Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 21:03, 03 paź 2015

Dominika11 napisał(a)
to czekamy

Buduję napięcie
Katkak 21:04, 03 paź 2015

Napia napisał(a)
Kasiu, wiele się u Ciebie dzieje Przedogródek, wyprawa po świerk połączona z miłym spotkaniem i jeszcze śliczne hosty. Zastanawiam się tylko, gdzie zmieścisz wszystkie rośliny, które soi zaplanowałaś
Buziaki ślę

Aguś tu i tam pościskam, butem poupycham i wlezie
Katkak 21:05, 03 paź 2015

kasiek napisał(a)
No to dzis robota - a gdzie tam jeszcze do zimy

Robota, robota. Biorąc pod uwagę, że byłam dziś sama z dzieciakami to nawet trochę udało mi się zrobić .
Katkak 21:15, 03 paź 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu ale fajnie że u Ani byłaś Pokazuj drzewko

Fajowo Gosiaczek. U Ani mogłabym zamieszkać . A oto drzewko, tadaaaam:

i jeszcze skarby od Ani - czy te astry nie są przepiękne . To moje pierwsze astry w życiu i od razu takie wypasione . Dostałam jeszcze floksa, konwalnika, rudbekię, i chryzantemy. A ja głupia myślałam, że chryzantemy są tylko jednoroczne .

tu już posadzone - wysokie, a po lewej niższe, fioletowe. Za nimi chryzantema
sylwia_slomc... 21:24, 03 paź 2015

Ale ty już wypasione drzewo kupiłaś no gratulacje piękny jest, a prezenty od Mi też wypasione, też ją ofuczałam, że my się od niej uczymy bo nas zachwyca jej dzieło i jest mentorką , a tak wybrzydza....nieładnie
Katkak 21:29, 03 paź 2015

Jeszcze wygrzebałam dziś spod sosen i z pomiędzy tuj dwa przypadkowo kupione już chwilę temu berberysy i posadziłam je tu. Jeden kolumnowy, drugi zwykły, ale co tam. Tam gdzie były, były takie biedne. Kolumnowego już tam zostawię, ale ten drugi będzie musiała stamtąd kiedyś się wyprowadzić jak bez koralowy zacznie się rozrastać. Może zdążą jeszcze złapać kolorki. Co znaczy kupione przypadkowo? Początek mojej przygody z ogródkowaniem tak bardziej na serio - kupiłam je jesienią, jak były obłędnie kolorowe i myślałam, że takie już będą . No i te zielone poupychałam to tu, to tam, a czerwone i tak musiałam dokupić .

Posadziłam tak jeszcze troszkę niższą chryzantemę od Ani i kupioną dziś na rynku całkiem niską. Podobno wieloletnia, ciekawe czy Pani nie ściemniała.
Katkak 21:30, 03 paź 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale ty już wypasione drzewo kupiłaś no gratulacje piękny jest, a prezenty od Mi też wypasione, też ją ofuczałam, że my się od niej uczymy bo nas zachwyca jej dzieło i jest mentorką , a tak wybrzydza....nieładnie

Cudny, nie? Nie mogę się doczekać wiosny żeby zobaczyć te jego limonkowo-zielone przyrosty
AnnaCh 21:32, 03 paź 2015

Kasiu super prezenciki od Ani dostałaś. Fajnie, że u niej byłaś i mogłaś się delektować takim pięknym ogrodem
malgorzata_s... 21:33, 03 paź 2015

Cudne drzewko a skarby od Ani wypasione fakt
Katkak 21:37, 03 paź 2015

A tu funkie od Izy, Kuklika
ta wydaje się być mocno podobna do tej mojej obok Dance with me

No i ta wielka, obłędna żarówa . Widzę ją z okna pokoju, prawie świeci . Piękna jest. Izunia - dzięki

o, tu po prawej ją widać