Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 10:39, 15 maj 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ilość czosnków podziwiam , ja kilka wsadziłam jesienią pierwszy raz,żeby sprawdzić jak im będzie u mnie i chyba ok to jeszcze na jesień dosadzę
Roslinki fajnie u Ciebie podrosły i widać , że dbasz o nie

Hej u mnie czosnki też pierwszy rok, chciałam je przetestować i póki co się sprawdziły ich tam dużo nie ma dokładnie ok 13 szt i 2 olbrzymie. Jedynie ich minusem są faktycznie brzydko wyglądające liście, ale co zrobić, coś za coś Dziękuję Sylwio staram się dbać o rośliny jak mogę, tym bardziej,że u mnie wietrznie, gliniasto i paltelniowo pozdrawiam niedzielnie.
Karol99 10:43, 15 maj 2016

Czosnki przepiękne.
paulina_ns 10:44, 15 maj 2016

Karol99 napisał(a)
Czosnki przepiękne.

Dzięki Karolu, teraz czekam na białe
AnnaCh 10:53, 15 maj 2016

Paulina macham niedzielnie
?u mnie cały weekend też bardzo deszczowy, okropnie było, wczoraj to nawet grad padał.
Piękne czosnki Mus jesienią kupić
Marzenaka 13:40, 15 maj 2016

Paulina, ja wczoraj budzik wcześnie nastawiłam, że na rynek po białe petunie pojadę ale jak zobaczyłam jaka ulewa to dałam sobie spokój. Jakbyś gdzieś Miskanty ML widziała to daj znać na priv. Potrzebuję kilka. Tak naprawdę to kilkanaście. Ale na już to z 5 sztuk.
paulina_ns 14:44, 15 maj 2016

AnnaCh napisał(a)
Paulina macham niedzielnie
?u mnie cały weekend też bardzo deszczowy, okropnie było, wczoraj to nawet grad padał.
Piękne czosnki Mus jesienią kupić

Aniu Odmachowuje U nas dzisiaj trochę lepiej już bez deszczu,ale dalej wietrznie.

paulina_ns 14:51, 15 maj 2016

Marzenaka napisał(a)
Paulina, ja wczoraj budzik wcześnie nastawiłam, że na rynek po białe petunie pojadę ale jak zobaczyłam jaka ulewa to dałam sobie spokój. Jakbyś gdzieś Miskanty ML widziała to daj znać na priv. Potrzebuję kilka. Tak naprawdę to kilkanaście. Ale na już to z 5 sztuk.

Piękne białe surfinie ( to chyba to samo co petunie?) mają w Parku M, rozrosniete, już kwitnące i po 2 coś.

Ok nie ma problemu jak gdzieś Marzenka znajdę dam na pewno znać, ja potrzebuje 3 szt. dokupić, jeden mi wypadł po zimie, a 2 muszę dokupić na rabatke, której jeszcze nie skończyłam.

MirellaB 17:32, 15 maj 2016

Nie magę poszukać czy mi odpisałaś co to za odmiana czosnków?
paulina_ns 17:37, 15 maj 2016

MirellaB napisał(a)
Nie magę poszukać czy mi odpisałaś co to za odmiana czosnków?

Mirellka są to czosnki 'purple sensation'
paulina_ns 20:30, 16 maj 2016

U nas zimno, ale słonecznie, udało mi się na chwilę wyskoczyć do ogrodu i zerknąć jak szybko wszystko ruszyło po deszczu.

Stipa, część posadzona już w ogrodzie, część jeszcze czeka.