Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

JoannA 17:28, 30 mar 2016

Aganiu
Masz w ogrodzie magnolie Susan? Jeśli tak to poproszę o zdjęcie drzewka w całości. Chciałabym zobaczyć jaki ma pokrój.
Kasya 18:23, 30 mar 2016

Agania napisał(a)

Front robót i prace jakie muszę jeszcze wykonać:
....................
To jest niewielka cześć z tych prac, które chciałabym zrealizować w jak najkrótszym czasie

Kopniaka poproszę

spiesz sie, bo ja juz 80% z tego zrobilam
Justyna 18:29, 30 mar 2016

Cześć Aganiu Ale idealną sówkę trafiłaś!
Przeczytałam listę. U mnie podobnie. Co z jedną się uporam, kolejna powstaje. Ale po zimie pracuję z radością Zwłaszcza jak świeci słonko i ptaszęta śpiewają wkoło
Czekam na Twoje magnolie
Widziałam, że pytałaś u Bogdzi o martagony. Mnie się one bardzo podobają. Są takie naturalne, szlachetne, delikatne. To botaniczny gatunek, występują też u nas naturalnie. Pamietam, że widziałam kiedyś zdjęcia z angielskich ogrodów, gdzie rosły w masie - zjawiskowy widok setek ciemnoróżowych zwisających turbaników. Poza tym mogą rosnąć w półcieniu, to też zaleta. Pewnie u Ciebie też coraz więcej cienistych stanowisk. W tym roku Lilypol miał ich dobrą ofertę. Mam wraźenie, że pasowałyby do Twojego ogrodu
Buź
Justyna 18:46, 30 mar 2016

Pogrzebałam w wyszukiwarce i zobacz co wyszperałam

To ta rabata, która została mi w pamięci. Zdjęcie zrobione przez Dzidkę.

Tu zdjęcie Danusi

A tu przecudny okaz Bogusi z zacionego. Jeden egzemplarz miał przeszło 20 kwiatów!
yolka 19:16, 30 mar 2016

Przeczytałam listę prac do wykonania i przez moment cieszyłam się, że to nie mój ogród.
To się z pewnością zmieni jak te wszystkie prace wykonasz:
Bogdzia 20:39, 30 mar 2016

Barany i sówka super. Cieszę sie ze Ci sie martagony spodobały.Listy prac nie robię ale mam chyba jeszcze wiecej do zrobienia.
Agania 20:58, 30 mar 2016

szemusia napisał(a)
Aganiu, lista prac imponująca
Ja już przy realizacji pierwszych punktów wymiękłabym...
Musisz koniecznie znaleźć odpowiedniego wykonawcę

Sówka wpasowała się idealnie. Wygląda, jakby zawsze w tym miejscu rezydowała

Beatko, wróciłam dzisiaj ciut wcześniej z pracy i udałam się od razu do ogrodu, żeby nie tracić czasu...lista już się zmniejsza...swą dzisiaj kuriera wpuściła ze szklarenką-inspektem
Agania 20:59, 30 mar 2016

lojalna_ napisał(a)
Kawy Ci przynioslam

Pyszna...dzięki
Agania 21:07, 30 mar 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Aganiu, z tych prac to widzę, że na razie możesz odpuścić cięcie żywopłotów zimozielonych - możesz potem i kanciki - idealne.

Robię sobie takie listy chyba po to, by stwierdzić, że i tak nie dam rady i drogą eliminacji wykreślam.

Listę zrobiłam, bo to jest zawsze jakiś plan i wolę wykreślać to co już zrobione, żeby nie zapomnieć tego co zostało jeszcze do zrobienia i oczywiście korzystam z wolnego czasu, kiedy nic innego mnie nie zajmuje....czyli byłam sama z ogrodem

Masz rację kanciki i żywopłot mogą jeszcze poczekać
Agania 21:16, 30 mar 2016

JoannA napisał(a)
Wiedziałam że jak wrzucisz nowe fotki to będziemy zbierać szczęki z podłogi.
A do listy prac do wykonania dorzucam jeszcze jeden punkt...posadzić hortensjowe patyki.
Ale co tam te wszystkie prace do wykonania Zobacz jak cieszy piękna wiosna w ogrodzie, a roślinki buchnęły że aż miło.
Pozdrawiam Aganiu

Joasiu dorzucam jeszcze do listy cięcie bukszpanów i golenie jałowców, ale co tam potwierdzam:...wiosna jest, a w takiej ciszy, w otoczeniu roślin i w towarzystwie ptasich śpiewów, praca w ogrodzie była dzisiaj dla mnie przyjemnością