Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 12:40, 07 cze 2016

AnnaCh napisał(a)
No teraz to już chyba późnawo na werbenę... Ale ja sięnie znam

Kamila, dostałam od Reni siewki Bright Rose, będą na przyszły rok, a w tym za szałwię obok stipy robią bratki

Anusia jak mi moja trochę podrośnie i da mi ktoś wskazówkę jak je dzielić w przyszłym roku podzielę się z Tobą. Bratki trzymają Ci się jeszcze? Moje już na tym słońcu nie dawały radę i niestety musiałam się z nimi już pożegnać.
Kawa 12:43, 07 cze 2016

paulina_ns napisał(a)

Kamilka wszystko póki co żyje, chociaż ledwo, kurcze pogoda sadzonkom zbytnio nie służy, upalne słońce je wykańcza...tak się zastanawiam czy na razie nie przenieść je do cienia, a na jesień posadzić w miejscu docelowym, bo u mnie straszna patelnia tam gdzie je dałam i boję się że pomimo podlewania mogą nie dać radę, jak myślisz Kamilka?

w sumie to szałwi już bym nie ruszała u mnie tez na wielkiej patelni rośnie
po ukopaniu miałam kilka gałązek przywiędniętych ale podlewałam jak tylko spuściły łebki i odżyła
ale jak padnie to na wiosnę ci dam nową więc w sumie zrób jak uważasz
łubin tez powinien dać radę chyba
AnnaCh 12:45, 07 cze 2016

paulina_ns napisał(a)
Anusia jak mi moja trochę podrośnie i da mi ktoś wskazówkę jak je dzielić w przyszłym roku podzielę się z Tobą. Bratki trzymają Ci się jeszcze? Moje już na tym słońcu nie dawały radę i niestety musiałam się z nimi już pożegnać.
Trzymają, bo w ziemi są, nie w donicy
MirellaB 12:47, 07 cze 2016

Musicie się zebrać i przyjechać na zakupy do mnie tzn.tam gdzie ja kupuję Wszystko dostaniecie bez problemu
Filemon24 13:29, 07 cze 2016

super zakupki a róża to jakiej odmiany ?
paulina_ns 13:35, 07 cze 2016

Kawa napisał(a)

w sumie to szałwi już bym nie ruszała u mnie tez na wielkiej patelni rośnie
po ukopaniu miałam kilka gałązek przywiędniętych ale podlewałam jak tylko spuściły łebki i odżyła
ale jak padnie to na wiosnę ci dam nową więc w sumie zrób jak uważasz
łubin tez powinien dać radę chyba

Kamilka zostawię ją w tym miejscu co jest i zobaczymy. Nawet nie wiedziałam, że szałwia potrafi być tak wysoka
paulina_ns 13:36, 07 cze 2016

AnnaCh napisał(a)
Trzymają, bo w ziemi są, nie w donicy

No właśnie, a u mnie na tarasie miały ekstramalne warunki i przez dzień więdły, a wieczorami się podnosiły, więc nie było już sensu ich trzymać
paulina_ns 13:38, 07 cze 2016

MirellaB napisał(a)
Musicie się zebrać i przyjechać na zakupy do mnie tzn.tam gdzie ja kupuję Wszystko dostaniecie bez problemu

Mirellka chyba tak z tego co kojarzę Ty już dawno szałwię dostałaś i pewnie za grosze A co do niej moja biała coraz bardziej rozkwita, specjalnie dla Ciebie

paulina_ns 13:40, 07 cze 2016

Filemon24 napisał(a)
super zakupki a róża to jakiej odmiany ?

Różę kupiłam rabatową Leonardo da Vinci.

paulina_ns 13:46, 07 cze 2016

A tutaj moja pierwsza róża, zakupiona kilka lat temu, przepięknie pachnie, tylko dosyć często choruje, no i w chwili obecnej zaatakowana przez mszyce