Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 17:44, 23 mar 2017

olga80 napisał(a)

śliczne te bratki murowana donica fajna sprawa tylko musisz wiedzieć czy tam będzie ona pasowała czy czasami zbyt dużo miejsca nie zajmie.

Dziękuję w imieniu bratków, jakoś w tym roku na takie kolory mnie wzięło

Co do donicy, myślę, że jak ułożymy kamień, zamieszkują tam rośliny, to wszystko będzie się ładnie komponowało, ale jeszcze myślę intensywnie i analizuje
MirellaB 17:51, 23 mar 2017

Paulinka z tego co napisałaś to ja mam inne tarasowe upodobania do Twoich Mam zupełnie otwarty taras i dziewczyny często mi radzą coś posadzić np.trawy jak u Gosi Malkul, żeby nie być tak odsłoniętym. A mi to odsłonięcie najbardziej pasuje i nie chcę nic sadzić - ja chcę mieć przestrzeń i otwarty widok na ogród

Zana 18:05, 23 mar 2017

paulina_ns napisał(a)

Ja oddaję głos na pozostawienie na takiej wysokości jak widać na zdjęciu. Jeżeli nie przesiadujecie na tarasie to nie potrzebujecie się osłaniać. Taras nie jest duży, wyższy murek może by zbyt przytłaczał. Taka wysokość + rośliny wydaje mi się ok. Niech się jeszcze inni wypowiedzą.

A w końcu jak zrobisz wyżej to się okaże, że jest bardzo dobrze i ładnie
anetta 18:07, 23 mar 2017

Paulinko u Ciebie już roze maja liscie jestem w szoku...ze taką wiosna
anetta 18:12, 23 mar 2017

A co do tarasu to dla mnie osobiście jest za mały bo ja wolę mieć zadaszony taras Koło domu niż biegać do altanki.Więc w kwesti donic dla mnie wystarczającą jest jedną wtedy taras zawsze można powiększyć.Dwie donice pomniejsza optycznie i tak malutki taras ...a wysokosc jest ok.
AnnaCh 18:21, 23 mar 2017

No to ja swoje trzy grosze wrzucę, jak dla mnie nie wyższe, taka wysokość jest ok. Wyższe dla mnie będą przytłaczające, a z takiej niskiej fajnie roślinki będą spływać
Monia81 18:28, 23 mar 2017

Mi też się wydaje, że taka wysokość jest dobra, dodasz rośliny i będzie git
Anusia 18:40, 23 mar 2017

Paulinko wysokość donicy jest odpowiednia. Nie ma potrzeby dodawać kolejnego pustaka. Takie jest moje zdanie. Zdjęcia wiosny prześliczne.
paulina_ns 19:22, 23 mar 2017

Dziękuję Wam dziewczyny za pomoc, ja też dzisiaj cały dzień przyglądam się i analizuje i faktycznie wysokość taka będzie odpowiednia. Chciałabym tam posadzić kwiaty jednoroczne, trawki i kulki, więc nie jest potrzebna,aż tak wysoka ta donica.

A poza tym mam dzisiaj wesoło, byłam z małą na szczepieniu i strasznie markotna, a do tego terazjeszxze gorączka doszła.
paulina_ns 15:54, 24 mar 2017

Ale u nas dzisiaj zimnica...straszna!! Wyskoczyłam szybko do ogrodu ugościć tylko nowych lokatorów, podarowanych przez sąsiadkę Mam nadzieję,że będzie im dobrze u mnie SASANKI