Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 19:11, 14 kwi 2020

Kasya napisał(a)

Och no domyślam się jak ci ciężko
Tulipanki z bratkami urocze

Spodobał się zestawik
Różyczki ruszyły, a jak u Ciebie Kasiu?

Agania 19:16, 14 kwi 2020

TAR napisał(a)
Aganiu ale wiosna zaawansowana u Ciebie, snieg chwilowy ale kwiaty kwitna. U mnie magnolki jeszcze spia a kloniki ledwo co wypuscily

To już wkrótce

kloniki u mnie już bardzo zaawansowane

TAR 19:21, 14 kwi 2020

sprawdzilam moje wszystkie klony posadzone jesienia i wyglada ze wszystkie przezyly. mialam watpliwosci do Ussuryjskiego ale widze ze ma listeczki. juppi przez zime ładnie urosl mi palmowy odm. czysta. jestem zaskoczona, bo rosnie na lekkim wygwizdowie.
Agania 19:21, 14 kwi 2020

Anda napisał(a)

To nie jest dobra informacja

Boszsz, heucherella pewnie ma też ten problem? Geum też podobno co trzy lata trzeba odmładzać. Masz może jakiś pomysł na ładne, duże liście (oprócz host i przywrotnika)?

Czekam co zapropnuje Tar...z dużymi liścmi też mam problem
Nigra lata za mną

Agania 19:25, 14 kwi 2020

Ewuś, Tarciu rodgersje są ciężkie i żarłoczne lubią cień, mam jedną, która mnie zadawala, ale która to nie dopilnowałam, próbowałam z każdą?
Nie popisałam się, tarczownica się sprawdza, startuje z kwiatem, podobnym do bergenii, i liście ma mega podobne do gunery, długo ładnie wyglądają
TAR 19:29, 14 kwi 2020

mam 3 rodgersje i jak tylko wyjda bardziej z ziemi to zaraz je przesadze w miejsce, gdzie moga byc zarloczne. teraz przy brzozie i w sloncu okropnie je przypala.
Agania 19:30, 14 kwi 2020

TAR napisał(a)
sprawdzilam moje wszystkie klony posadzone jesienia i wyglada ze wszystkie przezyly. mialam watpliwosci do Ussuryjskiego ale widze ze ma listeczki. juppi przez zime ładnie urosl mi palmowy odm. czysta. jestem zaskoczona, bo rosnie na lekkim wygwizdowie.

Juppi
Mnie cieszy mój zapowiadający się chiński judaszek, bo kaknadyjski bez szans
Agania 19:33, 14 kwi 2020

TAR napisał(a)
mam 3 rodgersje i jak tylko wyjda bardziej z ziemi to zaraz je przesadze w miejsce, gdzie moga byc zarloczne. teraz przy brzozie i w sloncu okropnie je przypala.

To prawda, brzozy to nie dla nich miejscówa, one lubią lelki cień, lekką glebę
i zapewnioną żarłoczność
Cherokee Chief się rozwija na maxa

TAR 19:42, 14 kwi 2020

no to u mnie lekkiej gleby nie beda miec, raczej ciezka, musza jakos dac rade, beda przy oczku w cieniu i swiatlocieniu, mam taka dziure do zagospodarowania i bede mogla podziwiac w lezakowni.

Śliczny ten Cherokee. Judaszkow chinskich nie mam, tylko kanadyjskie i na pewno beda kwitly. ale przy tej pogodzie najwczesniej w maju. i wszystkie 3
Monia81 19:45, 14 kwi 2020

Zapisałam sobie tego derenia, cudny jest, magnolki dają popis kociaki łobuziaki, ale radości nam dają co nie miara buziaczki