Ty Jolus ta kocimietke masz taką niska tak? O ile dobrze kojarzę, ja kupiłam w tamtym roku, ale jakaś wysoka i jak na razie znaku życia nie daje, ale nie wiem czy jej sama nie uśmierciłam, bo 3 dni wykopana stała zanim ja znów posadziłam. Lecę zerknąć
Podczas reorganizacji rabaty wcisnęłam ją do za małej donicy, że tylko na chwilę, i dalej już się domyśl ;(
Masz tu ściągę mój notatnik wie wszystko)
ŻURAWKI-Citronella - całkowity cień
Lime Marmalade - słońce
Obsidian - słońce
Chocolate Ruffles - słońce
Marmalade - słońce
Caramel - słońce
Beaujolais - słońce
Tiramisu - półcień
Volcano - półcień
Encore - słońce
Circus - półcień
Kassandra - słońce
Palace Purple - słońce
Hej Pati, miło mi,że mnie odwiedziłas ja póki co nic ciekawego tutaj nie widzę, ale jak masz jakiś pomysł z zagospodarowaniem rabaty pisz, wszystkie propozycje mile widziane
Hehe Ewka no to raczej nie miała szans na przeżycie
Miałaś mi pomóc, a nie jeszcze utrudniać ale tak jak Ania pisała, raczej żółty akcent do róż odpada, tym bardziej,że róże będą w kolorach pastelowych. lawenda albo kocimietka jak najbardziej, to zawsze zgrany duet z różami, więc chyba nie ma co kombinować
Rozchodniki raczej nie na tej rabacie. Spore rosną i do róż nie bardzo Szałwia z bylin jest idealna, już w maju kwitnie i powtarza do końca sezonu kwitnienie po przycięciu. Polecam odmianę Deep blue.
No to powoli wszystko się normuje żurawki odpadająz rozchodniki też, hakonechloa też, więc chyba faktycznie zostanę przy szałwii i może dołączę do niej ta kocimietke? Szałwie ' Deep blue ' mam przy innych różach i faktycznie piękna jest ma ładny zwarty pokrój i faktycznie długo kwitnie. Dzięki wielkie za pomoc, nie ma co kombinować,żeby znów nie przesadzić