Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 21:39, 03 paź 2015

AnnaCh napisał(a)
Kasiu super prezenciki od Ani dostałaś. Fajnie, że u niej byłaś i mogłaś się delektować takim pięknym ogrodem

Tak, roślinki prześliczne, a Ani ogród, ech... Co tu dużo gadać... Cudnie jest w nim się znaleźć i już chciałoby się zostać .
Katkak 21:41, 03 paź 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Cudne drzewko a skarby od Ani wypasione fakt

I drzewko i skarby full wypas . A jeszcze zapomniałam się pochwalić, że takie dwie jeżówki kupiłam

Ja oczywiście łapnęłam te, które miały najwięcej kwiatów, a Ania mówi: prrrrr, ląduj, weź te, które mają jeszcze pąki . No prawie tak, bez prrrr i ląduj
sylwia_slomc... 21:52, 03 paź 2015

Ale zaj......efajne jeżówki, też bym pewnie wzięła te z rozwiniętymi i zaraz by przekwitły, a tak będziesz je miała dłużej od razu na gorąco jak Ci się rozrosną w wielkie kępy i będziesz dzielić to ja jestem pierwsza, powtarzam pierwsza w kolejce do niej
Katkak 21:55, 03 paź 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale zaj......efajne jeżówki, też bym pewnie wzięła te z rozwiniętymi i zaraz by przekwitły, a tak będziesz je miała dłużej od razu na gorąco jak Ci się rozrosną w wielkie kępy i będziesz dzielić to ja jestem pierwsza, powtarzam pierwsza w kolejce do niej

Sylwuś możesz mi wierzyć lub nie, ale zawsze myślę o Tobie zamierzając dzielić to czy tamto. O Red Baronach też pamiętam, spokojna głowa .
Mala_Mi 23:07, 03 paź 2015

Na dobranoc zaglądam.. i mówię.. przesadzasz

Chryzantemy są wieloletnie też.. nie lubią za mokro zimą, jak za mokro to padają.. ale szybko się zbierają do życia i z jednej małej sadzonki szybko jest wielka kępa.. nie straszne im przymrozki i kwitną jako ostatnie, dlatego je bardzo lubię.

kasiek 09:19, 04 paź 2015

Ale świerk ogromny! Super ! i jaka robota, będę miała co oglądać
Katkak 11:00, 04 paź 2015

Mala_Mi napisał(a)
Na dobranoc zaglądam.. i mówię.. przesadzasz

Chryzantemy są wieloletnie też.. nie lubią za mokro zimą, jak za mokro to padają.. ale szybko się zbierają do życia i z jednej małej sadzonki szybko jest wielka kępa.. nie straszne im przymrozki i kwitną jako ostatnie, dlatego je bardzo lubię.

Wczoraj nic nie przesadzałam, sadziłam dobro od Ciebie . Ogromnie się Aniu cieszę tymi roślinkami, bo nie miałam dotąd typowo jesiennych bylin oprócz rozchodników . Ogród będzie cieszył kolorami od wiosny do jesieni. A dzięki Tobie będę podziwiać zimą mojego świerczka
Katkak 11:03, 04 paź 2015

kasiek napisał(a)
Ale świerk ogromny! Super ! i jaka robota, będę miała co oglądać

Świetk jest cudny Kasieńko. Szczerze powiem, że nie pamiętam ile było zrobione jak byliście u nas ostatni raz, ale wydaje mi się, że faktycznie sporo roboty pchnęłam do przodu, chociażby obrzeża z kostki . No i powiększone rabatki tu i tam. Powstał też jagodnik i placyk pod huśtawkę. Nooooo, trochę tego, faktycznie . Nie ma to jak samą siebie pochwalić, a co . Zresztą sama jestem ciekawa co powiesz jak przyjedziesz. A wiem, że nie będziesz słodzić, tylko powiesz szczerze co i jak. I to się ceni . Już się nie mogę doczekać .
Katkak 12:28, 04 paź 2015

Patrząc na taki widoczek utwierdzam się w przekonaniu, że decyzja o stworzeniu mieszanego żywopłotu była bardzo słuszna

A patrząc na taki - cieszę się, że nie wycięłam orzecha do zera . Wbrew pozorom rośliny pod nim radzą sobie wyśmienicie . Szum traw jest niesamowity. Mogłabym tak siedzieć i słuchać. A dziś jest ciepło i delikatny wiatr, więc idealnie

Katkak 12:35, 04 paź 2015