Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

patrycja 20:55, 30 maj 2017

U Ciebie mam jeszcze więcej do nadrobienia
Macham
jolka 21:13, 30 maj 2017

Hej Paula Piękne masz owoce. Truskawki bardziej zaawansowane od moich U mnie dopiero kwiatki.
I szałwia już Ci kwitnie?? Kupowałaś teraz czy ubiegłoroczna?? Moja jeszcze w pąkach.

Nowa piwonia super Biała u mnie też cała w pakach, zobaczymy czy wszystkie zakwitną.
A o wiecznie zarastających chwastach już nawet nie mówię! Jakbym własne słowa czytała
Czasem już też mnie to wykańcza;(
paulina_ns 21:22, 30 maj 2017

_Martini_ napisał(a)

Też myślałam, że to czosnek. Warto posadzic dużo czosnkow i szczypiorek właśnie też na rabacie, ponieważ odstraszaja wszelkie myszowate, ślimaki i szkodliwe owady i pomagają zwalczyć mszycę i przędziorki. Jak nie zapomnę, to posadzę wsię przyszłym roku.

Przepięknie wygląda taki szczypiorek, nawet nie wiedziałam,że ma takie kwiatuszki dopiero w tym roku mu się takie zrobiły czosnki to ja planuje posadzić jesienią, ale już w innym miejscu, gdzie jest bardziej sucho zima i będę miała pewność,że mi cebulki nie zgnija
paulina_ns 21:23, 30 maj 2017

kerii napisał(a)

Mówisz, że ślimaki odstraszają?? To u mnie w przyszłym roku sam szczypior i czosnek będzie na rabatach)

To może dlatego jeszxze w tym roku żadnego ślimaka w ogrodzie nie spotkałam
paulina_ns 21:25, 30 maj 2017

kaz742011 napisał(a)
Pięknie. I te berberysy w trawach . Zachwycające.

Dzięki Kasiu Myślę,że jak berberysy jeszcze trochę podrosną będzie lepszy efekt, trochę zdominowała je turzyca buchanana, strasznie wielka się zrobiła.
paulina_ns 21:25, 30 maj 2017

patrycja napisał(a)
U Ciebie mam jeszcze więcej do nadrobienia
Macham

Pati to co Ty taka do tyłu jesteś? odmachowuje
paulina_ns 21:31, 30 maj 2017

jolka napisał(a)
Hej Paula Piękne masz owoce. Truskawki bardziej zaawansowane od moich U mnie dopiero kwiatki.
I szałwia już Ci kwitnie?? Kupowałaś teraz czy ubiegłoroczna?? Moja jeszcze w pąkach.

Nowa piwonia super Biała u mnie też cała w pakach, zobaczymy czy wszystkie zakwitną.
A o wiecznie zarastających chwastach już nawet nie mówię! Jakbym własne słowa czytała
Czasem już też mnie to wykańcza;(

Cześć Jolus szałwia tegoroczna, więc pewnie dlatego już kwitnie, kupiona w tamtym roku zakwitnie na dniach.

Daj spokój ja w sobotę wyplewilam połowę najdłuższej rabaty dzisiaj patrzę, a już zarośnięta, wszystko szybciej rośnie, bo codziennie podlewam, no ale jak chwasty ominąć i nie podlać wczoraj plewilam w skrzynkach warzywnych i na rabacie różanej, dzisiaj przytarasowej, truskawki pasuje wyplewic, dokończyć najdłuższa, a jeszcze rabata przy kojcu psa...nie no daj spokój
paulina_ns 14:05, 31 maj 2017

Dzisiaj byłam w centrum ogrodniczym, chciałam dokupić trochę bylin, bo strasznie zielono na rabatach jest wpadł mi w oko taki orlik i takie iryski.

paulina_ns 14:05, 31 maj 2017

sylwia_slomc... 14:50, 31 maj 2017

Bardzo ładne zakupy Takie orliki najbardziej lubię bo rosną wielkie i gęste