Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

Agatek 18:16, 23 wrz 2015

paulina_ns napisał(a)

No właśnie Agatko chyba daruje sobie te zwykle i dokupię jeszcze 2 szt. tej co ostatnio, czyli doorenbos.

tak one są cudne
paulina_ns 18:19, 23 wrz 2015

Agatek napisał(a)

tak one są cudne

Już nie mogę się doczekać jak zrobi się biała
paulina_ns 19:00, 23 wrz 2015

Rozmawiałam z mezem i zdecydowaliśmy, że szmaragdy kupimy na wiosnę, trzeba by było przekopywac cały pas, a na wiosnę jak będzie ściągana darń to od razu zrobi się jedno przy drugim. Także w tym sezonie pracę ogrodowe są już zamknięte. Oprócz plewienia i koszenia odpoczywam
waldek727 19:07, 23 wrz 2015

paulina_ns napisał(a)
Rozmawiałam z mezem i zdecydowaliśmy, że szmaragdy kupimy na wiosnę, trzeba by było przekopywac cały pas, a na wiosnę jak będzie ściągana darń to od razu zrobi się jedno przy drugim.

Przybędzie Ci także kompostu który będziesz mogła wykorzystać wraz z torfem do wzbogacenia gleby pod przyszłe szmaragdy.
paulina_ns 19:10, 23 wrz 2015

waldek727 napisał(a)

Przybędzie Ci także kompostu który będziesz mogła wykorzystać wraz z torfem do wzbogacenia gleby pod przyszłe szmaragdy.

Waldku to można taką darń dać pod tuje? Może dam tym lichym brabantom z przodu? Kurcze,a ja cała darń sypalam z tyłu działki, bo nie miałam z tym co robić
waldek727 19:30, 23 wrz 2015

Paula.
Świeżej nie. Dopiero po spryzmowaniu i przekompostowaniu powstanie próchnica darniowa z tym, że trwa to ok 2 lat. Z tego co napisałaś zorientowałem się, że nie masz kompostowników w których składuje się substancję organiczną na bieżąco. Pomyśl o tym, bo naprawdę warto. W wielu wątkach w tej chwili są na ten temat rozmowy. Również na ,,Ogrodowisku" jest super wątek o kompostownikach i kompostowaniu.
MirellaB 19:32, 23 wrz 2015

paulina_ns napisał(a)
Rozmawiałam z mezem i zdecydowaliśmy, że szmaragdy kupimy na wiosnę, trzeba by było przekopywac cały pas, a na wiosnę jak będzie ściągana darń to od razu zrobi się jedno przy drugim. Także w tym sezonie pracę ogrodowe są już zamknięte. Oprócz plewienia i koszenia odpoczywam

Absolutnie Ci nie wierzę, że zamykasz prace ogrodowe
Ty działasz jak burza, a październik będzie ładny, wyprzedaże roślin się zaczynają, więc pewnie jeszcze coś zrobisz
paulina_ns 19:59, 23 wrz 2015

MirellaB napisał(a)

Absolutnie Ci nie wierzę, że zamykasz prace ogrodowe
Ty działasz jak burza, a październik będzie ładny, wyprzedaże roślin się zaczynają, więc pewnie jeszcze coś zrobisz

Nie ma szans Mirellko, teraz odpoczywam
paulina_ns 20:00, 23 wrz 2015

waldek727 napisał(a)
Paula.
Świeżej nie. Dopiero po spryzmowaniu i przekompostowaniu powstanie próchnica darniowa z tym, że trwa to ok 2 lat. Z tego co napisałaś zorientowałem się, że nie masz kompostowników w których składuje się substancję organiczną na bieżąco. Pomyśl o tym, bo naprawdę warto. W wielu wątkach w tej chwili są na ten temat rozmowy. Również na ,,Ogrodowisku" jest super wątek o kompostownikach i kompostowaniu.

No właśnie nie mam,już prosiłam męża żeby mi takie cacko sprawił muszę się doświadczyć w tym temacie
L00zak 20:01, 23 wrz 2015

paulina_ns napisał(a)

Nie ma szans Mirellko, teraz odpoczywam

Hahah dziś, może jutro odpoczywasz, potem zmienisz zdanie Znowu wpadniesz w trans ogrodowy