Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

Monia81 13:52, 30 maj 2017

Paulinko jest ładny artykuł naszej szefowej Danusi o ściółkowaniu, poniżej link:
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/379-sciolkowanie-w-ogrodzie

Trawa nie popali, u mnie tuje podsypuję i nic im nie jest
paulina_ns 13:54, 30 maj 2017

MirellaB napisał(a)
Paulinka piwonia będzie piękna

Podlałam moje marne hortki florowitem i trochę ruszyły

Piękne zdjęcia pokazujesz. To miejsce z berberysami najbardziej mi się podoba.

Trawa na rabacie jak dla mnie wygląda fatalnie

Mirelka ja hortensje zaczęłam podlewać codziennie wieczorem i powiem Ci,że też ładnie ruszyły

To miejsce z berberysami i trawami fajnie faktycznie się prezentuje, gracki fajna zieleń wprowadzają na tle tej czerwieni.

Co do trawy sama widzisz szału nie ma, sama nie wyobrażam sobie jej na rabatach, wolę co roku korę uzupełniać, chociaż przy tych moich wiatrach zaraz ja powiewa. Może gdzieś w niewidocznym miejscu jak tuje się rozrosna, albo faktycznie gdzieś pod krzewami owocowymi, ale raczej nigdzie indziej bym jej nie dała.
MirellaB 14:09, 30 maj 2017

paulina_ns napisał(a)

Tak, Mirelka wszystkie mi pognily, a trochę ich miałam w tamtym roku.

A te czosnki, które pokazujesz na zdjęciach to przetrwały?
paulina_ns 15:02, 30 maj 2017

MirellaB napisał(a)

A te czosnki, które pokazujesz na zdjęciach to przetrwały?

Mirelka to nie są czosnki to jest szczypiorek hehe powiem Ci,że tak pięknie wygląda,że zastanawiam się czy go na rabacie nie posadzić
paulina_ns 15:15, 30 maj 2017

Monia81 napisał(a)
Paulinko jest ładny artykuł naszej szefowej Danusi o ściółkowaniu, poniżej link:
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/379-sciolkowanie-w-ogrodzie

Trawa nie popali, u mnie tuje podsypuję i nic im nie jest

Monia czytałam na szybko, ale kurcze u mnie chyba te chwasty jakieś zmutowane są, to nic przy następnym koszeniu dosypie grubsza warstwę i zobaczymy.
_Martini_ 16:22, 30 maj 2017

paulina_ns napisał(a)

Mirelka to nie są czosnki to jest szczypiorek hehe powiem Ci,że tak pięknie wygląda,że zastanawiam się czy go na rabacie nie posadzić

Też myślałam, że to czosnek. Warto posadzic dużo czosnkow i szczypiorek właśnie też na rabacie, ponieważ odstraszaja wszelkie myszowate, ślimaki i szkodliwe owady i pomagają zwalczyć mszycę i przędziorki. Jak nie zapomnę, to posadzę wsię przyszłym roku.
kerii 16:40, 30 maj 2017

_Martini_ napisał(a)

Też myślałam, że to czosnek. Warto posadzic dużo czosnkow i szczypiorek właśnie też na rabacie, ponieważ odstraszaja wszelkie myszowate, ślimaki i szkodliwe owady i pomagają zwalczyć mszycę i przędziorki. Jak nie zapomnę, to posadzę wsię przyszłym roku.

Mówisz, że ślimaki odstraszają?? To u mnie w przyszłym roku sam szczypior i czosnek będzie na rabatach)
MirellaB 16:42, 30 maj 2017

paulina_ns napisał(a)

Aaaaa piękny szczypiorek
_Martini_ 17:09, 30 maj 2017

kerii napisał(a)

Mówisz, że ślimaki odstraszają?? To u mnie w przyszłym roku sam szczypior i czosnek będzie na rabatach)

Nie wiem z autopsji, wyczytałam. Ale tam gdzie mam czochy rzeczywiście nie grasują krety.
kaz742011 20:54, 30 maj 2017

Pięknie. I te berberysy w trawach . Zachwycające.