Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 20:13, 14 maj 2016

jolanka napisał(a)

Ale piękny, nie znam tego ananaska. Jak rośnie ?

Kielichowiec wonny to jest forma krzewu kwitnącego, który kwiaty pokazuje co roku raz po majówce, ma piękne zielone liście, które przebarwiają się późną jesienią na żółty kolor
Picea Fruhlings Gold..coś tam...

20:13, 14 maj 2016
Agania napisał(a)

Ha, ha zmasowany atak owadzi na szybach, ja się boję krocionogów po tym dzisiejszym deszczu już dwa widziałam na ganku

a co to jest??? ...nie znam?

zrobie kiedyś zdjęcie owadom na szybie...ale w dzień bezdeszczowy...aż trudno w to uwierzyć ...ja sie juz przyzwyczaiłam ...ale na poczatku byłam zaszokowana.

20:16, 14 maj 2016
maty znam ...kiedys 9nie w tym domu) osłaniałam nimi altane przed wiatrem ..skutecznośc była jako taka ...ale żywotność slabsza ..ale to było ze 12-15 lat temu to moze te dzisiejsze juz są zywotniejsze....oby chroniły przed slimakami ...bo nasiona chwastów napewno wychwycą w duzej mierze.

ale dużo się u ciebie dzieje ...bo teraz o kielichowca zapytam ...odstrasza nornice? zaobserwowałaś tzw martwy rejon?
katel 20:33, 14 maj 2016

Maty i u mnie chyba będą konieczne bo z chwastami już rady nie daję tylko niższe bo za ciemno będzie - zdjęcia śliczne
Agania 20:41, 14 maj 2016

danuta_szwajcer napisał(a)
Ale cudny ten kielichowiec Jest łatwy czy kapryśny? Jak go posadziłas to długo czekałaś na kwiaty? Też się nad nim zastanawiam ale np. tulipanowiec mam już 10 lat i kwiatów jak nie ma to nie ma a haha za stara już jestem na długie czekanie No i ten wieczny brak czasu i walka z chwastami tu Cię doskonale rozumie bo też tak mam. Pozdrawiam

Kielichiwec jest łatwy i nie kapryśny
Kielichowca kupowałam już kwitnącego, tulipanowiec to drzewo , które zakwita najrędzj po 10 latach, ale jest bardzo atrakcyjny od wczesnej wiosny do późnej jesieni

Sebek 20:46, 14 maj 2016

Pięknie u Ciebie i w deszczu Pomysł z lustrem fajny!
Agania 20:50, 14 maj 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Aguś super z tą wiklinową zasłoną I lustro jeszcze

To jest odzew na alarm chwastom i ślimakom....lustro takie mi się trafiło;P

Tu też maty przewidziane

Agania 20:52, 14 maj 2016

eee_taam napisał(a)

a co to jest??? ...nie znam?

zrobie kiedyś zdjęcie owadom na szybie...ale w dzień bezdeszczowy...aż trudno w to uwierzyć ...ja sie juz przyzwyczaiłam ...ale na poczatku byłam zaszokowana.

Wygoooglaj
Agania 20:59, 14 maj 2016

eee_taam napisał(a)
maty znam ...kiedys 9nie w tym domu) osłaniałam nimi altane przed wiatrem ..skutecznośc była jako taka ...ale żywotność slabsza ..ale to było ze 12-15 lat temu to moze te dzisiejsze juz są zywotniejsze....oby chroniły przed slimakami ...bo nasiona chwastów napewno wychwycą w duzej mierze.

ale dużo się u ciebie dzieje ...bo teraz o kielichowca zapytam ...odstrasza nornice? zaobserwowałaś tzw martwy rejon?

Wokół kielichowca nic się nie dzieje...pamiętaj też, że ja mam koty
Maty na 3 latka przewiduję, ale jakaś tymczasowa zmiana i bariera jest

Katkak 21:07, 14 maj 2016

Aganiu ja mam biała serduszkę i Ci dam. Super te maty.zerkniesz do knie n mojego EskSunset? jakiś strasznie jasny mi się wydaje i trochę mnie toniepokoi. Niby czytałam, że młode listki sa jsno żółte,ale zeby aż tak? Twój jest bardziej rumiany .