Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

kasiek 06:19, 17 wrz 2015

Pieknie, jesiennie, żeby tak miec więcej tylko czasu, ja po zebraniach latam, do tego załatwiam różności z chrztem związane bo chrzestna w sb jestem... ogród widzę tylko migawkami...
Drzewko z kulkami to Twój znak firmowy
A winobluszcz odrośnie, jak się uda nam zobaczyc to przywiozę Ci jakąś długą odnogę
Iwk4 08:02, 17 wrz 2015

Kasiu, tą podcięta gałązkę z winobluszczu całą włóż płasko do ziemi i podlewaj, by miała wilgoć. Wiosną będziesz miała piękną ścianę, że już go nie odgonisz z ogrodu. Buziaki
chojna 08:07, 17 wrz 2015

Kasiu drzewo super. Niewiarygodne, że glicynia je tak obrosla. Kocham tę roślinę i chcę u siebie puścić po altanie. Zrobię dla niej specjalną ściankę. Myślisz , że pójdzie ?

Kasia jak chcesz winobluszcz, to mogę Ci wysłać ile chcesz. U mojej mamy tego na tony. Tak samo hedery. Chcesz , to pisz i masz ile Ci potrzeba.
Winobluszcz pięknie przebarwia się jesienią na czerwono, a hedera jest zimozielona.
sylwia_slomc... 09:25, 17 wrz 2015

Macham. Ale propozycje się posypały
Katkak 10:20, 17 wrz 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ksia to ja ci za red barona zwrócę
Ja się sosny czarnej skoszonej przez eM nie doczekałam, a zarzekał się, że odkupi

Sylwuś nie świruj mi z ty zwracaniem .
Katkak 08:18, 18 wrz 2015

Milka napisał(a)

Zachwycajace, to kulkowe drzewo i lustro, jesiennie ale tak tajemniczo. Podgladalam spotkanie u Sylwi, fajnie wam bylo

Dzięki Irenko . Spotkanie było super, a ogród niesamowity .
Katkak 08:47, 18 wrz 2015

kasiek napisał(a)
Pieknie, jesiennie, żeby tak miec więcej tylko czasu, ja po zebraniach latam, do tego załatwiam różności z chrztem związane bo chrzestna w sb jestem... ogród widzę tylko migawkami...
Drzewko z kulkami to Twój znak firmowy
A winobluszcz odrośnie, jak się uda nam zobaczyc to przywiozę Ci jakąś długą odnogę

Kasieńka dzięki wielkie. Twoje słowa dużo dla mnie znaczą . Czasu pewnie niestety więcej nie będzie, tym bardziej, że jeszcze chwila, a będziemy zegarki przestawiać. Plus jest taki, że zawsze to godzinka więcej snu . Więc impreza Ci się jutro szykuje, Chrześniak, czy chrześnica? . Ja dziś mam wolne i zamierzamy już skończyć ten placyk pod huśtawkę, mam nadzieję, że się uda. Tak, to drzewko jest rzeczywiście charakterystyczne dla mojego ogródka. Gdybym jeszcze raz mogła wybrać nazwę wątku, to pewnie dałabym Ogród z kulkowym drzewem . Ale nazwa wymyślana była na szybko, na już, bo ja w gorącej wodzie kompana i jest jaka jest, bez szału . Za to prawda szczera, bo ogródeczek naprawdę ukochany . Kasieńko winobluszcza mam pod dostatkiem, więc nie rób sobie kłopotu. Mam nadzieję, że nasze spotkanie dojdzie do skutku . Buźka.
Katkak 08:48, 18 wrz 2015

Iwk4 napisał(a)
Kasiu, tą podcięta gałązkę z winobluszczu całą włóż płasko do ziemi i podlewaj, by miała wilgoć. Wiosną będziesz miała piękną ścianę, że już go nie odgonisz z ogrodu. Buziaki

Na szczęście winobluszczu mam u siebie pod dostatkiem, więc z materiałem kłopotu nie ma. Ale wiesz jak jest, już tak cieszyło, a tu znów brzydka łysa ściana :/.
Katkak 08:54, 18 wrz 2015

chojna napisał(a)
Kasiu drzewo super. Niewiarygodne, że glicynia je tak obrosla. Kocham tę roślinę i chcę u siebie puścić po altanie. Zrobię dla niej specjalną ściankę. Myślisz , że pójdzie ?

Kasia jak chcesz winobluszcz, to mogę Ci wysłać ile chcesz. U mojej mamy tego na tony. Tak samo hedery. Chcesz , to pisz i masz ile Ci potrzeba.
Winobluszcz pięknie przebarwia się jesienią na czerwono, a hedera jest zimozielona.

Oleczko glicynia pójdzie i szybko altanę obrośnie. Tylko pamiętaj, że to pnącze jest niewiarygodnie silne, więc altana musi być solidna, żeby glicynia więcej szkód niż pożytku nie zrobiła. Znajdę gdzieś foty to sama zobaczysz jakie subtelne objęcia ma glicynia . Ale jest piękna, to prawda, tyle, że na kwiaty kilka lat trzeba czekać, ale co tam. Moim zdaniem już z liści jest ozdobna i ładnie, na żółto się jesienią przebarwia. Zanim jednak kupisz to zerknij do Małej Mi, bo u Niej widziałam taką kwitnącą na śliczny niebieski kolor, z bordowymi listkami (pewnie tak się przebarwia). Możesz zapytać jaka to odmiana, bo jak sadzić to cukiereczki, nie? . Dziękuję Ci Słoneczko za dobre chęci, ale i winobluszcza i hedery mam u siebie pod dostatkiem, więc jest co sadzić . Pozdrawiam .
Katkak 08:55, 18 wrz 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Macham. Ale propozycje się posypały

No, żyć nie umierać, nie? .
To są właśnie ogrodowiskowe ludki - z sercem na dłoni i każdy by nieba przychylił. Miałam już okazję wielokrotnie się o tym przekonać . Ty Sylwuniu tylko potwierdzasz tę regułę .