Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 12:51, 07 lut 2020

TAR napisał(a)
zazdroszcze tego mroziku, szkoda ze tej zimy sniegu nie ma i raczej nie zapowiada sie, ze bedzie w lutym. powoli szykuje sie do wiosny, od weekendu jesli bedzie dodatnio zaczne juz porzadki w ogrodzie. suche prosa i miskanty strasznie smieca a bialasy oblepione nasionami rozplenic. mam zdecydowanie mniej pracy niz w ub. sezonie, duzo suchych bylin poscinalam jesienia. Wiosna zostaly mi trawy, perovskie, lawendy i hortki. w jeden weekend sie obrobie. a potem szybkie przesadzenie jarzabow i sadzenie zywoplotu. a jeszcze pozniej tylko przyjemnosci, robienie nowej rabaty i tetrisy

Luty też mnie rozczarowuje no nie chce być biało, za wysokie temperatury na śnieg,
w weekend ma być wiosennie, ciepło i słonecznie, jeśli tak będzie Tarciu to też będę ogrodowo się wyżywać

Trawy to już piorytet najwyższy, Twoje białaski w nasionach, a moje kociambry
już kleszcze zbierają, oj będzie tego dziadowstwa ble, koty zabezpieczyć muszę, a buksy lepinoxem potraktuję
Te ulubione tetrisy to jest to,to co tygryski lubią najbardziej...ja będę odnawiać
rabatę bylinową i kącik z widokiem na karaski wyszykuję
Perukowca też już wyszczupliłam

Mus dobrze sie zorganizować, bo przecież wnusia teraz nr 1 w naszym zyciu
Basem i nowe łazienki to najwyższy piorytet
Agania 12:56, 07 lut 2020

Kasya napisał(a)

Oj tak
Ja w tym roku wcale nie mam zdjęć zimy... od razu wiosna

to u mnie wiosny nie widać, ale tydzień na ogrodzie nie byłam,
to może już trochę wiosny mam

Agania 13:00, 07 lut 2020

Dominika11 napisał(a)
U ciebie chociaż trochę jest zimy tej zimy

Ostatnie chwile, kto by pomyślał, że za zimą będziemy tęsknić
cieszę się, że wiosna przed nami

Spotkałam kota sąsiada u nas..ledwo go odratowali został przytruty, psa nie udało im sie odratować

Jest niebezpiecznie, wiem, że druga sąsiadka skarżyła się na kretowiska,
pewnie wyłożyli trutki, boję się wypuszczać moje koty, a w domu już nie mogą usiedzieć
czują wiosnę, chyba zapytam czy wyrzucają truciznę,
bo nie wiem czy moje koty też nie padną ofiarą tego postępku
TAR 15:18, 07 lut 2020

Uwazajcie na zwierzaki, moj Wicio tez nazarl sie trutki, maz powrzucał w kretowiska a kret wykopal na wierzch. Myslalam, ze mezatego to zaciukam za te jego pomysly. Ale tez sie strachu najadl i wreszcie odpuscil. A krety sie uspokoily. Nie ma co walczyc.
Dziewczyny jak widzicie, ze kot czy pies połknal trutke to napojcie je woda utleniona by spowodowac wymioty (co najmniej 2-3 duze łyzki na kilogram masy, a jak to za malo to poic do pierwszego pawia), bo to byc albo nie byc dla zwierzaka. A potem na cito do weta albo na plukanie zoladka albo kolejne wymioty i podanie odpowiednich lekow. Dobrze wiedziec tez co to za trutka, my wiedzielismy na szczescie jaki sklad i jaka chemia. Ale Wiciasty pochorowal sie okrutnie. Na szczescie od tygodnia (puk puk w niemalowane) jest dobrze. za 2 tygodnie kontrola i krew sprawdzana czy jest ok.
Owczarek sasiadów niestety nie przezył,przypuszczalnie jakis gnoj mu przez plot podal trucizne.
Dorota123 20:13, 07 lut 2020

Pięknie u Was przymroziło, nawet oczko wodne zamarzło. U mnie prawie wiosna, a na parapecie kwiatki kwitną.
KasiaLangier 20:21, 07 lut 2020

Oszronione obrazki cudne Tak sobie myślałam o kretach i innych szkodnikach, że za bardzo z nimi walczymy. Sama miałam mordercze zapędy ale...może warto przeczekać..szkoda, jak cierpią nasi milusińscy..
Agania 15:35, 08 lut 2020

TAR napisał(a)
Uwazajcie na zwierzaki, moj Wicio tez nazarl sie trutki, maz powrzucał w kretowiska a kret wykopal na wierzch. Myslalam, ze mezatego to zaciukam za te jego pomysly. Ale tez sie strachu najadl i wreszcie odpuscil. A krety sie uspokoily. Nie ma co walczyc.
Dziewczyny jak widzicie, ze kot czy pies połknal trutke to napojcie je woda utleniona by spowodowac wymioty (co najmniej 2-3 duze łyzki na kilogram masy, a jak to za malo to poic do pierwszego pawia), bo to byc albo nie byc dla zwierzaka. A potem na cito do weta albo na plukanie zoladka albo kolejne wymioty i podanie odpowiednich lekow. Dobrze wiedziec tez co to za trutka, my wiedzielismy na szczescie jaki sklad i jaka chemia. Ale Wiciasty pochorowal sie okrutnie. Na szczescie od tygodnia (puk puk w niemalowane) jest dobrze. za 2 tygodnie kontrola i krew sprawdzana czy jest ok.
Owczarek sasiadów niestety nie przezył,przypuszczalnie jakis gnoj mu przez plot podal trucizne.

Tarciu dziękuję za czujność o wodzie utlenionej nie wiedziałam...dzięki
Kota można napoić tylko strzykawką, to wyzwanie, ale gorsze wyzwanie
jest przy przy podawaniu tabletek zawsze wolę strzykawkę.
Moj oczar

Agania 15:52, 08 lut 2020

Dorota123 napisał(a)
Pięknie u Was przymroziło, nawet oczko wodne zamarzło. U mnie prawie wiosna, a na parapecie kwiatki kwitną.

U mnie prawie jak w Tatrach oczary oczarowują

Wiosny jeszcze nie widać tylko kwiaty zimowe oczarowe ślepia

TAR 16:02, 08 lut 2020

piekny ten oczar, co on za jeden? moj w tym roku kiepsko kwitnie, wiosna bede go przesadzac w bardziej sloneczne miejsce. moze w koncu znajde mu odpowiednia miejscowke.
Agania 16:29, 08 lut 2020

TAR napisał(a)
piekny ten oczar, co on za jeden? moj w tym roku kiepsko kwitnie, wiosna bede go przesadzac w bardziej sloneczne miejsce. moze w koncu znajde mu odpowiednia miejscowke.

Co za jeden nie odpowiem to taki no name ale cieszy...może ktoś rozpozna
7