Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 14:11, 11 mar 2016

MirellaB napisał(a)

Paulinka zdecydowanie lepiej Ale Walduś fajnie nazwał "cycate rabaty" hi hi hi.

Ogromne WOW dla męża za skrzynki i zakupy warzywne oczywiście też super.

Hortensja bardzo ładna, tak fajnie rozrośnięta, piękna będzie

Paulinka czy ja coś pominęłam? Córunia będzie?

Dzięki Mirellko sama jestem z męża dumna,że takie ładne skrzynki udało mu się zrobić

Tak, tak doktorka na ostatniej wizycie była pewna,że będzie córcia, za tydzień mam następna i mam nadzieję,że już córcia zostanie całuski ślę
Kawa 14:13, 11 mar 2016

o nie lataj tak po podwórku na ta paskudną pogodę

ja przy drugim dziecku do końca 8 miesiąca nie wiedziałam co będzie haha
tak się ciągle ustawiała
olga80 15:07, 11 mar 2016

paulina_ns napisał(a)

Dzięki Mirellko sama jestem z męża dumna,że takie ładne skrzynki udało mu się zrobić

Tak, tak doktorka na ostatniej wizycie była pewna,że będzie córcia, za tydzień mam następna i mam nadzieję,że już córcia zostanie całuski ślę

Jejku ale było by cudownie jak by była córcia Ja tez marzyłam o dziewczynce a wyszedł synuś
Dbaj o siebie
ANNA1976 15:35, 11 mar 2016

Przyszłam z rewizytą ładnie u Ciebie, śliczne hortensje i super skrzynie na warzywa. Będę zaglądać. Pozdrawiam
paulina_ns 18:26, 11 mar 2016

Kawa napisał(a)
o nie lataj tak po podwórku na ta paskudną pogodę

ja przy drugim dziecku do końca 8 miesiąca nie wiedziałam co będzie haha
tak się ciągle ustawiała

Ja wolałabym chyba nie wiedzieć,niż wiedzieć źle już nie mogę się doczekać następnej wizyty i potwierdzenia lub zaprzeczenia
paulina_ns 18:31, 11 mar 2016

ANNA1976 napisał(a)
Przyszłam z rewizytą ładnie u Ciebie, śliczne hortensje i super skrzynie na warzywa. Będę zaglądać. Pozdrawiam

Hej Aniu chyba Cie jeszcze u mnie nie było lecę zerknąć do Twojego sosnowego królestwa
paulina_ns 22:51, 11 mar 2016

U nas dzisiaj było deszczowo ale nieco cieplej. Udało mi się przesadzić wszystkie tulipany ( ciekawa jestem czy zakwitną), zrobiłam rabatę przy tarasie na hortensje bobo i sliwowisnie. I nawet udało mi się jeszcze ruszyć z dalszą częścią rabaty najdłuższej ( niewiele bo niewiele, ale zawsze coś). Plany na jutro pościnac trawy ozdobne, ściągnąć darń ( oczywiście grzebanie w ziemi zostawiam mężowi dla mnie za ciężka to robota
paulina_ns 10:25, 13 mar 2016

U nas znów deszczowo i bardzo zimno, udało mi się zrobić kilka zdjęć w ogrodzie, żeby nie było, że cały czas coś robię, a nic nie widać

Na pierwszy ogień poszedł przód najdłuższej rabaty, zostały posadzone tam trawy 'ice dance' , rozchodniki, rozplenice halmen, hortensje vanille fraise i miskanty zebrinus, a pomiędzy to wszystko przesadziłam kilka sztuk tulipanów.

paulina_ns 10:28, 13 mar 2016

pozostała część nieruszana, zostały trawki, hortensje, turzyce

A poza tym jak to o tej porze bywa szaro, buro i ponuro

paulina_ns 10:33, 13 mar 2016

Kolejne plany jak tylko zrobi się sucho, czyli chyba nie prędko bierzemy się za kolejną część. Póki co wstępne, bardzo na szybko przymiarki, bo jechaliśmy do teściów, nawet darń jeszcze nie ściągnięta, hortensje nie posadzone.

I teraz zwracam się do Was z prośbą o pomoc, coś tam zaplanowane mam, ale nie konkretnie, więc póki deszczowo pora na plan