Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 18:53, 18 kwi 2017

danuta_szwajcer napisał(a)
Przyszłam wiosnę u Ciebie podziwiać a tu zima zła Ale zdjęcia wstecz jak zawsze piękna wiosna u Ciebie Oby tylko ten śnieg nie połamał drzew. Pozdrawiam

Śniegu sporo, po południu było go zdecydowanie więcej na drzewach, był bardzo ciężki, całe szczęście, że drzewa jeszcze bez liści, no prawie bez liśći, iglaki już otrzepane, paluszki mi zmarzły bo z kwiatów zbierałam śnieg rączkami
Agania 18:58, 18 kwi 2017

JoannA napisał(a)
No to nam wiosna psikusa zrobiła. Jak nie mrozi to śniegiem sypie, aż mnie nachodzą chwile zwątpienia. A najbliższe prognozy też nieciekawe Aganiu.
Jutro ścinam wszystkie tulipany do wazonu. Jak zdążę oczywiście bo dzisiaj mamy wprawdzie bezśnieżnie ale wiatrzysko głowę urywa.
Dobrze że chociaż w domciu ciepło.

Co roku tak zima powraca, albo się za wcześnie zaczyna, robiąc sobie przegląd w głowie, były bardziej cięższe chwile w ogrodzie, więc się mniej przejmuję, ale śnieg potrafi nabroić.

Musimy się na to przygotować Joasiu, ja właśnie na przekór zimie wróciłam dzisiaj z nową magnolią Black Tulip...arktyczne powietrze nadchodzi, a co tam niech się hartuje...a w domku przyjemnie, ja się do nowego remontu przymierzam lecę sprzątać spiżarnię
buziak
BASIA8 19:39, 18 kwi 2017

Aganiu u Nas śniegu na ta chwilę nie ma i oby nie było. Czytam o nowej magnoli. Czekamy na fotki. Pozdrawiam i buziaki ślę
Bogdzia 20:32, 18 kwi 2017

Agania napisał(a)

Co roku tak zima powraca, albo się za wcześnie zaczyna, robiąc sobie przegląd w głowie, były bardziej cięższe chwile w ogrodzie, więc się mniej przejmuję, ale śnieg potrafi nabroić.

Musimy się na to przygotować Joasiu, ja właśnie na przekór zimie wróciłam dzisiaj z nową magnolią Black Tulip...arktyczne powietrze nadchodzi, a co tam niech się hartuje...a w domku przyjemnie, ja się do nowego remontu przymierzam lecę sprzątać spiżarnię
buziak

Tez chce ja kupic ale na razie nie spotkałam ale po tej pogodzie zastanawiam sie czy kupowac.
katel 23:08, 18 kwi 2017

Black Tulip prześliczna no będzie co podziwiać , śniegu nie zazdroszczę ale i u nas zapowiadają .
Agania 08:01, 19 kwi 2017

BASIA8 napisał(a)
Aganiu u Nas śniegu na ta chwilę nie ma i oby nie było. Czytam o nowej magnoli. Czekamy na fotki. Pozdrawiam i buziaki ślę

Śniegu Basiu przybywa w nocy znowu nasypało

tulipany w czapeczkach
Agania 08:26, 19 kwi 2017

Bogdzia napisał(a)

Tez chce ja kupic ale na razie nie spotkałam ale po tej pogodzie zastanawiam sie czy kupowac.

Kiedy kupować Bogdziu jak nie wiosną
w szkółce też wszystkie rośliny wywozili i chowali w bezpieczniejsze miejsca.
Ja swoją schowałam pod wiatą, oszczędziłam jej szoku i kontaktu ze śniegiem.

Tu moje bratki w donicy

Rustica Rubra już załatwiona

Monia81 08:35, 19 kwi 2017

U mnie ranek wyglądał tak samo, brak słów...
Agania 08:39, 19 kwi 2017

katel napisał(a)
Black Tulip prześliczna no będzie co podziwiać , śniegu nie zazdroszczę ale i u nas zapowiadają

Black Tulip już w tym roku nie zakwitnie, zresztą ja
ją kupowałam już po przekwitnięciu, a wcześniej była z kwiatami zarezerwowana

Taka zima zła...o 6.00 rano było 1 stopień na plusie dobrze, że nie miałam przymrozków,

koniec zimowej relacji.

W kominku palę i ciepło pozdrawiam
Agania 08:42, 19 kwi 2017

Monia81 napisał(a)
U mnie ranek wyglądał tak samo, brak słów...

Mam nadzieję, że sie to szybko stopi.