Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 21:55, 08 maj 2017

patrycja napisał(a)
Paulinko pisałaś u mnie o truskawkach, przymrozki zapowiadają na tę noc
Dawniej jak nie było włókniny to moja mama przykrywała rośliny prześcieradłami lub starymi obrusami.
Może się wydawać śmieszne ale to też ochroniło rośliny od przymrozków.

Pati u nas mają być w przyszłą noc, dlatego jutro agro kupię, gdyby miało być w tą noc też bym się nie cackala i porozkladala co się da. Wiadomo człowiek czeka na to prawie cały rok i przez jedną noc może wszystko szlak trafić, strasznie to bolesne i wspolczuje tym, którzy z tego żyją i mają jakieś tam wielkie plantacje...
frezja 21:58, 08 maj 2017

paulina_ns napisał(a)

Pati u nas mają być w przyszłą noc, dlatego jutro agro kupię, gdyby miało być w tą noc też bym się nie cackala i porozkladala co się da. Wiadomo człowiek czeka na to prawie cały rok i przez jedną noc może wszystko szlak trafić, strasznie to bolesne i wspolczuje tym, którzy z tego żyją i mają jakieś tam wielkie plantacje...

Kartony też dobre.
paulina_ns 21:59, 08 maj 2017

Monia81 napisał(a)
Przykryj te truskaweczki Paulinko czymkolwiek, żeby ci nie przymroziło, bo szkoda by ich było....

Monia przykryje na pewno, dzięki,że mnie uswiadomilyscie, bo jak pytałam kupując poziomki, czy mam je czymś przykryć jak będzie mróz to mnie babka wysmiala,że przecież poziomek się nie przykrywa! No to bym miała...kolejne pieniądze i ciężka praca wyrzucona w błoto.
m_gocha 22:05, 08 maj 2017

paulina_ns napisał(a)

Gosia yyyy....nie mam pojęcia wzięliśmy kilka sadzonek od babci męża i tak powoli zakładamy plantacje, bo rozsiewaja się na potęgę i nawet folia nic nie daje...gdybyś chciała chętnie Cie obdaruje, bo już je w trawie nawet mam, owocuja prawie całe lato, no chyba,że w tym roku będzie inaczej, bo je umrozi...
Poważnie tak długo owocują? A smaczne są?
Gdybyś miała nadmiar to chętnie wzięłabym kiedyś kilka sadzonek
AnnaCh 22:54, 08 maj 2017

Paulina super fotki Szkoda by było, gdyby pomroziło kwiatuszki, miejmy nadzieję, że przyjdą chmury i prognozy się nie sprawdzą
MirellaB 23:03, 08 maj 2017

Paulinka super fotka z wiejącymi listkami klonu
Ja nic nie okrywałam. Hortki już i tak dostały mrozu co będzie to będzie. Może prognozy okażą się przesadzone
zbigniew_gazda 07:45, 09 maj 2017

Paulinko dzięki za odwiedziny u mnie. Klonik piękny to go okryj na tę noc i truskawki. Bylinom i hortensjom bukietowym nic nie będzie.
Kawa 08:06, 09 maj 2017

Paula
ja pookrywałam piwonie róże te małe hortki i trawki no i jeszcze kilka innych roślin

zimno dzisiaj u mnie 4 na plusie ale odczuwalna ok 0

paulina_ns 15:40, 09 maj 2017

m_gocha napisał(a)
Poważnie tak długo owocują? A smaczne są?
Gdybyś miała nadmiar to chętnie wzięłabym kiedyś kilka sadzonek

Gosiu poważnie, całe lato zajadamy, a i jeszcze na soki i naleweczke starcza nie ma problemu Gosiu, tylko za bardzo nie wiem czy teraz jest już za późno? Czy jeszcze można sadzonki wykopać?
paulina_ns 15:40, 09 maj 2017

AnnaCh napisał(a)
Paulina super fotki Szkoda by było, gdyby pomroziło kwiatuszki, miejmy nadzieję, że przyjdą chmury i prognozy się nie sprawdzą

Aniu na to liczę, niestety zapowiada się inaczej, a w dodatku znów zimny wiatr wieje...