Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 12:27, 10 maj 2017

MirellaB napisał(a)
U mnie też był przymrozek, ale oprócz hortek ogrodowych wszystko ok.
Ja mam już dość tej wiosny!
Podobno ładny ma być czerwiec, lipiec i sierpień brzydkie. Taka pokręcona pogoda.

Weź mi Mirelka nawet nie mów, bo ja też, dzisiaj wkurzylam się, założyłam kurtkę rękawiczki i w końcu trochę poplewilam, bo inaczej się nie da. Udało mi się w końcu przesadzić białe rozchodniki w inne miejsce, bo tam gdzie były widać ich nie było. Podzieliłam kilka żurawek, zrobiłam trochę kancikow i na razie tyle. Jutro ma być coś cieplej to może uda mi się zrobić dalszą część.
paulina_ns 12:35, 10 maj 2017

m_gocha napisał(a)
Paulinko! U mnie -4, trochę pookrywałam, ale nie wiem czy takie zarzucenie cienkiej agrowłókniny czy worka jutowego coś pomogło. Rano przed pracą nie miałam czasu sprawdzać, ale przez okno widziałam zgięte prawie do ziemi tulipany.
Mam nadzieję że dały radę - dobrze, że wczoraj trochę fotek zrobiłam (przynajmniej tak zostaną)
Chyba dzisiaj będzie podobnie w nocy, więc nawet nie będę zdejmowała tych prowizorycznych okryć
Pozdrawiam ciepło

Gosia, trzymam kciuki,żeby wszystko przeżyło!
paulina_ns 15:11, 10 maj 2017

Dzisiaj pogoda zmienna, trochę słońca, trochę chmur, udało mi się wyplewic do połowy najdłuższa rabatę, wyplewilam też przytarasowa, rosną na niej róże, białe rozchodniki i zamówiłam na obwódkę 20 szt sesleri jesiennej, zastanawiam się jeszcze czy wcisnąć tam 2 kulki bukszpanowe, zaczekam jak przyjdą seslerie i jaki będzie ogólny efekt z nimi. Na jesień będą tam posadzone tulipany, jest tam w miarę sucho, więc liczę na to,że cebulki nie pognija.
patrycja 17:02, 10 maj 2017

Możesz dać mi namiar na seslerię?
Będę Ci bardzo wdzięczna
paulina_ns 18:02, 10 maj 2017

patrycja napisał(a)
Możesz dać mi namiar na seslerię?
Będę Ci bardzo wdzięczna

Pati prv
jolanka 18:14, 10 maj 2017

paulina_ns napisał(a)
Dzisiaj pogoda zmienna, trochę słońca, trochę chmur, udało mi się wyplewic do połowy najdłuższa rabatę, wyplewilam też przytarasowa, rosną na niej róże, białe rozchodniki i zamówiłam na obwódkę 20 szt sesleri jesiennej, zastanawiam się jeszcze czy wcisnąć tam 2 kulki bukszpanowe, zaczekam jak przyjdą seslerie i jaki będzie ogólny efekt z nimi. Na jesień będą tam posadzone tulipany, jest tam w miarę sucho, więc liczę na to,że cebulki nie pognija.

Jak mogłaś dzisiaj cos robić? Zazdroszczę. najpierw mróz, teraz pada

Fajniutkie robótki. Wyobrażam sobie jak to będzie u Ciebie razem wyglądało
paulina_ns 18:23, 10 maj 2017

jolanka napisał(a)

Jak mogłaś dzisiaj cos robić? Zazdroszczę. najpierw mróz, teraz pada

Fajniutkie robótki. Wyobrażam sobie jak to będzie u Ciebie razem wyglądało

U nas nie było tak źle, rano było nawet słoneczko, chociaż w cieniu chłodno, więc zaczęłam od miejsca gdzie świeciło w tym roku głównie stawiam na dopieszczenie rabat, coś pozmieniam, coś dołożę, a w przyszłym będę robiła dalszą część.
Rumianka 19:42, 10 maj 2017

Kto to widział, żeby niemalże w środku maja, panowały takie zimowe pogody, coś niedobrego dzieje się z klimatem...
paulina_ns 20:09, 10 maj 2017

Rumianka napisał(a)
Kto to widział, żeby niemalże w środku maja, panowały takie zimowe pogody, coś niedobrego dzieje się z klimatem...

Niestety, ale i tak bywa, znów wszystko drogie będzie, bo mrozy dają popalić. Dzisiaj rozmawiałam z Panią z ogrodniczego i mówiła,że wczoraj do 22 z pracownikami rośliny okrywali, to to jest dopiero mieć wielkie ilości wszystkiego, dzisiaj Pan na ryneczku mówił,że mu trawy umrozilo i póki co nie wystawia, bo brzydkie. U nas w centralnym ciągle się pali, bo zimno..eh szkoda gadać.
malgorzata_s... 20:25, 10 maj 2017

Buki już u mnie puściłyBobo nowe mam i też zeszły sezon kiepskie były.