Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

BasiaLT 18:32, 22 mar 2017

No niestety tak to wygląda, fajnie byłoby mieć od razu wszystko zrobione we to by trzeba było wygrać kumuację w lotka.
paulina_ns 18:57, 22 mar 2017

BasiaLT napisał(a)
No niestety tak to wygląda, fajnie byłoby mieć od razu wszystko zrobione we to by trzeba było wygrać kumuację w lotka.

Oj tak, ale malutkim kroczkami do celu...
jolka 20:05, 22 mar 2017

paulina_ns napisał(a)
No nie mów Jolus,że już miejsca nie masz! Ja musze posadzić trochę drzew, uwielbiam zwłaszcza szczepione na pniu, mało miejsca zajmują, a wprowadzają taki fajny klimat do ogrodu

Robiliśmy teraz 3cią komorę kompostownika. W związku z tym trzeba było przesadzić do dużej donicy kalinę, która tam rosła. No i do dziś w donicy stoi. Nie mam gdzie jej wsadzić Tak więc całkiem serio... miejsca na drzewa w ogrodzie mam raczej pokończone! No chyba, że mi się koncepcja ogrodu zmieni

paulina_ns 20:33, 22 mar 2017

jolka napisał(a)

Robiliśmy teraz 3cią komorę kompostownika. W związku z tym trzeba było przesadzić do dużej donicy kalinę, która tam rosła. No i do dziś w donicy stoi. Nie mam gdzie jej wsadzić Tak więc całkiem serio... miejsca na drzewa w ogrodzie mam raczej pokończone! No chyba, że mi się koncepcja ogrodu zmieni

No tak, bo w sumie jak wszędzie rabatki porobione to trochę ciężko wcisnąć drzewo, ja miałam miejsce przy huśtawce, przy ławeczce, przy tarasie, przy kojcu psa ale teraz na kolejne miałabym już problem, nie chce też tak za dużo rozrzucac po trawniku,bo muszę zostawić jeszcze dzieciom miejsce, żeby chłopaki mieli gdzie w piłkę pograć, musi być też miejsce na trampoline i te inne place zabaw, a ja niestety, aż tak wielkiej działki nie mam. W sumie mamy jeszcze 9 arów, ale je póki co nie uzytkujemy, sąsiad nam trawę kosi dla krowek, może z czasem coś tam powstanie...
m_gocha 22:07, 22 mar 2017

jolka napisał(a)

Jola zazdroszczę ogrodowej konsekwencji
Może jakieś korepetycje wykupię u Ciebie w tym zakresie?
Zana 22:19, 22 mar 2017

Cudne te irysy. Ja czekam na bladoniebieskie, ale te ciemne muszę jesienią dokupić koniecznie. Gratuluję klona, w takiej cenie to grzechem byłoby nie kupić, zwłaszcza że na Ciebie czekał.
paulina_ns 09:52, 23 mar 2017

Zana napisał(a)
Cudne te irysy. Ja czekam na bladoniebieskie, ale te ciemne muszę jesienią dokupić koniecznie. Gratuluję klona, w takiej cenie to grzechem byłoby nie kupić, zwłaszcza że na Ciebie czekał.

Dzięki Anula, irysków koniecznie muszę jeszcze dokupić, widzę,że dobrze im u mnie klon posadzony przy ławeczce mam nadzieję latem będzie cieszył oko, muszę jeszcze gdzieś magnolię dać i działaczke w drzewach będę miała obsadzona jak planowałam pozdrawiam.
paulina_ns 13:11, 23 mar 2017

Temat od dawna wałkowany, od wczoraj decyzja zapadła na tarasie powstanie betonowa donica na kwiaty i trawy ozdobne. Wstępna przymiarka, zastanawiam się nad wysokością taka,czy o jednego pustaka jeszcze wyższa?

Donica będzie obłożona kamieniem jak i cały taras ( plany w tym roku). Czy ona musi być w środku jakoś ocieplona?
paulina_ns 13:18, 23 mar 2017

Dokupilam sobie dzisiaj jeszcze takie iryski

I słoneczne bratki do doniczki

Kawa 13:24, 23 mar 2017

zakupy udane