Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 21:50, 30 mar 2016

JoannA napisał(a)
Aganiu
Masz w ogrodzie magnolie Susan? Jeśli tak to poproszę o zdjęcie drzewka w całości. Chciałabym zobaczyć jaki ma pokrój.

Joasiu Susan z 2014 roku.

Susan z 2015 roku

Bogdzia 21:59, 30 mar 2016

Ależ masz drzew kwitnących na biało , piękny widok.
Piotr_ 22:05, 30 mar 2016

Witaj

U cb jak zawsze barwna wiosna aż che się oglądać i wąchać kwiatuchy
Agania 22:09, 30 mar 2016

Kasya napisał(a)

spiesz sie, bo ja juz 80% z tego zrobilam

Dzięki za kopa...dzisiaj dostałam powera ogrodowego, że zapomniałam wyjechać po eMa, czekał na mnie na dworcu w Wieliczce wracając z Warszawy, w ogrodzie zapomniałam o całym świecie, a telefon mi się oczywiście rozładował....tak na mnie działa wiosna
Agania 22:14, 30 mar 2016

Bogdzia napisał(a)
Ależ masz drzew kwitnących na biało , piękny widok.

Bogdziu mam sąsiada z sadem czereśniowym, szkoda tego ogrodu, bardzo zaniedbany, ale przynajmniej ptaki korzystają do woli, a ja mam piękne tło wiosną
Agania 22:16, 30 mar 2016

Piotr_ napisał(a)
Witaj

U cb jak zawsze barwna wiosna aż che się oglądać i wąchać kwiatuchy

Piotrze, niech Cię nie zmylą te zdjęcia powyżej, to foty kwietniowe....ogród dopiero startuje
Napia 22:20, 30 mar 2016

Przeczytałam Twoją listę spraw do zrobienia i pomijając drobiazgi tak właściwie mogłabym ją skopiować ale ponieważ nie ma czasu, by ze wszystkim zdążyć, więc nie będę się stresować. Najwyżej nie zrobię kancików

I ja czekam na Twoje magnolie
anka_ 22:25, 30 mar 2016

Agania napisał(a)

... niech Cię nie zmylą te zdjęcia powyżej, to foty kwietniowe....ogród dopiero startuje

Dopiero po tym wpisie doczytałam roczniki przy powyższych fotkach. A już myślałam, że wiosna aż taaaak zaawansowana u ciebie.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
JoannA 22:25, 30 mar 2016

Dziekuję Aganiu za zdjęcie Susan. Piękna jest i już nie mam żadnych wątpliwości. Kupuję
Agania 22:48, 30 mar 2016

Justyna napisał(a)
Cześć Aganiu Ale idealną sówkę trafiłaś!
Przeczytałam listę. U mnie podobnie. Co z jedną się uporam, kolejna powstaje. Ale po zimie pracuję z radością Zwłaszcza jak świeci słonko i ptaszęta śpiewają wkoło
Czekam na Twoje magnolie
Widziałam, że pytałaś u Bogdzi o martagony. Mnie się one bardzo podobają. Są takie naturalne, szlachetne, delikatne. To botaniczny gatunek, występują też u nas naturalnie. Pamietam, że widziałam kiedyś zdjęcia z angielskich ogrodów, gdzie rosły w masie - zjawiskowy widok setek ciemnoróżowych zwisających turbaników. Poza tym mogą rosnąć w półcieniu, to też zaleta. Pewnie u Ciebie też coraz więcej cienistych stanowisk. W tym roku Lilypol miał ich dobrą ofertę. Mam wraźenie, że pasowałyby do Twojego ogrodu
Buź

Sówka będzie mi listy podrzucała ...ja też popracowałam z przyjemnością, ptasie trele uprzyjemniają nam te czynności ogrodowe, ale teraz mam zakwasy po siłowni i po ogrodzie ból w plecach, bo ja zawsze jak przypał chcę wszystko naraz zrobić, a tak się nie da
Magnolie już rozkwitają, będzie spektakl
Martagony mam w głowie już od jakiegoś czasu, ta naturalność i turbaniki sprawiły, że zwróciłam na nie uwagę...muszę sobie jeszcze o nich poczytać