Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 07:44, 18 paź 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Śliczne foty, ogród bajkowy o tej porze roku, Justynka ma racje Ty tam kupę miejsca jeszcze masz na chciejstwa, spotkanie bomba widać, że Was do siebie ciągnie
Drzewa za płotem fajnie się w ogród wtapiają i wydaje się jeszcze większy. Szkoda, że to nie ta brzoza co chciałaś, ale na pewno jeszcze ją ustrzelisz

To prawda, zmieści się jeszcze co nieco, ale trochę miejsca na oczko wodne chcę zostawić Jeszcze do niedawna byłam przekonana że zrobimy je w przyszłym roku, ale chyba jeszcze poczekam bo Iga jeszcze malusia, a nie chcę kusić losu. Ale chyba tymczasowe ciurkadełko tam będzie póki co. Zresztą zobaczymy jeszcze.
Katkak 08:42, 18 paź 2015

bql3 napisał(a)

Janku niestety nie wiem co to za odmiana. Kupowałam go ok 8 lat temu bez metki, a poza tym wtedy moja świadomość ogrodnicza była taka, że do szczęścia wystarczała mi wiedza, że to klon . Mam też drugiego, ale też nie wiem co to za odmiana, też ładnie przebarwia się na czerwono, ale później niż ten. No i malutkiego Atropurpureum jeszcze mam . Pozdrawiam .
Filomena 09:29, 18 paź 2015

Katkak napisał(a)
mój synek nazywa to skarbami jesieni i uważa, że są piękne. Razem to wszystko zbieraliśmy

No po prostu rozbrajająco cudne! To są niezapomniane chwile, takie spędzone z dziećmi.. skarby na parapecie i skarby w duszy
Ja mam wiekszość prac swojej Wielkiej Trójki pochowane skrzętnie. Mamy czasem takie rodzinne wieczory, kiedy wracamy do wspomnień. A ostatnio na komunii mojej najmłodszej latorośli moja mama przeczytała moje listy do domu z wakacji, kiedy to ja byłam taka młoda... boki zrywać!

Katuj nas swoim kolorowym ogrodem koniecznie -tak jak zapewniałaś, kolory cudne, u mnie buro-zielono ;( nie doczekam chyba barw jesieni, dobrze, że owoców różych u mnie dostatek
Katkak 09:41, 18 paź 2015

Filomena napisał(a)

Filomeno, a już myślałam, że się wygłupiłam. Wszyscy pokazują swoje piękne wianki, a ja tu z jakąś skrzynką wyskakuję. Ale to jest właśnie po mojemu . Ja zapisuję różne fajne, często śmieszne wypowiedzi mojego synka, bo córcia jeszcze mówić nie umie. Nieźle się ubawi jak kiedyś to przeczyta .
Filomena 09:54, 18 paź 2015

Oj tak ! ubawi się na całego, tego możesz być pewna, bo dobrze pielęgnujesz drobiazgi, z których składa się nasze życie
zawitka 09:55, 18 paź 2015

Zbieraj zbieraj te zdania dzieci bo po kilku latach fajnie się pośmiać .Skarby jesieni ładnie powiedziane . chyba polecę szukać jarząba ha ha
sylwia_slomc... 10:08, 18 paź 2015

Kasia podesłałam ci wczoraj linka na roślinkę z oczarowatych w sam raz dla ciebie, ale poszło gdzieś w eter

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5861-jestem-w-polu?page=171#post_7

masz go jeszcze raz

Fortegilla się nazywa i Martusia ją ma - śliczna jest
Katkak 10:18, 18 paź 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kasia podesłałam ci wczoraj linka na roślinkę z oczarowatych w sam raz dla ciebie, ale poszło gdzieś w eter

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5861-jestem-w-polu?page=171#post_7

masz go jeszcze raz

Fortegilla się nazywa i Martusia ją ma - śliczna jest

Rzeczywiście śliczna jest , dzięki.
Katkak 10:18, 18 paź 2015

Filomena napisał(a)
Oj tak ! ubawi się na całego, tego możesz być pewna, bo dobrze pielęgnujesz drobiazgi, z których składa się nasze życie

Fajną pamiątkę będzie miał .
Katkak 10:20, 18 paź 2015

zawitka napisał(a)
Zbieraj zbieraj te zdania dzieci bo po kilku latach fajnie się pośmiać .Skarby jesieni ładnie powiedziane . chyba polecę szukać jarząba ha ha

Zbieram, zbieram Halinko . Jako dziecko też przepadałam zbierać kasztany i do dziś mi to zostało. Teraz dodatkowo uwielbiam zbierać skarby jesieni do wazonu - gałązki z owockami dzikiej róży, źdźbła traw, urokliwie powyginane gałązki. Fajne takie jesienne bukiety .