Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

Kasya 12:40, 19 lip 2018

paulina_ns napisał(a)
Te są cudowne i najlepiej u mnie rosną

te czyli jakie ? wielka szkoda ze nie podpisujesz ...
a wszystkie masz ladne
paulina_ns 13:01, 19 lip 2018

gosika67 napisał(a)
Jeżówki i hortensje wszędzie zachwycają , to ich czas. Pięknie u Ciebie się komponują i jeszcze rozchodniki w komplecie.Ta jasna jeżówka bardzo ciekawa.Pozdrawiam.

Dziękuję Gosiu,to prawda teraz królują hortensje i jeżowki, uwielbiam ten czas
paulina_ns 13:03, 19 lip 2018

Kasya napisał(a)

te czyli jakie ? wielka szkoda ze nie podpisujesz ...
a wszystkie masz ladne

Kasiu nie podpisuje, bo nie,że mi się nie chce, tylko niestety zawieruszyły mi się karteczki z odmianami i nie wszystkich znam nazwy akurat ta jest odmiany ' sombrero baja burgundy ', reszty nazw muszę poszukać
paulina_ns 13:06, 19 lip 2018

anabuko1 napisał(a)

Pięknie pokazałaś swoje hortki i jezowki.
One to teraz wchodzą swój piękny czas.
podoba mi sie to połączenie czerwonej jezowki ( to hot Lava ? Chociaż może twoja deko inna.) z hortensja.
Mam taką przy rozach. Może ja do horki przesadze będzie lepszy widok ?

Aniu specjalnie dla Ciebie przeszukałam wszystkie notatniki i nazwa tej jeżówki to ' sombrero baja burgundy ' cudna jest i najładniej mi się rozrosła. Powiem Ci szczerze,że jakoś nie pomyślałam,żeby jeżówki komponować z różami, pokażesz mi takie zestawienie u siebie? Za miłe słówka dziękuję
Kasya 13:20, 19 lip 2018

paulina_ns napisał(a)

Kasiu nie podpisuje, bo nie,że mi się nie chce, tylko niestety zawieruszyły mi się karteczki z odmianami i nie wszystkich znam nazwy akurat ta jest odmiany ' sombrero baja burgundy ', reszty nazw muszę poszukać

o to chyba pierwszy raz slysze
Kasiolaaa 14:01, 19 lip 2018

Paulinko wszystko takie śliczne juz nawet wymieniac nie bede ale poprostu podziwiam ciebie najbardziej bo jestes młoda dzieci mąż ogrod kwiatowy warzywny to wszystko ogarniasz poprostu jestes super dziewczyna zaradna wszystko z gustem wielka piona tobie kochana
kaz742011 16:14, 19 lip 2018

paulina_ns napisał(a)
Bobo, budleja i hortensje phantom

Paulinko,

Czym masz podsadzone hortensje Bobo? Zrobiłam sobie szpalerek ale moje to jeszcze maluchy. Jak duże one rosną?
paulina_ns 17:10, 19 lip 2018

Kasya napisał(a)

o to chyba pierwszy raz slysze

Kasiu warto zagłębić się w temat, jest na prawdę śliczna i co najważniejsze po tych wszystkich deszczach stoi mocno na baczność inne niestety leżą
paulina_ns 17:16, 19 lip 2018

Kasiolaaa napisał(a)
Paulinko wszystko takie śliczne juz nawet wymieniac nie bede ale poprostu podziwiam ciebie najbardziej bo jestes młoda dzieci mąż ogrod kwiatowy warzywny to wszystko ogarniasz poprostu jestes super dziewczyna zaradna wszystko z gustem wielka piona tobie kochana

Dziękuję Kasiu za miłe słówka, no młoda jeszcze jestem w tym roku mi dopiero 30 strzeliła a czy tak ogarniam wszystko? Hmm staram się, chociaż czasem marzy mi się wolny dzień na spokojnie spędzony w ogrodzie, niestety nie mam możliwości wysłania dzieci do babć, dziadków muszę więc radzić sobie ze wszystkim sama i tak pomiędzy ogarnięciem domu, praniem, obiadem zostaje mi wolny czas na ogród
paulina_ns 17:21, 19 lip 2018

kaz742011 napisał(a)

Paulinko,

Czym masz podsadzone hortensje Bobo? Zrobiłam sobie szpalerek ale moje to jeszcze maluchy. Jak duże one rosną?

Kasiu ja hortensje Bobo mam wciśniętą pomiędzy rozchodniki ' stardust ', seslerie jesienną, a pomiędzy nimi jeszcze róże to różanka uzupełniona przez hortki i tym sposobem, kiedy róże nie kwitną zawsze coś się na niej dzieje u mnie one 3 sezon i nie są wiele wyższe niż ok 40 cm, ale nie wiem,czy to ich docelowa wysokość, czy poprostu nie mają miejsca, by się więcej rozrosnąć