglądam do Ciebie często ale z braku czasu nic nie piszę
buziaki zdolniacho
Katkak 20:50, 11 mar 2015

elzbieta_g napisał(a)
pozdrawiam Kasię...niesamowitą artystkę ( o tobie piszę jakby nie było jasne)
zaglądam do Ciebie często ale z braku czasu nic nie piszę
buziaki zdolniacho

Eluś artystka to np. Jola, która maluje piękne obrazy. Ja to taki szperacz jestem . Nawet mnie nie strasz, że po powrocie do pracy, aż tak cienko z czasem, bo ja też za parę dni wracam . Buźka.