Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Pszczelarnia 10:29, 28 gru 2016

Agania napisał(a)

Twój ogród wie, że Święta i należy się przystroić.
Kindzia 17:04, 28 gru 2016

Pięknie oszroniło, na święta prezent od natury miałaś

Samych szczęśliwych dni w 2017 roku Agatko!!!
margaretka3 13:42, 30 gru 2016

Turkusy do śnieżnej bieli świetnia pasują, ale gdzie ta biel w nadmiarze??
Ja miałam Wigilię i pierwszy dzień świąt w śniegu, bo byłam pod Rzeszowem. Ładnie tam przysypało

Aganiu, Sylwia podpowiada mi, że masz morwę. Masz ją na zdjęciach?
Jakie Twoje klony mają zimą korę w innym kolorze niż brązowe? Masz może Sango Kaku?
Agania 17:24, 01 sty 2017

Anna_ogrodniczka napisał(a)
Miłych spokojnych niosących odpoczynek Świąt Bożego Narodzenia, wszystkiego dobrego

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Aguniu cudny zmrożony świąteczny ogród. U mnie wczoraj magicznie śnieżnie było.
Dzisiaj też pada złego w świętowaniu nie przeszkadza. Buziaki z pod choinki ślę

MiloslawaIwaniecPlizga napisał(a)
Piekna choinka i ozdoby
po Świetach poogladam sobie wiecej u Ciebie tymczasem Wesolych Swiat i milego dalszego świetowania
buziaki

katel napisał(a)
Jak pięknie wygląda ten morski błękit w ogrodzie - piękne fotki

MiloslawaIwaniecPlizga napisał(a)

I mnie w tym roku w ogrodzie na błękit natchnęło,choć jeszcze fotek u siebie z tego wkleić nie zdążyłam-czyżby telepatia?

piękny zmrożony ogród a wrzosy tak pięknie lekkiego kolorku dodają

światełka choinki mają to do siebie,że człowiek może wgapiać się w nie i wgapiać...jak zahipnotyzowany

taki cudny czas....

Sebek napisał(a)
Piękny świąteczny klimat Bombki z materiałem bardzo oryginalne

Margarete napisał(a)
Cudne oszronione fotki z ogrodu i klimacik swiąteczny w domu i w ogrodzie - ach te twoje turkusy !
Aga nie zdążyłam przed świętami z życzeniami, ale teraz z noworocznymi wpadam - pomyślnego 2017 roku życząc !!

Dominika11 napisał(a)
pięknie

Pszczelarnia napisał(a)

Twój ogród wie, że Święta i należy się przystroić.

Kindzia napisał(a)
Pięknie oszroniło, na święta prezent od natury miałaś

Samych szczęśliwych dni w 2017 roku Agatko!!!

margaretka3 napisał(a)
Turkusy do śnieżnej bieli świetnia pasują, ale gdzie ta biel w nadmiarze??
Ja miałam Wigilię i pierwszy dzień świąt w śniegu, bo byłam pod Rzeszowem. Ładnie tam przysypało

Kochani dziękuję Wam, za te wyjątkowe chwile odwiedziń u mnie w ten czas magiczny...świąteczno noworoczny....śniegu nie ma, ale za to piękne słonce przywitało do nas w pierwszy dzień nowego roku

Pozdrawiam Was już noworocznie...wieczorową porą, zachodem słońca, z moimi turkusami i ze wstążkami

Agania 17:53, 01 sty 2017

margaretka3 napisał(a)

Czas ogrodowy sezon zacząć, Małgosia mnie obudziła

Jakie Twoje klony mają zimą korę w innym kolorze niż brązowe? Masz może Sango Kaku?

Klony w kilku gatunkach mają zieloną korę, ja sama mam takie 3 okazy
Acer Pensylvanicum,
Acer palmatum Wilsons Pink Dwarf,
Acer palmatum Bloodgoog, na tym ostatnim pozostanę, pokazywałam go wielokrtonie
a to aktualna fotka

Agania 17:58, 01 sty 2017

Co zauważyłam, u klonów japońskich, to się zdarzyło zimą 2015 roku, przemarzają mi częściowo 10 letnie drzewka, to żniwo po zimie 2015 roku...tutaj Bloodgood bardzo zacisznie posadzony...
Jeden konar wyraźnie jest martwy, a raczej jego odgałęzienie...

Ciąć czy nie...jak...się przyglądam, to nie wiem co z tym cięciem dla zdrowia drzewa, chyba zostawię....a co Wy myślicie?

Agania 18:26, 01 sty 2017

margaretka3 napisał(a)
Masz może Sango Kaku?

Tak mam go...korę ma wyjątkowo ozdobną i raczej różową niż koralową...jak dla mnie wygrywa z dereniami białymi...czerwoną korę posiada również klon pensylwański erythroocladum
https://www.google.pl/search?q=acer+erythrocladum&espv=2&biw=1680&bih=920&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiRuuf6qaHRAhVkIcAKHTgLANcQ_AUIBigB#imgrc=Ts6N_PXHVcliPM%3A

jak wygląda zimą patrz poniżej
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3772-ogrodowe-radosci-i-rozterki-ogrod-agani?page=732
ale problem z przemarzaniem również się powtarza u niego

Pomimo przemarzania, drzewko sie odradza, czy taki widok Cię zadowala sama zdecuduj
Morwę mam poszukam fotek...daj mi troche czasu
Sylvana 18:28, 01 sty 2017

Przychodzę z rewizytą życzyć szczęścia w Nowym Roku

Ogród masz piękny, skorzystałam z wizytówki bo prawie 1400 stron trochę czasu by zajęło. Zima u Ciebie szczególnie mnie zachwyciła.
Agania 18:35, 01 sty 2017

Sylvana napisał(a)
Przychodzę z rewizytą życzyć szczęścia w Nowym Roku

Ogród masz piękny, skorzystałam z wizytówki bo prawie 1400 stron trochę czasu by zajęło. Zima u Ciebie szczególnie mnie zachwyciła.

OOO...dziękuję Sylwia, miło mi że do mnie zawitałaś...uwielbiam twoją ogrodową kreskę i Twój ogród, nieśmiało spytam, czy może zechcesz mi pomóc, ale nie wiem od czego zacząć
18:38, 01 sty 2017
Agania napisał(a)
Co zauważyłam, u klonów japońskich, to się zdarzyło zimą 2015 roku, przemarzają mi częściowo 10 letnie drzewka, to żniwo po zimie 2015 roku...tutaj Bloodgood bardzo zacisznie posadzony...
Jeden konar wyraźnie jest martwy, a raczej jego odgałęzienie...

na klonach się nie znam ...ale jednak są odmiany trudne w uprawie w naszym klimacie.

ja bym wycięła to co suche...ale nie teraz gdzies w kwietniu ...jak nic nie wypuści

macham noworocznie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies