Hania. ..
kolumnowy
Świerk serbski Pendula
Świerk Cupresina
Świerk Bohemica, Rydal o czerwonych przyrostach
Jodła jednobarna, odmiany iglaków glauca lub nana.
Ja dobierałam iglaczki urodą, lubię kosodrzewiny przebarwiające się zimą na żółto np. Winter Gold, Ophir. Wiosną koloru Ci doda świerk kłujący Koster, Białobok, Jan Byczkowski, Maigold
Karłowych, szczeoionych iglaczków jest mnóstwo, są sprzedawane bardzo malutkie, po dwie, trzy gałązki na piku i na początku wszyskie są malutkie...trzeba dopytać w szķółce hodowlanej
Trudno jest tak doradzić, żeby były bezproblemowe, ponieważ nigdy nie wiemy czy coś się stanie, jak pojawi się jakiś problem i jaka jest jego przyczyna...musisz się liczyć z pojedynczymi stratami, bo takie zdarzają się w każdym ogrodzie, ale nie polecam białych świerków conica, bo przędziorki je po prosu uwielbiają.......a poza tym....masz piękną zimę
Witaj Agata,
przyszłam pooglądać Twój ogród, przejrzałam wizytówkę i ostatnie zimowe zdjęcia - 1000 stron wstecz nie dam rady się cofnąć
Ale zaznaczam do oglądania bo musi być bardzo przyjemnie pooglądać wiosenne, letnie i jesienne fotki u Ciebie.
Piękny masz ogród, dojrzały i bogaty, wygląda też na bardzo duży powierzchniowo, faktycznie widać w nim Twoją melancholijną, romantyczną duszę, tak jak pisałaś u mnie - ślicznie!