Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

frezja 16:13, 03 kwi 2017

paulina_ns napisał(a)

Dzięki Ewka, bo ze wszystkich drzew jakie mam tylko on jeszxze " spi " i zaczęłam już panikowac

Ło matko! Jaka piękna ta azalia, tylko czy ja taka lokalnie dostanę... W każdym razie zapisuje i będę szukała

Moją kilkuletnią uśmierciłam, ale w ramach rozgrzeszenia kupię ponownie, bo tego warta
frezja 16:15, 03 kwi 2017

paulina_ns napisał(a)

Może trawę hakonechloa? Ona jest zimozielona?

Chciałabyś ) nie jest. Jedynie turzyce są zimozielone.
anabuko1 17:07, 03 kwi 2017

Swi3tnie6 Ci ta rabata wyszła. I krokusiki. .szkoda,że już kończą. Ale właściwie tulipany ja wdzięcznie zastąpią. Twoje już stoją w bokach startowych.
A jeszcze magnolie też zaczynają
..oj piękny czas przed nami; )
Gardener27 19:35, 03 kwi 2017

Fajna rabata powstała, ja bym poszedł w byliny by ożywić kolorystycznie, może szałwie omszone ?
Odnośnie tulipanów odpisałem u siebie.
19:39, 03 kwi 2017
Rabatka fajna, ale czegoś mi brakuje, na pewno wypełnienia, pokaż z dalszej perspektywy
paulina_ns 20:00, 03 kwi 2017

frezja napisał(a)

Moją kilkuletnią uśmierciłam, ale w ramach rozgrzeszenia kupię ponownie, bo tego warta

Coś Ty jej Ewka zrobiła,że ja usmiercilas?

Kurcze to szkoda,że nie jest zimozielona hakonechloa, a może by tam dać żurawki Lime? Fajnie,by rozswietlily rabatę, tylko, czy dadzą tam radę? Słońce od ok 9 - 16.
paulina_ns 20:03, 03 kwi 2017

anabuko1 napisał(a)
Swi3tnie6 Ci ta rabata wyszła. I krokusiki. .szkoda,że już kończą. Ale właściwie tulipany ja wdzięcznie zastąpią. Twoje już stoją w bokach startowych.
A jeszcze magnolie też zaczynają
..oj piękny czas przed nami; )

Aniu, na razie na niej pustki, są tam dwie róże Pashmina i Stefanie, ale póki co niewidoczne w tej korze no i Buk jeszcze spi, ale myślę,że jak zacznie wszystko kwitnąc powinno być ładnie, oby

U mnie krokusy jeszcze nie przekwitają, a wręcz przeciwnie jeszcze niektóre nie zakwitły i dobrze będą dłużej oko cieszyć

paulina_ns 20:08, 03 kwi 2017

Gardener27 napisał(a)
Fajna rabata powstała, ja bym poszedł w byliny by ożywić kolorystycznie, może szałwie omszone ?
Odnośnie tulipanów odpisałem u siebie.

Dzięki Przemku za wizytę, tak wiem, że odpisałes, też już odpowiedziałam u Ciebie

No właśnie na razie na niej szaro buro, już zdecydowałam,że choćby co roku miała kupować nowe cebulki tulipanow to kupię,żeby wiosna było na niej tulipanowo no i właśnie coś jeszcze by się sprzydalo . Szałwia no piękna jest, ale też późno rusza, myślałam jeszcze o rozchodnikach stardust, muszę je gdzieś przesadzić i myślałam,żeby tam dać, no ale one dopiero końcem lata kwitną, no i czy w gole do róż będą pasowały, bo głównie one mają tam grać pierwsze skrzypce
paulina_ns 20:14, 03 kwi 2017

MonikA napisał(a)
Rabatka fajna, ale czegoś mi brakuje, na pewno wypełnienia, pokaż z dalszej perspektywy

Monia brakuje, bo w końcu wczesna wiosnę jeszcze mamy . Jakbym ja zaplanowała wcześniej, to pewnie teraz, by ją wypełnialy tulipany, no ale teraz już nic nie zrobię.

Jeszcze nigdy nie miałam takiej pustki w głowie, zawsze coś mi na myśl przychodziło, a teraz kompletnie nic. Mam kilka typów, ale no kurcze nie wiem. Zastanawiam się pomiędzy :

- Azalia,
- Rozchodnikiem stardust,
- Trawa hakonechloa,
- Żurawka Lime,
- Hortensjami ( ale tym razem ogrodowymi, ale czy one w ogóle się tam zmieszczą)

No nie wiem, nic mi do końca nie pasuje.
AnnaCh 20:44, 03 kwi 2017

Żurawka lime nie da rady na słońcu i jakoś mi do róż nie pasuje.
Jak tam tak słonecznie to daj lawendę. Róże z lawendą zawsze dobrze wyglądają.