Agato próbowałm przesadzić magnolię 5 letnią i się nie dalo.... Miała płytkie ale bardzo rozlożyste lorzenie. Natomiast roczną magnolię orzesadzałam dwukrotnie wiec albo decyduj się teraz albi bedzie za póżno.
Moja magnolia Yellow River rosnie na podmokłym gruncie i świetnie sobie radzi w tym mijpejscu lepiej niź graby... Bardziej nie lubi suszy i przeciągów niz wilgoci w moim mniemaniu.
Marzenko, dziękuję Ci za informację i Twoje doświadczenie w przesadzaniu magnolii, wpłynie na moją rychłą decyzję będę przesadzać wiosną zgadzam się z Tobą, że nie lubią przeciągów i zbytniej wilgoci, u mnie glina i wilgoć, a raczej woda zalega, więc muszę z nią próbować zmykać
To się raduje, że Twoja Magnolka zostaje, bo to jest cudo nad cudniastymi cudami rób jej dużo fotek wiosną, żeby cieszyła moje nienasycone oczy, ale to raczej wg mnie nie Nigra i nie Galaxy, musimy porównać więcej magnolek
buziak
Wow, to fajowsko i trzyma się mam znowu chciejstwo, a gdzie zdobyta, a mogię ją zdobyć jeszcze gdzieś, tylko nie w postaci patyka? Kasiu napisz mi wszystko, bo to moje chciejstwo jest ogromne i będę Cię dręczyć, albo dopalę w Białce dechę na śmierć
Właśnie te nazwy, odmiany i źródło godne polecenia, kupuje się najczęściej kota w worku, jak mamy kwiaty to ciężko ustalić czy mamy właśnie tą magnolkę , o którą nam chodziło, więc zapraszam porówmujmy nasze kwitnące magnolki chyba nowy wątek trzeba założyć