Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

Anda 13:47, 02 kwi 2018

Szalwia
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
asiak 13:54, 02 kwi 2018

Ja też stawiam na szałwię U siebie też będę dosadzać do róż
Magleska 14:08, 02 kwi 2018

u mnie też wiatrzysko okropne dziś byłam na cmentarzu i zmarzłam okrutnie ale słoneczko świeci
widzę nowe plany ....fajnie ....ja też coś kombinuję z tyłem domu
muszę umbrową przenieść inaczej ,bo kończy się pod samym placykiem

ps. piękne wiosenne fotki ....szkoda latarenek i kul
Zana 15:06, 02 kwi 2018

Dziewczyny proponują szałwię, a ja też pomyślałam o niebieskim kolorze do tej kompozycji.
paulina_ns 15:49, 02 kwi 2018

Anda napisał(a)
Szalwia

Ewka szałwie uwielbiam, tylko,że mam już ją w innej części i tak myślałam o czymś innym, sama nie wiem, przetaczniki też są ładne, tylko nie wiem jak one długo kwitną no i jak w ogóle u mnie się sprawdzą.
paulina_ns 15:50, 02 kwi 2018

asiak napisał(a)
Ja też stawiam na szałwię U siebie też będę dosadzać do róż

Asiu ku szałwii najbardziej się skłaniam, tylko ją już mam i tak myślę,czy nie dać coś innego, nowego, czego jeszcze nie mam w ogrodzie
paulina_ns 16:00, 02 kwi 2018

Magleska napisał(a)
u mnie też wiatrzysko okropne dziś byłam na cmentarzu i zmarzłam okrutnie ale słoneczko świeci
widzę nowe plany ....fajnie ....ja też coś kombinuję z tyłem domu
muszę umbrową przenieść inaczej ,bo kończy się pod samym placykiem

ps. piękne wiosenne fotki ....szkoda latarenek i kul

Madziu ja dzisiaj nie wychodzę,u nas też okropne wiatrzysko. Oj tak szkoda, latarnek, niestety szybki się rozbily, resztę jakoś posklejałam, kuli nie dało się uratować mam nadzieję,że jutro już będzie piękna słoneczna pogoda, bez wiatru
paulina_ns 16:00, 02 kwi 2018

Zana napisał(a)
Dziewczyny proponują szałwię, a ja też pomyślałam o niebieskim kolorze do tej kompozycji.

Anulka np co?
MirellaB 16:21, 02 kwi 2018

Ice Dance bardzo ładnie po zimie wyglądają.

Ja nie mam szałwi przy różach, bo róże mam za wysokie do niskiej szałwi.
Może jakieś wyższe trawki posadz
Anda 16:39, 02 kwi 2018

paulina_ns napisał(a)

Ewka szałwie uwielbiam, tylko,że mam już ją w innej części i tak myślałam o czymś innym, sama nie wiem, przetaczniki też są ładne, tylko nie wiem jak one długo kwitną no i jak w ogóle u mnie się sprawdzą.

Przetaczniki nie powtarzaja kwitnienia po przycieciu, a szalwie tak. A jakie masz szalwie w ogrodzie? Mainacht, Viola Klose, Purple Rain, czy moze Caradonne, czy jeszcze inna? Tych odmian i rodzajow jest wiele i mozna wybrac takie, ktorych nie masz. Powtorzenia w ogrodzie nie sa zle, bo spinaja rozne czesci ogrodu w calosc

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies