Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 20:22, 04 lip 2017

Palce aż mnie parza, udało mi się dzisiaj wyplewic najdłuższa rabatę, jeszcze nigdy nie miałam tak ogarniętego ogrodu ze wszystkim jestem na bieżąco, w czwartek posadzę roślinki, które mają przyjść i trochę odpoczynku, przynajmniej póki znów chwasty nie zaczną wychodzić
zoja 20:27, 04 lip 2017

paulina_ns napisał(a)
Palce aż mnie parza, udało mi się dzisiaj wyplewic najdłuższa rabatę, jeszcze nigdy nie miałam tak ogarniętego ogrodu ze wszystkim jestem na bieżąco, w czwartek posadzę roślinki, które mają przyjść i trochę odpoczynku, przynajmniej póki znów chwasty nie zaczną wychodzić

Slowo: zazdrosc - okresla uczucie jakie mnie ogarnia gdy to czytam.

Musze sie zmobilizowac i tez dojsc do takiego momentu.

Roze piekne - zdjecia rewelacja
MirellaB 20:34, 04 lip 2017

Ja dzisiaj też wyrywałam zielsko, ale tak jak zawsze jedno ogarnięte,a na kolejnych rabatach znowu do dłubania
paulina_ns 20:34, 04 lip 2017

zoja napisał(a)

Slowo: zazdrosc - okresla uczucie jakie mnie ogarnia gdy to czytam.

Musze sie zmobilizowac i tez dojsc do takiego momentu.

Roze piekne - zdjecia rewelacja

Zoja na razie nie zazdrość, jutro pewnie palcami nie będę mogła ruszać ja zawsze ogarniam te mniejsze rabaty,z najdłuższa mam zawsze problem, bo jest naprawdę długa, prawie cały jeden bok i tył działki, a niestety chwasty w niektórych miejscach są okropne, chociaż chyba gorsza jest rosnąca trawa na rabacie, już nie raz zastanawiałam się, czy nie potraktować ja roundapem, bo nie raz szlak mnie już trafia.
paulina_ns 20:37, 04 lip 2017

MirellaB napisał(a)
Ja dzisiaj też wyrywałam zielsko, ale tak jak zawsze jedno ogarnięte,a na kolejnych rabatach znowu do dłubania

No właśnie, ja niedawno ogarnęłam rabatę przy tarasie,różankę, rabatę z przodu, a dzisiaj patrzę,że znów plewic trzeba. Dlatego nie raz wspolczuje dziewczynom co mają działki dwa razy większe, niby więcej miejsca na chciejstwa, ale napracować się trzeba nieźle, dlatego ja się cieszę,że mam tego tyle co mam i jeszxze w miarę jestem w stanie ogarnąć
kaz742011 21:30, 04 lip 2017

A ja wyrywam, wyrywam i końca chwastów nie widać. Niby wydaje mi się że wyplewiłam, a na drugi dzień widzę kolejne.
paulina_ns 21:32, 04 lip 2017

kaz742011 napisał(a)
A ja wyrywam, wyrywam i końca chwastów nie widać. Niby wydaje mi się że wyplewiłam, a na drugi dzień widzę kolejne.

Kasia ja takie maleńkie zostawiam, czekam aż podrosną i będzie je lepiej wyrwać sucho strasznie jest to i ciężej plewic, jutro koniecznie muszę wszystko podlać.
jolanka 21:42, 04 lip 2017

na tych zdjęciach, które pokazywałaś Pashmina wygląda OK, Takie brązowe mięciutkie listki to mlode przyrosty. Jeśli by schły to coś jej jest. W pierwszym roku niczym nie zasilaj, żadnym nawozem, niech korzenie buduje Ja pryskałam już i na grzyba i na robaki Na razie rosną dobrze

Może pokaż dokładniej te liście? I te płatki? Bo źle doczytałam
jolanka 21:46, 04 lip 2017

Ale masz rację, u mnie caly czas pada Mokro ma a w korzeniach piaszczysta glego doprawiona dobrym papusiu Podlewaj dużo ale nie codziennie, tak pół wiadra pod krzak 2 rqzy w tygodniu. Zobaczysz czy będzie poprawa
kaz742011 22:05, 04 lip 2017

paulina_ns napisał(a)

Kasia ja takie maleńkie zostawiam, czekam aż podrosną i będzie je lepiej wyrwać sucho strasznie jest to i ciężej plewic, jutro koniecznie muszę wszystko podlać.

Jakbym małe zostawiała to bym miała poczucie że nie wyplewiłam. Drę wszystko i małe i duże . U mnie popadało przez 3 dni to wyrywa się super. Jak przeschnie to koszmarnie idzie. Z gliny robi się twarda skorupa.