Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

zoja 21:43, 03 maj 2016

paulina_ns napisał(a)
Zastanawiam się nad posadzeniem stipy już w ogrodzie, patrząc na prognozę pogody przez najbliższe 2 tyg ma być ok 16 stopni, mam dużo sadzonek więc chyba zaryzykuje

Piękne zdjęcia!

co do stipy: a czy ona już nocuje na dworze? ja bym się bała tak z domu do gruntu i na pewno nie ryzykowałabym wszystkiej na raz.
Ja się wstrzymam do 15 maja - ale pozdejmowałam już z regałów folie i koniec cackania - niech mężnieją!
MAD 23:03, 03 maj 2016

Te queeny jak aksamit wyglądają...

Edit: Jak ja Ci zazdroszczę takiego pięknego widoku z działki. Można sibie popatrzyć w daaaaal. Aaaachhhh!
Marzenaka 23:36, 03 maj 2016

Paulina, piękne zdjęcia. Ale masz czosnków! Ja tylko kilka na próbę kupiłam ale coś czuję, że będzie więcej za rok Coraz bardziej mi się ten klon podoba.
paulina_ns 07:24, 04 maj 2016

AnnaCh napisał(a)
Queeny już Ci kwitną? Pięknie
Jak to możliwe, że na Podkarpaciu cieplej niż u mnie wychodzi

Anusia kwitną i to już trochę chociaż jeszcze nie wszystkie i ja nie Podkarpacie, tylko Małopolska .
paulina_ns 07:25, 04 maj 2016

olga80 napisał(a)
Paulinko piękne zdjęcia pięknych zadbanych roslin

Dziękuję Olu i buziaki przesyłam.
paulina_ns 07:27, 04 maj 2016

zoja napisał(a)

Piękne zdjęcia!

co do stipy: a czy ona już nocuje na dworze? ja bym się bała tak z domu do gruntu i na pewno nie ryzykowałabym wszystkiej na raz.
Ja się wstrzymam do 15 maja - ale pozdejmowałam już z regałów folie i koniec cackania - niech mężnieją!

No nie nocuje jeszcze w takim razie przetestuje z jednym zestawem i przez kilka nocy zostawię na dworze, a później wsadze do gruntu. Z resztą stipy poczekam na 15 maj, mam tyle sadzonek że w sumie z kilkoma sztukami mogę zaryzykować
paulina_ns 07:36, 04 maj 2016

MAD napisał(a)
Te queeny jak aksamit wyglądają...

Edit: Jak ja Ci zazdroszczę takiego pięknego widoku z działki. Można sibie popatrzyć w daaaaal. Aaaachhhh!

Madzia queeny faktycznie są bardzo ładne, zmieniają kolor w zależności od padającego światła, za to te Elegant Lady beznadziejne, całkiem inne niż miały być i w połączeniu z queenami wcale ładnie nie wyglądaja, także cieszę się,że kwitną w innym terminie.
paulina_ns 07:41, 04 maj 2016

Marzenaka napisał(a)
Paulina, piękne zdjęcia. Ale masz czosnków! Ja tylko kilka na próbę kupiłam ale coś czuję, że będzie więcej za rok Coraz bardziej mi się ten klon podoba.

Marzenka ja w czosnkach zakochałam się już rok temu i koniecznie chciałam je mieć u siebie. Na jesień na pewno dokupie, tylko te co Mirellka ma, one dłużej kwitną i są tańsze.

A co do klona na lwowskiej w centrum ogrodniczym mieli klony po 35 zł chyba, także cena przyzwoita,może tam się przejedz jak się zdecydujesz
KasiaW76 07:43, 04 maj 2016

tez jestem ciekawa jakie u mnie pojawia sie czosnki
anbu 07:43, 04 maj 2016

Ależ piękne te ciemne tulipany Cudne som no