Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 11:19, 29 wrz 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
No proszę i front się doczekał zainteresowania
Tutaj widzę klasykę ogrodowiskową czyli Trzy drzewka na pniu np umbry.
Pod spodem hortki prowadzone dosyć wysoko i miskanty do kompletu które też możesz rozsadzić bo maszMożna dosiać werbenę Kasiu tak jak u mnie tylko drzewka można inne
Rabata ma kilka zalet. Może na nią lecieć śnieg

Gosia, ale tu przez większość dnia jest cień. Myślisz, że trawy i umbry sobie poradzą? I nie wiem co robić z tą rozplaszczoną laurowiśnią i ognikiem, zostawić?
malgorzata_s... 14:05, 29 wrz 2015

Kasiu umbry sobie poradzą, trawki najwyżej niższe nieco będą.W cieniu nie ma sensu kolorowych drzew sadzić bo się nie wybarwią.Możesz dodać jak u mnie rozchodnik jeszcze.
Zabrałabym wszystkie roślinki z tego miejsca i zaczęła od nowa nasadzenia.

Wiem już.Graby, miłorzęby cień kochają i cudnie na żółto się przebarwiają jesienią.Zamiast umber.
Rumianka 15:01, 29 wrz 2015

Ogród masz zapewne gumowy, albo tak umiejętnie robisz fotki, że wydaje się naprawdę wielki. Można tam spacerować bez końca i zawsze jest co oglądać.
Katkak 15:06, 29 wrz 2015

Rumianka napisał(a)
Ogród masz zapewne gumowy, albo tak umiejętnie robisz fotki, że wydaje się naprawdę wielki. Można tam spacerować bez końca i zawsze jest co oglądać.

Ogród mam długi i wąski i stąd pewnie to wrażenie. A, że jest z gumy, to się chyba mogę zgodzić .
Katkak 15:07, 29 wrz 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu umbry sobie poradzą, trawki najwyżej niższe nieco będą.W cieniu nie ma sensu kolorowych drzew sadzić bo się nie wybarwią.Możesz dodać jak u mnie rozchodnik jeszcze.
Zabrałabym wszystkie roślinki z tego miejsca i zaczęła od nowa nasadzenia.

Wiem już.Graby, miłorzęby cień kochają i cudnie na żółto się przebarwiają jesienią.Zamiast umber.

Dobra Gosiaczek, dzięki, coś wybiorę.
Katkak 21:10, 29 wrz 2015

Nosiło mnie dziś strasznie, bo mimo tego, że miałam urlop, to nie mogłam wyjść do ogródka. Ale żeby choć trochę się wyżyć ukręciłam taką... kulkę? z pędów winobluszcza. Szału nie ma, ale pierwsze koty za płoty

a to nasze niedzielne, jesienne wariacje (moje i synusia )
sylwia_slomc... 23:11, 29 wrz 2015

Kasieńko u mnie brzeziniak powstaje luknij i oceń efekt. Tą inspiracje co Ci wczoraj podsyłałam bym tam widziałaJak myślisz?
Katkak 23:15, 29 wrz 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kasieńko u mnie brzeziniak powstaje luknij i oceń efekt. Tą inspiracje co Ci wczoraj podsyłałam bym tam widziałaJak myślisz?

Właśnie byłam, widziałam i trzymam kciuki za brzózki . Co do inspiracji - jestem na tak
mira 10:31, 30 wrz 2015

Katkak napisał(a)

Tak Ania, ale to pójdzie szybko bo to malizna. Dałabym tylko może jakieś chude drzewko na środku, ale nie wiem jakie. Myślałam o czymś w limonkowym kolorze, żeby rozświetlić to miejsce

widzę że słusznie działasz, przedogrodek to jest wyzwanie a do tego Twój to już mega, a jeszcze to światło to dopiero - trzeba pogrzabć w roślinach do cienia - co by tam rosło sprawdź ile limki potrzebują godzin słońca, pewnie coś wysoko, ale wysoko na pniu by dobre było ale musowo mieć odpowiednią ilość światła, chociaż masz tam można rzec jasno od ulicy,

tu naprawdę ogranicz ilość gatunków, trawy raczej słońce lubią, a dołem przy płotku pewnie hosty szpaler by się udał, pod limki pasuje, mam z białym brzegiem tylko jak dostarczyć
lecę do ogródka wiele nie pomogłam raczej studzę przed szybkim działaniem - bo temat jak dla mnie trudny.

Kula super - już nie będę wyrzucać materiału

pozdr
sylwia_slomc... 11:49, 30 wrz 2015

Katkak napisał(a)

Właśnie byłam, widziałam i trzymam kciuki za brzózki . Co do inspiracji - jestem na tak

Trzymaj, trzymaj, każde się przydadzą Tak sobie myślę, że z tego winobluszczu to można by kupę fajnych rzeczy wypleść, nie łamał się przy formowaniu???