Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

alis 22:29, 16 maj 2017

Piękne i dorodne wszystko, moje rozplenice w podobnym stadium, stipę wyrzuciłam, ale dostrzegłam dzisiaj mnóstwo jej siewek, chyba zacznę wyrywać bo nie opanuję jej potem
paulina_ns 09:03, 17 maj 2017

kaz742011 napisał(a)
Ja jestem z limek zadowolona. W szkółce mi pomylili odmiany i zamiast vanilek na jednej rabacie mam nadprogramowe limki. I całe szczęście bo rabata na słońcu przez cały dzień. W innym miejscu mam vanilki i w zeszłym roku miały cały czas popalone liście. Na szczęście kwiatom nic nie było. Mam w projekcie jeszcze bobo. Ale jeszcze nie powstała ta rabata. Tak więc gatunków mam 3. I właściwie wszystkie białe . Chociaż vanilki w ciągu sezonu zmieniają kolory. Ale ja wolę mnie kolorowo więc jak dla mnie jest o.k.

Kasia i powiem Ci,że nawet dobrze,że Ci pomylili, bo limki jednak są nie zawodne ja mam vanilki też w słońcu, ale codziennie w lecie są podlewane i dają radę, niestety muszą zaczekać aż tuje podrosną i zrobią im cień
paulina_ns 09:04, 17 maj 2017

alis napisał(a)
Piękne i dorodne wszystko, moje rozplenice w podobnym stadium, stipę wyrzuciłam, ale dostrzegłam dzisiaj mnóstwo jej siewek, chyba zacznę wyrywać bo nie opanuję jej potem

Alicjo ja też stipy się pozbylam, niby coś tam przetrwało zimę, ale cześć zielona, a część uschnieta. Szkoda,że te trawki nie zimuja u nas, bo są piękne. Powiadasz pełno siewek? A jak one wyglądają? Może i u mnie były, ale pewnie wyplewilam jak to ja
Kawa 09:27, 17 maj 2017

hej hej
slicznie ci wszystko rośnie
Grazielle też kupiłam bo chorowałam na nią już od dawna
a piekne okazy ma Gosia z ogrodu na glinie

porządeczek masz i buczek ruszył a tak się martwiłaś

u mnei łubin w tym roku kiepsko bardzo
a orliki odemnie masz?
one jednak są niezawodne
paulina_ns 11:34, 17 maj 2017

Dzisiaj pięknie i słonecznie, wybrałam się pozwiedzać lokalne szkółki i jestem zawiedziona jak mały wybór jest piwoni, nie dostałam nigdzie trawy Vertigo i w sumie nic ciekawego nie było. Wracałam już do domu, wstapilam jeszcze do jednej i udało mi się kupić takiego klona za pare zlotych i taka piękna piwonie

MirellaB 11:36, 17 maj 2017

Paulinka przyjedż do mnie na zakupy. Byłam w szkółce bylin i się zdenerwowałam, że taki duży wybór piwonii hi hi

Jadę dzisiaj do Jucci i też się zastanawiam czy nie kupić soczyście zielonego Shirasawy
MirellaB 11:37, 17 maj 2017

Piękny klon, duży i ładny kolor Parę złotych za taki okaz tzn.ile?
alis 11:38, 17 maj 2017

Paula, jak wrócę do domu, może uda mi się zdjęcie siewek stipy zrobić

Rok temu Vertigo kupowałam w Brico, mnóstwo było no i u nas na lokalnym bazarku też można było dostać

Edit: Piękny okaz klona, no właśnie ile to parę zł
Kasya 11:42, 17 maj 2017

piekna odmiana peoni kwiaty ma ogromne, ciezkie az trzeba podpierac
klonik te, ale uwazaj na niego bo u mnie nie przeżył poprzedniej zimy...
paulina_ns 11:56, 17 maj 2017

MirellaB napisał(a)
Paulinka przyjedż do mnie na zakupy. Byłam w szkółce bylin i się zdenerwowałam, że taki duży wybór piwonii hi hi

Jadę dzisiaj do Jucci i też się zastanawiam czy nie kupić soczyście zielonego Shirasawy

Mirelka czy Ty też zauważyłaś, że co sezon jak coś szukam nigdzie nie mogę znaleźć, a u Ciebie zawsze tego duży wybór u nas piwonie były, ale większości bez pąków kwiatowych, więc po co mi takie jak nie wiadomo kiedy w ogóle zakwitną...

Co do klona Ty się nie zastanawiaj, tylko kupuj! Piękny jest, ja uwielbiam klony zawsze pięknie rozjasniaja rabatę i ślicznie się wybarwiaja