Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 10:37, 12 paź 2015

AnnaCh napisał(a)

No ja też na letnich pomykam Jakoś dojechałam, opanowałam hamowanie silnikiem
Ale najlepsze, że jutro jadę na szkolenie, a pan z którym jadę też mówi, że ma letnie opony i już nie zdąży zmienić. Super...

No to faktycznie...zostaje liczyć,że może chociaż ten śnieg szybko stopnieje..Mi połamalo hortensje te co na wiosnę wsadzilam
paulina_ns 10:39, 12 paź 2015

Za oknem śnieg, więc chociaż w domu niech będzie jeszcze jesień

paulina_ns 10:51, 12 paź 2015

Dziewczyny właśnie dotarły do mnie nasionka werbeny i stipy, powiedzcie mi proszę co ja mam z nimi zrobić?! Agnieszko dziękuję

paula23 14:24, 12 paź 2015

paulina_ns napisał(a)
Dobrze,że zdążyłam wczoraj z jesiennymi zdjęciami, dzisiaj nie było by już szans, w nocy spadł pierwszy śnieg - najbardziej cieszą się dzieci

Widzę że nie jestem sama z takimi widokami, kurcze cały ranek latałam i strzepywałam śnieg z roślin, kilka mi połamało
Filemon24 14:40, 12 paź 2015

o kurde u ciebie już zima w szoku jestem, myślałam że u mnie jest najzimniejszy region a jednak nie jest aż tak źle
paulina_ns 16:44, 12 paź 2015

paula23 napisał(a)

Widzę że nie jestem sama z takimi widokami, kurcze cały ranek latałam i strzepywałam śnieg z roślin, kilka mi połamało

Niestety i u nas zagościła, mi też Kilka roślin połamalo, ale trudno na wiosnę odrosna
paulina_ns 16:46, 12 paź 2015

Filemon24 napisał(a)
o kurde u ciebie już zima w szoku jestem, myślałam że u mnie jest najzimniejszy region a jednak nie jest aż tak źle

U nas zima na całego nawet pierwszy bałwan już jest

Ps. Wiesz może co mam zrobić teraz z nasionkami werbeny i stipy?
paula23 17:00, 12 paź 2015

Tutaj dziewczyny dyskutują o sianiu stipy :
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4189-ostnica-stipa?page=18
jolka 17:13, 12 paź 2015

Paula.. co tam? W kwestii stipy masz już wątek specjalistyczny Ja swoją siałam do skrzynki, potem pikowałam do pojedynczych doniczek. Myślę, że gdzieś w luty/marzec trzeba by siać. Z werbeną podobnie, tylko ona chyba wymaga przemrożenia. Chociaż ja tych zabiegów nie stosowałam i rosła. A póki co nasionka do papierowej torebeczki i niech czekają

Jak moja werbena przepadnie to na siewki do Ciebie przyjadę. Martwię się, bo wysiać się na 100% nie zdążyła, jest w pełni kwitnienia, a dziś szok z tą pogodą
paulina_ns 17:28, 12 paź 2015

jolka napisał(a)
Paula.. co tam? W kwestii stipy masz już wątek specjalistyczny Ja swoją siałam do skrzynki, potem pikowałam do pojedynczych doniczek. Myślę, że gdzieś w luty/marzec trzeba by siać. Z werbeną podobnie, tylko ona chyba wymaga przemrożenia. Chociaż ja tych zabiegów nie stosowałam i rosła. A póki co nasionka do papierowej torebeczki i niech czekają

Jak moja werbena przepadnie to na siewki do Ciebie przyjadę. Martwię się, bo wysiać się na 100% nie zdążyła, jest w pełni kwitnienia, a dziś szok z tą pogodą

Dziekuję Jolu, właśnie chodziło mi o to jak ja mam przechować do lutego. Musi być w papierowej torbie? Czy może być rozsypana w pudełku po butach i w jakiej temp je przechowywać? Nie ma problemu Jak tylko urośnie nasionka masz zapewnione