Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 09:45, 06 mar 2020

MartaCho napisał(a)
Ale fajnie się u Ciebie dzieje! Oby Pan szybciutko do zdrowia wrócił.
Zakupy bardzo udane! Czyżby nasz nowy sklep przed Wieliczką miał tak dobrze dział ogrodniczy zaopatrzony? Jeszcze tam nie byłam, muszę się przyznać...

Serce to poważna sprawa...pan wylądował na badaniach, mówił, że kolonografię miał robioną, oby nic poważnego.

Marta warto zaglądnąć, zobacz jaki mają katalog...na 151 stron
W centrach ogrodniczych póły i place już wypchane roślinami,
a nas ogarnia gorączka zakupowa...przyznam się, że byłam zmęczona kompletowaniem wyposażenia do łazienek,
ale przy roślinach to mam w sobie moc endorfin...krążą po mnie i rączki mnie świerzbią
TAR 09:54, 06 mar 2020

Piekne zakupy, szczegolna zazdrosc moja wzbudza zegar i te łopateczki, miod malinka.

Kafelki łazienkowe bardzo ładne, niby wzor a dosc kolorystycznie stonowany, nie opatrza sie szybko, u mnie musialby byc jednolite i neutralne, bo ja raptus po roku bym zmieniala. teraz mam betonowe i wciaz mi sie podobaja.

W szkolce w ktorej czesto robie zakupy maja ambrowce zarowno te zwykle jak i kolumnowe. Wzielam zwyklego, sama forma i pokroj drzewa bardziej do mnie przemawia. Pozno sie przebarwil ale jak juz do tego doszlo to liscie byly obledne i dosc długo. Klony juz łyse byly.

Moje ranniki sie znalazly, latem robilam przemeblowanie na wejsciowej i co chwila jakas cebulka mi wlazila pod grabie. wszystko zostawilam i mam wiosennego suprajsa, pokazaly sie jakies przebisniegi (az 2 szt.) z jednego rannika jest ze 20 i jakim cudem rozmnozyly sie tam krokusy. zadne z tych roslinek nie pasuje ale wczesna wiosna tylko one kwitna, potem zanikna i nie "nadwyręzą" rodzajowo tej rabaty.

Panu kafelkowemu zyczymy powrotu do zdrowia.

we wtorek bede kolo tikeja moze tez sie na zegar skusze choc wolałabym rdzawy. ale mam po drodze hurtownie gdzie takowe moga byc.
za to bede miec 2 elfki, dmuchawca i motyla krolewne, wczoraj zakupiłam dekoracje na piku. ciesze sie jak nie wiem co
anabuko1 10:02, 06 mar 2020

Ach te remonty.
Jak łazienka będzie ukończona to pokaż ją jeszcze.
Dorota123 12:37, 06 mar 2020

Ciemierniki, ranniki i przebiśniegi to takie cudowne zwiastuny wiosny, a do naszej miejscowości przyleciał już bocian.
Agania 14:16, 06 mar 2020

TAR napisał(a)
Piekne zakupy, szczegolna zazdrosc moja wzbudza zegar i te łopateczki, miod malinka.

Kafelki łazienkowe bardzo ładne, niby wzor a dosc kolorystycznie stonowany, nie opatrza sie szybko, u mnie musialby byc jednolite i neutralne, bo ja raptus po roku bym zmieniala. teraz mam betonowe i wciaz mi sie podobaja.

W szkolce w ktorej czesto robie zakupy maja ambrowce zarowno te zwyjkle jak i kolumnowe. Wzielam zwyklego, sama forma i pokroj drzewa bardziej do mnie przemawia. Pozno sie przebarwil ale jak juz do tego doszlo to liscie byly obledne i dosc długo. Klony juz łyse byly.

Moje ranniki sie znalazly, latem robilam przemeblowanie na wejsciowej i co chwila jakas cebulka mi wlazila pod grabie. wszystko zostawilam i mam wiosennego suprajsa, pokazaly sie jakies przebisniegi (az 2 szt.) z jednego rannika jest ze 20 i jakim cudem rozmnozyly sie tam krokusy. zadne z tych roslinek nie pasuje ale wczesna wiosna tylko one kwitna, potem zanikna i nie "nadwyręzą" rodzajowo tej rabaty.

Panu kafelkowemu zyczymy powrotu do zdrowia.

we wtorek bede kolo tikeja moze tez sie na zegar skusze choc wolałabym rdzawy. ale mam po drodze hurtownie gdzie takowe moga byc.
za to bede miec 2 elfki, dmuchawca i motyla krolewne, wczoraj zakupiłam dekoracje na piku. ciesze sie jak nie wiem co

Druga łazienka będzie jednolita antracytowa, pierwsza łazienka jest na etapie robót, po którym nawet ja sama nie wiem czy będzie mi się podobać,
i leci po kosztach.
Betony są super
O Ambrowcu Dominika sobie poczyta...same dobre wieści, ona już jest zdecydowana i ma zamówione...Mnie bardzo kusił Amberek w Wojsławicach
ale mi kasy zabrakło

Lubię te wczesno wiosenne niespodzianki, krokusy posadziłam w linii tarasu tworzą obrzeże, ale mi się podzieliły i w tym roku efektu nie mam, na rabatach nie sadzę, bo zawsze cebule wykopuję.

Trzymam kciuki za pana kafelkowego, dziękuję za dobre słowo oby mu się szybko poprawiło

Udanych łowów życzę i elfiki też za mną chodzą...biżuterię rdzą malowaną
Przemka Godlewskiego znasz?
TAR 14:20, 06 mar 2020

wiem kto to a co?
Agania 14:21, 06 mar 2020

anabuko1 napisał(a)
Ach te remonty.
Jak łazienka będzie ukończona to pokaż ją jeszcze.

Pokażę obiecałam już, dwie łazienki będą druga to takie domowe SPA
z klimatem chciałabym stworzyć, ale budżet się kurczy na moje zachcianki
Agania 14:23, 06 mar 2020

Dorota123 napisał(a)
Ciemierniki, ranniki i przebiśniegi to takie cudowne zwiastuny wiosny, a do naszej miejscowości przyleciał już bocian.

Dorotka ale fajnie te klekoty bocianie są super
Agania 14:24, 06 mar 2020

TAR napisał(a)
wiem kto to a co?

Fajne rzeczy do ogrodu tworzy...może u niego coś sobie upatrzysz?
TAR 15:15, 06 mar 2020

Agania napisał(a)

Fajne rzeczy do ogrodu tworzy...może u niego coś sobie upatrzysz?

a gdzie tych fajnych rzeczy szukac?