Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 15:42, 09 sty 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ślicznie wyglądasz na tym stoku Buziaki.

Gosia, szczególnie na dooopie
kasiek 18:03, 09 sty 2014

Aganiu Tys cudowna kobita i taka serdeczna że wszyscy będą ciagnać do Ciebie
Uwazaj na nogi (wiazania) i baw sie dobrze. Świetnie wygądasz na stoku
Pszczelarnia 18:18, 09 sty 2014

Aganiu, gdzie klosze? Zerkam.

Co do historii: to był dwór zarządcy części ziem, wszystko owiane przeszłości milczeniem. Bez wpisów w kronice, kroniki nie ma. Wiemy tylko, że bez uszczerbku (jak cała Ziemia Kłodzka) przetrwał wojnę. Zadziwia brak jakichkolwiek informacji w archiwach, są albo nie odkryte albo ich nie ma. Widać nawet w tych ruinach zmieniające się mody architektoniczne. Gołębnik - był częścią gospodarstwa. Gospodarz - zarządca musiał być zamożnym człowiekiem i wiele w świecie widział (inspirował się). Ja tam jeszcze wrócę. Bo na razie to wszystko w biegu i po łepkach.
Zadziwia brak ksiąg dworskich (dziś powiedzielibyśmy) księgowych.
JoannA 18:54, 09 sty 2014

Agania napisał(a)
Ha, ha, ha to ja już macham do Was

Cudna dziewczyna na tle pięknych widoków.
Aż mi się tęskno zrobiło, ile to ja lat temu w górach byłam?
Macham do Ciebie Aguniu
ewsyg 20:17, 09 sty 2014

Agania napisał(a)
Ewa - Magnolia Galaxy, zaraz poszukam fotek

Magnolia Galaxy rośnie szybko, kolumnowo i ma ogromne kwiaty

i intensywnie różowe kwiaty, ale na pewno nie czerwone

sama zobacz
ach, brakuje mi tych cudownych kwiatów, kocham magnolie

Dzięki bardzo, faktycznie ma duże kwiaty, tylko że nie są czerwone. Jak kupowałam to pisali, że są czerwone. Ja Agatko mam siedem magnolii, też bardzo je lubię
ewsyg 20:21, 09 sty 2014

Jak masz więcej zdjęć z magnoliami to wklej, proszę !!!!

Miłej zabawy Ci życzę w Białce Róbcie dużo zdjęć
Kasik 20:24, 09 sty 2014

My na razie mamy tylko jedną magnolię. Grzesiu chucha i dmucha na nią, Jeszcze nie kwitła i mamy nadzieje, ze będzie piękna.
Powodzenia na stoku.- Na pewno będzie super.
ewsyg 20:32, 09 sty 2014

Ewa - do zdrowia wracam dziękuję, mus, bo do Białki w sobotę z rodziną się wybieram, a wyjazd od dawna planowany tym bardziej, że z ogrodowiskiem, będzie spotkanie i jazda, tyle jeszcze spraw do załatwienia przed tym wyjazdem, sprzęt w rozsypce, ja się zbieram, wiązania z reklamacji mam jutro odebrać, młody przyszły zięć ma jazdę z istruktorem umówioną, a spodni nie ma hi,hi, chiba mu pożyczę, mam dwie pary gaci wyjazd w sobotę, a szewc bez butów chodzi, ale jak się bardzo chce to się uda

Wyjazd się uda. Mąż był w tą niedzielę w Białce. Mówi, że 85% Bani naśnieżone , nie wszystkie wyciągi są czynne, ale trochę pojeździł. Fajne są takie rodzinne wypady. My też czasami z całą rodzinką ruszamy. Teraz już z wnuczkiem, pierwszy raz był z nami w Małym Cichym jak miał 7 miesięcy W tamtym roku już miał narty na nogach. Teraz ma 3,5 roczku Mąż nie może się doczekać kiedy koło nas będzie śnieg i czynne stoki, żeby go dalej uczyć jazdy na nartach.
Gabriela 20:44, 09 sty 2014

Oczary takie same jak moje. Wąchałaś? Piękny, delikatnie słodki zapach, tylko trzeba wsadzić nos w kwiaty. Masz rację że burawo w ogrodzie, mimo kolorków.
Kreta widzę masz czynnego. U nas od jesieni już trzeci odszedł do krainy wiecznych łowów, więc dużych szkód nie narobiły, działamy szybko. Ale widzę na polach i w innych ogrodach wiele kopców. No cóż, dżdżownice nie poszły spać głęboko - dzisiaj poplewiłam i odkopałam co najmniej trzy sztuki, płytko pod ziemią. Nie ma co się łudzić że jak ziemia zamarznie to nie będą kopać, bo aż tak głęboko nie zamarza.
Szaleństwa białego w Białce życzę.
Madzenka 21:16, 09 sty 2014

Agania napisał(a)
Ha, ha, ha to ja już macham do Was

Kolory już znam u mnie bedą żólte noźki, niebieska kurtka i zielony kask gogle chyba mam takie jak Ty