Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 20:55, 03 kwi 2017

AnnaCh napisał(a)
Żurawka lime nie da rady na słońcu i jakoś mi do róż nie pasuje.
Jak tam tak słonecznie to daj lawendę. Róże z lawendą zawsze dobrze wyglądają.

Aniu no kurcze lawendę mam już w 2 miejscach i chciałam coś innego...no ale jak nic nie wymyślę będzie lawenda
jolka 20:58, 03 kwi 2017

paulina_ns napisał(a)
.Szałwia no piękna jest, ale też późno rusza

Zauważyłam u mnie, że kocimiętka [trochę do szałwii podobna] bardzo szybko rusza.
Wrzucę Ci fotki u mnie, to sobie zerknij

paulina_ns 21:00, 03 kwi 2017

jolka napisał(a)

Zauważyłam u mnie, że kocimiętka [trochę do szałwii podobna] bardzo szybko rusza.
Wrzucę Ci fotki u mnie, to sobie zerknij

Ty Jolus ta kocimietke masz taką niska tak? O ile dobrze kojarzę, ja kupiłam w tamtym roku, ale jakaś wysoka i jak na razie znaku życia nie daje, ale nie wiem czy jej sama nie uśmierciłam, bo 3 dni wykopana stała zanim ja znów posadziłam. Lecę zerknąć
jolka 21:15, 03 kwi 2017

paulina_ns napisał(a)

Ty Jolus ta kocimietke masz taką niska tak? O ile dobrze kojarzę, ja kupiłam w tamtym roku, ale jakaś wysoka i jak na razie znaku życia nie daje, ale nie wiem czy jej sama nie uśmierciłam, bo 3 dni wykopana stała zanim ja znów posadziłam. Lecę zerknąć

Tak, przypominam sobie Ty kupiłaś wysoką, a ja niską
patrycja 21:16, 03 kwi 2017

Kilka razy zaglądałam ale się nie odezwałam. Teraz się witam bo tu ciekawie jest
frezja 21:19, 03 kwi 2017

paulina_ns napisał(a)

Coś Ty jej Ewka zrobiła,że ja usmiercilas?

Kurcze to szkoda,że nie jest zimozielona hakonechloa, a może by tam dać żurawki Lime? Fajnie,by rozswietlily rabatę, tylko, czy dadzą tam radę? Słońce od ok 9 - 16.

Podczas reorganizacji rabaty wcisnęłam ją do za małej donicy, że tylko na chwilę, i dalej już się domyśl ;(

Masz tu ściągę mój notatnik wie wszystko)
ŻURAWKI-Citronella - całkowity cień
Lime Marmalade - słońce
Obsidian - słońce
Chocolate Ruffles - słońce
Marmalade - słońce
Caramel - słońce
Beaujolais - słońce
Tiramisu - półcień
Volcano - półcień
Encore - słońce
Circus - półcień
Kassandra - słońce
Palace Purple - słońce
paulina_ns 21:22, 03 kwi 2017

patrycja napisał(a)
Kilka razy zaglądałam ale się nie odezwałam. Teraz się witam bo tu ciekawie jest

Hej Pati, miło mi,że mnie odwiedziłas ja póki co nic ciekawego tutaj nie widzę, ale jak masz jakiś pomysł z zagospodarowaniem rabaty pisz, wszystkie propozycje mile widziane

Lecę do Ciebie się rozglądnac
paulina_ns 21:26, 03 kwi 2017

frezja napisał(a)

Podczas reorganizacji rabaty wcisnęłam ją do za małej donicy, że tylko na chwilę, i dalej już się domyśl ;(
Lime Marmalade rośnie w pełnym słońcu...u kogoś to wyczytałam i Caramel też. Tak więc kombinuj

Hehe Ewka no to raczej nie miała szans na przeżycie

Miałaś mi pomóc, a nie jeszcze utrudniać ale tak jak Ania pisała, raczej żółty akcent do róż odpada, tym bardziej,że róże będą w kolorach pastelowych. lawenda albo kocimietka jak najbardziej, to zawsze zgrany duet z różami, więc chyba nie ma co kombinować
Gardener27 21:32, 03 kwi 2017

paulina_ns napisał(a)

Dzięki Przemku za wizytę, tak wiem, że odpisałes, też już odpowiedziałam u Ciebie

No właśnie na razie na niej szaro buro, już zdecydowałam,że choćby co roku miała kupować nowe cebulki tulipanow to kupię,żeby wiosna było na niej tulipanowo no i właśnie coś jeszcze by się sprzydalo . Szałwia no piękna jest, ale też późno rusza, myślałam jeszcze o rozchodnikach stardust, muszę je gdzieś przesadzić i myślałam,żeby tam dać, no ale one dopiero końcem lata kwitną, no i czy w gole do róż będą pasowały, bo głównie one mają tam grać pierwsze skrzypce

Rozchodniki raczej nie na tej rabacie. Spore rosną i do róż nie bardzo Szałwia z bylin jest idealna, już w maju kwitnie i powtarza do końca sezonu kwitnienie po przycięciu. Polecam odmianę Deep blue.
paulina_ns 21:39, 03 kwi 2017

Gardener27 napisał(a)

Rozchodniki raczej nie na tej rabacie. Spore rosną i do róż nie bardzo Szałwia z bylin jest idealna, już w maju kwitnie i powtarza do końca sezonu kwitnienie po przycięciu. Polecam odmianę Deep blue.

No to powoli wszystko się normuje żurawki odpadająz rozchodniki też, hakonechloa też, więc chyba faktycznie zostanę przy szałwii i może dołączę do niej ta kocimietke? Szałwie ' Deep blue ' mam przy innych różach i faktycznie piękna jest ma ładny zwarty pokrój i faktycznie długo kwitnie. Dzięki wielkie za pomoc, nie ma co kombinować,żeby znów nie przesadzić