Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

Wiolka5_7 22:40, 10 mar 2016

Kilka dni temu przesadzałam wychodzące z ziemi tulipany i rosną, więc bez obaw przesadzaj. Sprawdzone
lindsay80 23:02, 10 mar 2016

Witaj Paulinko, nadrobiłam ostatnie wpisy, zatem przede wszystkim gratulacje, fajnie, że będzie dziewczynka i rodzinka się dopełni.

Widzę, że już hortki czekają na sadzenie, niesamowita jesteś, ja jeszcze nic nie robię.
Marzenaka 23:15, 10 mar 2016

Paulina bo ja za tobą już nie nadążam... Pięknie szalejesz, aż mi wstyd bo ja praktycznie nic nie ruszyłam... Dzięki za informację.Ja z hortensji Vanilki będę potrzebować ale na razie się nie rozglądałam, bo nie mam gotowego miejsca. Skrzynie bardzo fajnie. Właśnie takie niskie u siebie planuję. Mojemu M już przedstawiłam listę zadań jak wróci, z czego bardzo się cieszy, bo lubi takie rzeczy robić ogrodowe. Co do tulipanów to ci powiem, jaką ja "zbrodnię" popełniłam... Zapodziałam gdzieś jedną małą paczuszkę i nie wsadziłam na jesień Znalazłam w lutym i wsadziłam do doniczki. Rosną, a co z nich będzie to się okaże.
Marzenaka 23:20, 10 mar 2016

Nasionka też już widzę zakupiłaś, ja jeszcze nic. Jedynie rzeżuchę ale to na święta no i maciejkę. Nie jest urokliwa ale uwielbiam jej zapach.
MirellaB 09:30, 11 mar 2016

paulina_ns napisał(a)

Mirellko ale chyba już lepiej jest bez cyckow?

Paulinka zdecydowanie lepiej Ale Walduś fajnie nazwał "cycate rabaty" hi hi hi.

Ogromne WOW dla męża za skrzynki i zakupy warzywne oczywiście też super.

Hortensja bardzo ładna, tak fajnie rozrośnięta, piękna będzie

Paulinka czy ja coś pominęłam? Córunia będzie?
paulina_ns 12:55, 11 mar 2016

jolka napisał(a)
Jak musisz to przesadzaj, a jak możesz to poczekaj aż przekwitną
Paula, zobacz na priv.

Jolu widziałam, dzięki za informację
paulina_ns 12:57, 11 mar 2016

sarenka napisał(a)

Ja chyba sama się wezmę za kupno i zbijanie desek bo jak tak dalej będzie to w przyszłym roku warzywa będe miał dopiero....Skrzynie pierwsza klasa!

U mnie nadal zimno i jeszcze jest zbyt mokro:/ (błoto jest)

Czy masz już elewacje domu? Bo nie pamietam

Sarenko nie nie mamy jeszcze elewacji i póki co się nic nie zapowiada u nas też pada od kilku dni, część hortensji jeszcze czeka na posadzenie, bo bawić się w takim błocie tylko mnie denerwuje

A co do skrzynek mąż uporal się z nimi w jeden dzień, więc chyba dużo roboty przy nich nie ma
paulina_ns 12:58, 11 mar 2016

Wiolka5_7 napisał(a)
Kilka dni temu przesadzałam wychodzące z ziemi tulipany i rosną, więc bez obaw przesadzaj. Sprawdzone

Dzięki za informację jak tylko przestanie padać biorę się do roboty
paulina_ns 14:02, 11 mar 2016

lindsay80 napisał(a)
Witaj Paulinko, nadrobiłam ostatnie wpisy, zatem przede wszystkim gratulacje, fajnie, że będzie dziewczynka i rodzinka się dopełni.

Widzę, że już hortki czekają na sadzenie, niesamowita jesteś, ja jeszcze nic nie robię.

Hej gdzie byłaś jak Cie u mnie nie było? tak prawdopodobnie będzie tym razem córcia,strasznie się cieszę.

Hortki czekają i jeszcze trochę poczekaja strasznie u nas mokro, pada 3 dzień.

Lecę zerknąć do Ciebie, buziaki
paulina_ns 14:08, 11 mar 2016

Marzenaka napisał(a)
Paulina bo ja za tobą już nie nadążam... Pięknie szalejesz, aż mi wstyd bo ja praktycznie nic nie ruszyłam... Dzięki za informację.Ja z hortensji Vanilki będę potrzebować ale na razie się nie rozglądałam, bo nie mam gotowego miejsca. Skrzynie bardzo fajnie. Właśnie takie niskie u siebie planuję. Mojemu M już przedstawiłam listę zadań jak wróci, z czego bardzo się cieszy, bo lubi takie rzeczy robić ogrodowe. Co do tulipanów to ci powiem, jaką ja "zbrodnię" popełniłam... Zapodziałam gdzieś jedną małą paczuszkę i nie wsadziłam na jesień Znalazłam w lutym i wsadziłam do doniczki. Rosną, a co z nich będzie to się okaże.

Marzenko działam, bo za bardzo wyjścia nie mam. Jak zwykle robię coś impulsywnie najpierw zamówiłam hortki, a teraz na szybko szykuje im miejsce

Co do skrzyń myślę,że taka wysokość jest w sam raz, wiadomo im wyższe tym więcej ziemi wchodzi, a za bardzo nie mamy już skąd brać.

No widzisz to wychodzi na to i że w lutym tulipany można sadzic